Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahojte, tak idem pridat foto poslednych pocinov.
Konečne som ušila Nellie softku na jeseň a je celkom zjavné, čím som sa inšpirovala 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ( nech mi Lille odpustí, ale tolko som civela na ten domčekovský úplet, kedže som sa k nemu nedostala, že to muselo nechat na mne nejake nasledky 😀 😀 😀 😀 😀 😀 )
Inak poprešívať tolko okienok v noci bola celkom fuška, pri nejakom 20. som sa pristihla, že spím 😎 )
A fotenie vonku bolo úplne úžasné. Nellie bola z budničky taká nadšená, že ju nechcela vyzliecť, len som musela za ňou chodiť a fotiť.
A modrá fliska podšitá pre Juli. Na aplikácii sa podieľala...vymýšľala tvary a kreslila návrhy.
Červená obojstranná len zo zvyškov na odskúšanie strihu, kedže Juli má asi 5 rozdielnu velkost - v páse 104 a vyska 140 😀 😀 😀
A ešte letušné rifle pre Juli, že pocta letu. 😅 snáď ešte ponosí s pančuchami 😀
@lilly2711 tak jak mi vysvětlíš, že tuhle (už je to dýl), jak jsi sem dávala fotky své osoby, že jsi nádherná ženská a ne mátoha s kruhy pod očima???...Já kdybych nechodila v noci spát, tak musím pít jen kafe a živit se čokoládou, takže by to mému vzhledu jistě nepomohlo... 😝 už teď je to bída a to šiju jenom ve dne 😝
Děkuju moc všem za pochvalu 🙂. Dneska bylo úplně super počasí na vyzkoušení a dokonce jsme dostali několik komplimentů venku. Jen jsem si já tupec zapomněla doma mobil, abych ho mohla v kočárku vyfotit.
@lilly2711 tý brďo...no to je nádhera! Jako všechno, ale z té softky nemůžu, mně by z těch domečků asi šlehlo! A stejně jako bordino nechápu, kde bereš sílu! A ještě se zeptám, střih na softku je nějaké ottobre, nebo tvůj vlastní?
@macin73 taky mi hlava nebrala ty ceny. Já to na jednu stranu chápu, kdybych to tvořila já, stojí to dvakrát tolik, protože bych nad tím strávila asi milion hodin. Ale kdybych měla obléct dítěti mikinu za 4 litry, tak v ní sedí doma u stolu obalená igelitem, aby se jí nic nestalo 🙂.
nový modny doplnok na obuv...... dobrý nápad http://lyaundich.blogspot.sk/2013/08/zeigt-her-...
k toto jsou super tašky 🙂 http://bestprise.sk/zlava/207/dizajnerska-dvoji...
holky na blogu jsem zprovoznila nový list v horní liště s odkazama na střihy a fotonávody - už to začínalo být nepřehledné a tady je to i s fotkama. http://www.susu-sufik.blogspot.cz/p/strihy.html tak až budete něco hledat....
@kuna @lilly2711 vy jste divošky, úžasné šití. Já už pomalu padám na hubu a mám tolik projektů - děti nemají co na zadek a starší má jen dvoje tepláky....
@bordino vdaka, od teba sa poklona ceniiiiii 🙂 🙂 🙂
@crawler 😀 😀 😀 no ono je to lahke. Ked uz mam predstavu, co chcem usit, väcsinou v hlave presne viem, co to bude, z akej latky a ako to urobim, potom je to ako droga, musim rychlo dokoncit a radost z prace je moj adrenalin, zvysok zariadi manzel a deti. Ako som uz raz pisala, manzel je moj pomocnik. Robi v domacnosti skoro vsetko, stara sa o deti, perie, zehli, umyva riady, podlahy, nakupuje. Pomoze so vsetkym a tesi sa z mojej prace, v praci sa pysi,ako by to sam sil. A vela urobia deti. Pomahaju s Nellie, upratuju kuchynu, izby, urobia si jest a podobne.Ale stale je to na ukor niecoho, dokonaly poriadok u nas nenajdes 😅 😅 😅
@anfei kludne, budu pajcnute druhy krat 😀 😀
@kuna dakujem, dala som si na nej zalezat 🙂 a strih je trosku praveny tento :
@zojec dakujem, este ma caka Matejova s náradim 😀
@katka82 vdaka, ja sa rada kocham tvojou pracou.
@petkasv mě se to líbí strašně, já jsem zase ten typ, co je rád vidět (teda aspoň za maldých let tomu tak bylo 😀 ) Takže já jsem na ty její výtvory čuměla jak v tranzu 😀
@martulinecek mě se líbí kytičky 😉
@kuna no to je nádhera! škoda, že už mám děti odrostené, i když se vsadím, že ten prostřední by ji bral všema deseti 😀
@lilly2711 nádhera jako vždy, dokonalost sama. Takto bych se taky chtěla jednou vypracovat 🙂 No, nestačím zírat 😉

Teda schválně jsem se mrkla na další věci, co ta dotyčná vytváří... a to mi jako rozum nebere... třeba dětská mikina za 4 tisíce? a dámská za 6,6 tisíce? no nevím... ale tak jestli na to někdo má 😕 😀