Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@denimaty 1/2008 a ja som len predlzila rukavy,aby som mala dost na zahnutie na manzetu a predlzila telo bundy, lebo na strihu je s patentom a do bocneho sva vlozila vrecka. Velke zmeny to neboli, bundicka sa mi velmi pacila, aj ten vrch okolo krku a velmi dobre sedi. Rovnaku urobim Matejovi, len s náradím , mam tyrkysovy uplet s obrazkami náradia tak aplikacie pajcnem z upletu 😀 😀 😀
@mamata ne z mimibazaru
@lilly2711 ty vado to je nádhera
@kuna super!!
@martulinecek a můžeš mi prosím hodit odkaz, zbude mi kousek manšestru, tak by se hodil střih na čepku, děkuji ti
@martulinecek čepice je skvělá. Ale od určitého věku se neoplatí dětem ani šít ani kupovat to, co se jim nelíbí, co si samy nevyberou 😉 Dobře to znám 😀 😀 😀 i ta malá vymýšlí 😝 😅 😅 😅
@mamata jejda tak to já neumím,hanba!!!ale najed si na mimibazar,jsou tam velkým písmem napsaný Návody-dáš šití a do ikonky dáš bekovka nebo čepice.nebo jak se to dělá ty odkazy??
@palosek tak já jsem myslela že když má skoro 5let tak by se jí to mohlo líbit. 😝 😝
@martulinecek je to tahle? http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=6151
@martulinecek no...prostě ženská 😀 😀 😀 😀
Dám mojí noční "rychlovku" do školky - mě zabrala na dvě hodiny, tak mám co zlepšovat 😀 První trenky z bambusu a zbytku tučňáků na vrchu, tepláky a tričko poprvé lemováno na třetiny a hrůza děs - udělala jsem to moc volné 😠 , tak jsem protáhla kloboukovou gumičku a drží. No na příště je co zlepšovat 😉
@bordino Prosím ťa, tá vlnená kukla s ušami - ako si všila uši, aby boli kolmo na ten šev, čo spája strednú a bočnú časť?
@mamata nene zkusím to nějak poslat
@mamata nejde mi to,jsem lempl na takovýhle věci,najed do mimib. a dej -návod na šitou bekovku,je rilová s kytičkama
@zuzu_epona úplně kolmo to není, ta spodní část je trošku víc dopředu. Zkus přiložit, já to taky dělám od oka 😀 Doufám, že sem dáš výsledek 😉
@martulinecek už jsem to našla, díky!!!
sem http://brit-tex.cz/ oni to mají podle dnu v týdnu, začínají na 170,- na kilo a končí na 30,- za kilo. No a vlněné svetry a len nikdo nekupuje 😀

@lilly2711 Co je to prosím za číslo Ott, jak jsi z něho dělala tu bundu?