Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Maminky viete mi poradiť, kde by som kúpila látku na plachty?? ďakujem
@mirkakab tady jí prodávají, mají i dokonce menší obchůdek, ale nevím jestli se dají koupit takhle přes net http://www.technolen.cz/en/
tak vyzera to tak, ze u nas jeden servis aj predava sijacie stroje brother a robi im aj servis. musim si to ist obzriet a nakoniec bude tato znacka. celkom fajn zistenie.
baby sila ste uz daktora fusak do kocika
@bordino Ja som skor myslela postup, ako si všila uši - či si najprv ušijem kuklu a potom všívam ucho alebo naopak.
@zuzu_epona jo tohle. Já ušiju kuklu a pak na to našiju uši matracovým stehem. ucho trochu roztahuju, aby něbylo přišité v jedné rovině, pak padá
holky měla bych prosbičku, je někde nějaký fotonávvod na capáčku, dostala jsem kůž od dědy a chtěla bych je zkusit ušít,ale nějak mi není jasné jak se to k sobě přišívá, respektive pata ke špičce, jeslti se to přišívá nějak k sobě či nikoli
@bordino Ďakujem, tak mám čo robiť, aby som sa to naučila. Jedna maminka totiž videla tú tvoju kuklu a chce po mne to isté 😒 Nedá si vysvetliť, že uši na kukle sú totálne nepraktické a zbytočné...
@zuzu_epona ale krásné 😉 A nepraktický? proč myslíš, že to vadí kapuci? Ony se splácnou 😀
@kuna řepy chodím já. O víkendu je nové... tak to ne, chodím středa, kdy je to asi za 60/kilo, ale to už tam moc není... S kočárem se dá, lidí asi 10 po ránu... odpolko vždycky míň jak už je to za tu cenu vybrané. O víkendu prý masakr. S kočárem se dá, ale je to na auto, pěšky od busu opruz daleko přes silnici...
Už se tam chystám zas pěkně dlouho 😖
holky OT máte zkušenosti některá s nosítkem Beco gemini???? Máme butterfly a ok Ale potřebujem ještě jedno, tohle ale ozkoušené nemám. Manduca ani ergo mi nesedí. Mám šanci sehnat za solidní cenu... a kibi je zas podstatně dražší než mám příležitost koupit
@mirkakab záleží pro jaký účel látku potřebuješ. Tady mají speciální látky - outdoor látky, nebo voduodpuzující, ale je to celkem finančně náročné. http://www.latka.cz/latky-vodu-odpuzujici.html
@sufik1 Gemini určitě nebrat, to je šílenost. dokumentace tady http://www.nosenideti.cz/foto.php?volba=zobrazi...
@lip72 krásný!!!
@sufik1 já jsem teď kupovala Kibi z druhé ruky za 1900,- což mi nepříjde tak drahé a už bych jiné nosítko nechtěla. Navíc se prcek na zádech dá navázat vysoko, že vidí přes rameno, to se mi u jiných nosítek nepovedlo.

Ahoj holky, tak vám nevím, vy máte všechny takové krásné výtvory, že je mi až hanba sem dávat ty mé 🙂 ale konečně jsem stáhla fotky do pc, tak přikládám ty mé počiny, abych jen neokouněla 🙂 - konečně dodělaná vesta pro O, oboustranná podložka do kočárku ( zimní a letní verze - flís*bavlna) hrací dráha pro Š k narozeninám a pastelkovník rovněž, vše má své mouchy.a nakonec turky pro ségru. .-)