icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
13. sep 2013

@lip72
@palosek stanou se i horší věci 😀 Nesedí barevně. Jak dlouho mi trvá? No, když na mě nikdo nevisí, tak 15 minut? Ale nikdy jsem to neměřila. Mohla bych, co? 😀

macin73
13. sep 2013

@bordino 15 minut mi trvá, než si srovnám látku a pak z ní něco střihnu... no nic, já stejně vím, že jsi odjinud 😎 😀

zikie
13. sep 2013

@palosek Však už se bohužel také stalo. 🙂

lip72
13. sep 2013

@bordino teda, tak to jsi borka, tak to by mě neštvalo, že musím znovu 🙂) máš za půl hoďky obě hotové 😀 já tady od 17h s malýma přestávkama stříhám asi 20 různých čepiček a ještě nemám konec 😉

petkasv
14. sep 2013

@zikie trička jsou úžasná 😵 😵 😵
@bodrino kukly krásné 🙂 tak už jsem svou první Rozárce ušila a měla uspěch, kupovidu jí fakt z tý hlavy nesundala 😉

argo1
14. sep 2013

@palosek , @katka82 Díky. A včera k nim přibyly ještě celolimetkové lesogaťky, tak je jdeme prubnout na procházku. 😎
@wewe22 zkus vymenit ten tercik (desticka, kam se opre ten patentek) na klestich (mely by u klesti byt 2 nebo 3), me to pomohlo.

wewe22
14. sep 2013

@argo1 dakujem strasne strasne moc funguje to

palosek
14. sep 2013

@argo1 krásné 😵

kuna
14. sep 2013

@bordino z tech tvych kukel mam kostlivce ve skrini, musim se taky na to vrhnout 🙂. A nic si z toho nedelej, prodáš je někomu jinému!

@argo1 jsou krásné oboje! Jen na obrat celolimetkové lesogaťky jsem musela přilepit nos blíž na monitor 😀

@macin73 jj, mně taky trvá stříhání a měření pomalu dýl, jak šití. A nejhorší na tom je, že se to na kvalitě přípravy neprojeví a každou chvíli zjistím, že jsem něco střihla křivě, zrcadlově obráceně… 😀

nelibeli3
14. sep 2013

@bordino ahoj, z akeho materialu sijes tie kukly, tiez by som ich chcela usit detom no neviem aky material mam pouzit, dakujem
a inak babenky ste nesmierne šikovne, radost si pozerat tieto stranky, snazim sa brat inšpiraciu ale neviem ci to dokazem

zikie
14. sep 2013

Holky mohly byste mi, prosím, pro velký úspěch ještě jednou hodit odkaz na ty nohavice podle Terezity???

zuzu_epona
14. sep 2013

@bordino Úžasné, prekrásne kukly. Si veľmi šikovná. A máš ich suprovo odfotené, kukly sa všeobecne dosť špatne fotia...

palosek
14. sep 2013

Pár inspirací , možná znáte... http://laujosa.blogspot.cz/ 😀

petkasv
14. sep 2013

@palosek ten blog znám a žeru tu modelku, nádherná holčička 😵

wewe22
14. sep 2013

@argo1 tak som ich ukuchtila patentky vysli len ak tak 🙂 este raz dik
viem ze na vasu temu sa to moc nehodi ale zatial sa na viac nezmozem 😒

wewe22
14. sep 2013

@argo1 hop este foto

sinala
14. sep 2013

@wewe22 tady můžeš dát fotky čehokoliv, co jsi ušila, všechny jsme tady začínaly a já mám radost ze všeho co ušiju 🙂 I když se laťka tady zvedá, tak všechny výtvory jsou vítány

zikie
14. sep 2013

@petkon Moc děkuju!!!!!

ucitelka70
14. sep 2013

@wewe22 niekde treba začať, počkaj, do vianoc sa ako zdokonalíš, stačí, ak si objednáš nejaké pekné úplety 🙂

ucitelka70
14. sep 2013

@palosek nepoznám ten blog, je super....

wewe22
14. sep 2013

@ucitelka70 no ja by som aj len času neni moc možno ked dievky pošťastí ale ked su teraz doma tri

elixia
14. sep 2013

Ak niekto,podobne ako ja 🙂 , hlada inspiraciu na sitie pre chlapcov 🙂
http://made4boys.blogspot.co.uk/

sinala
14. sep 2013

přidávám pár počinů. Recy tepláky a boxerky, které už potřebujeme🙂. Jsou šité z Dadky na zkoušku, tak jsou všechny zelené🙂, další budou veselejší🙂

lip72
14. sep 2013

@sinala jsou krásné 🙂 😉

palosek
14. sep 2013

@sinala jsou super...no, prostě...už je to taky velký chlap 😀 😀 😀 Já stejně neodolala a koupila v Lidlu soupravu tílko+ kalhotky....abych měla podle čeho šít 😀 😀 😀 😀 prý.... 😅 😅 😅

argo1
14. sep 2013

@wewe22 Rádo se stalo 🙂 já jsem taky švadlena věčný začátečník a protože nejsem trpělivá, tak nepářu a šiju "jako když pes čůrá". vidíš, já jsem se k podbradníčkům ještě nedostala, a mám tu na ně hafo látek. Teď na zimu by se hodily 🙂
@kuna jo, vymejšlím si svůj jazyk, aby mi nikdo nerozuměl 😀 😀 😀 foto hovoří za vše 😎

macin73
14. sep 2013

Holky, mám dotaz ke střihu... chci ušít holkám leginy a nějak se mi nedaří pospojovat správně střih od Petry (tiskárna mi trochu stávkuje, či co). Tak jsem si pro jistotu vytáhla střih na leginy z Ott. 06/2012, střih č. 8, abych ho trochu "srovnala". Jsou ale dost rozdílné, takže moc nevím, co s tím. Šila jste je některá podle toho Ott. střihu? Nerada bych to zpackala... díky!

elentari
14. sep 2013

@macin73 moc nepomůžu, ale vím, že mě to pospojovat také nešlo...
A co něco takového? http://www.makeit-loveit.com/2011/09/super-simp...

macin73
14. sep 2013

@elentari díky za odkaz, je to tam krásně zdokumentované, to se bude hodit 🙂... Já právě nemám žádné padnoucí leginy, co bych obslehla. Ten Petry střih se mi zamlouvá víc, jen mi ty nohavice přijdou děsně úzké, prostě mi to nějak nevychází... No zítra se na to vrhnu. Dnes jsem většinu dne strávila v kuchyni - buď u sporáku nebo u dřezu, tak uvareno mám a snad mě rodinka nechá 😉.