Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkasv nojo, ale ono to zas tak jednoduché nebude... Schvalne jsem ten střih vytiskla dvakrát a pokaždé mi vyšel trochu jiný tvar. Proto jsem to chtěla porovnat se stejným typem střihu z Ott a ten je mega a hlavně má trochu jinak ty nohavice. Asi to píšu blbě, ale pokaždé mi ty nohavice míří trochu jiným směrem a teď nevím, který je ten správný 🙂. No asi vylosuji nejdřív nějakou obyc látku...
tak jdu konečně zase něco přidat, našito mám sice víc, ale jenom tepláčky, softové gaťky, obyč. trička do školky, se mi to nechce fotit... teď jsem ale vytvořila zatím své životní dílo - malý je blázen do mimoňků 🙂 není to dokonalé, občas je takový roztřepený, tričko mi pak dalo zabrat víc než jindy, lem kolem krčku hrůza a zlomila jsem svoji jedinou dvojjehlu (zapomněla jsem přepnout z cikcaku :( i tak z něho mám ale velkou radost 🙂 snad bude mít stejnou i majitel, až přijde od babi
@sislik2010 moc díky za tip na kufřík odrážedlo, včera jsme si pro něj zajeli a je absolutně úžasný, dost uvažujem o druhém pro toho menšího, ale asi počkáme až do USA, mají je tam o dost levnější a on by ho v tom kočárku asi stejně zatím moc nevyužil a tahala bych ho já 🙂
@macin73
Ahoj ja je jednou sila, ale musela pridat pruh. Jsou moc uzke a to nemam vypasene dite. Na dalsi jsem si udelala vlastni strih. Mozna jsem strih od Caramily spatne pochopila a spatne sesadila.
@karchinka to jsem rada. My kupovali v nemecku, jako i sedacku do auta, odrazedlo, prikrmy. Vse tam vyjde levneji.
Holky, SOS. Pořád se mi trhá levá nit v OL. Když dám napětí na 4, je volná, když na 4,5, trhá se. Nějaký tip, co bych mohla dělat blbě? Díky!
@macin73 a nebude to tím, že se každý úplet tahá jinak? Peťa šije z hodně tahavých úpletů....
@sislik2010 kde jste kupovali sedačku? já zrovna včera projížděla weby a přišlo mi to stejné... ale na přesnídávkách jsme ušetřili dost...
@karchinka úža triko
@sufik1 kupovali jsme novou. Mam ucet na "my toys". Davaji ruzne slevove kupony cca 10 euro a to je cca postovne do cr. A prikrmy kdyz jel msnzel domu z nemecka tak se zastavil v marketu a nakoupil. Ted obcas jedeme na vylet do Vidne a udelame velky nakup -prasek na praci, uzeny losos, syry, prsut...
ahojky
tak Matejova softka dosita, konecne, lebo za mnou stal a cakal akoby slo o zivot 😀 😀 😀 😀
Pouzity rovnaky strih ako na bundicke pre Nellie len som urobila ine rukavy - na manzety z ineho strihu, sa mi velmi pacili, lebo Matej ma chudunke zapästia a vsetko patentove mu z nich leti . Tieto na sucháč držia super.
Podšívala som úpletom. Aplikácie som časť odkukala z úpletu a časť som pracne odkreslovala z Google images 😀 😀 😀 Na zadku je pokus o traktor 😅
@lilly2711 já ty tvoje výtvory žeru. A tyhle klučíčí jsou super. Já už mám téhle nářaďové látky jen na kapsy 😒 je super pro kluky. Ten můj miluje tepláčky a trička šrouby šrouby. Jen už z těch tepláků vyrost... Eli k tomu má i nažehlovajdy... http://www.bibu.cz/www-bibu-cz/eshop/19-1-Velur... a je k tomu i stužka. Ale teda ve srovnání s tebou šiju druhou ligu....
@sufik1 dakujem za pochvalu. Ja som jej kupila iba 0,5m mali u nas v UK zvysok vo vypredaji za dobru cenu . Dlho som ju mala odlozenu, ale ked som sa odhodlala na Matkovu softku a videla tu latku, hned som mala v hlave predstavu, ze ako to bude vyzerat 😀 . Do rukavov mi nevysla, tak som davala jednolic - zelenomodry a perfektne tam pasuje.
A teda ze druhu ligu 😝 prosim ta!!!! Bez vas tu vsetkych by som sila akurat tak utierky na riad 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Ved co by som ja bez vas robila????? 😀 Kto by ma nakopol, hm? Mam najväcsiu vyhodu v tom, ze mam perfektnu pamät a ukladam si v hlave vsetko, co vidim a sa mi paci a mam predstavivost na latky. Vidim latku a viem, co urobim a aj ako.Len jedno nemam ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ VIAC ČASU 😝
Inak žienky tie manžety su odskusane a to poriadne a su absolutne the best !!!!!!!!!! Ine mu uz nerobim.

@macin73 tak přeci dole to můžeš zmeřit, pokud si dobře pamatuju, Petra nemá na bocích šev, ale jenom mezi nohama, takže změříš jednu nohu malý dole u kotníku a pak porovnáš s tím střihem, a pak můžeš upravit 🙂