Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@emilly9 já myslím, že v normální řeči je flís, fleece a flauš to samé... Spíš bych asi hledala "filcový" kabátek...
@zuzu_epona a dávaj pozor, ak budeš žehliť lemgumku, rada sa lepí na žehličku, najlepšie potom cez handričku
@anastazieb @emilly9 flís + fleece je totéž , počesaný úplet většinou 100% PES - flauš vždy byla tkaná počesaná látka směsová nebo kvalitní vlněná. Pokud paní na MMB takto označuje flís (fleece) nedělá moc dobře, osobně bych takovým nákupem byla hodně zklamaná a podle ceny zakoupené věci to i řešila.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Flauš
"filcový" kabátek je nesmysl 😉
tak mi to nedalo: http://www.farbenmix.de/shop/Kreative-FREEbooks...
@rina76 moc děkuji, kabátek ji chci vrátit, ona totiž ani barva neodpovídá, jsem zklamaná, proto jsem ho i chtěla ušít, protože nový bílý nemohu sehnat...
sobotní práce: zimní fusak v hluboké korbě, detail našívaných kytiček, fusak na sporťáku, s rukávníkem, a zebrová deka s wellsoftem a nánožník. Jinak neřešte tu bílou, vím, že je šílená na údržbu, ale já ji miluji 🙂
@macin73 to bude nitěma, vyházej hardy a dej tam klidně malý špulky amanny, já mám to samý, prostě do určitý chvilky šije jako ďas a pak jak když mu přeskočí a nešije a je to nití - nejsou tak kvalitní a můžou mít šptaný návin, na tohle já mám štěstí, musíš mít obě jehly stejný, a jinak servis, pokud v tom rachtá, vysaj ho pořádně, pokud bude rachtat stále, dala bych ho do servisu, ale v tvém případě to je teda pešek na to, že tolik nešiješ a máš s ním pořád takové trable ☹ to je mi líto 😖
@macin73 jo,malé hardy jsou k nepřežití. Nakoupila jsem si krásné tyrkysové odstíny a teď nevím, co s nimi. Nešlo s nimi šít, nevím, co je s nimi v nepořádku, ale prostě to nejde. I jehlu jsem zlomila. Ale byly to jediné tyrkysové nitě, co jsem měla doma. Ale to má člověk chuť proskočit oknem nebo jím prohodit ten stroj 😠
tak jsem právě udělala nemilou zkušenost s jedním obchodem, v čtvrtek jsem objednávala látky ve dvou obchodech, v pátek musím mít ušitou deku. Obojí jsem hned platila, u Fia je převod otázka minut. Z jednoho obchodu mám látky doma. Druhý nic, ani potvrzení platby. A to posílají pouze PP za 100,- (2m látky). Tak jsem se ptala, jak to vypadá. Právě mi volala majitelka, arogantní až na půdu, jak si to jako představuju, že ona je na to sama a měla jsem si objednat včas. Takže látky přijdou ve středu a kdoví jestli. Na poštu nepůjde. Tak patchwork studio teda fakt nedoporučuju, slyšeli o mě naposledy. Nebo jsem tak rozmazlená Batani?
K těm referencím... já už mám od května objednané merino od zapleteno a paní už asi od července nekomunikuje... nespěchám na to, ani v tom nemám peníze, ale i tak mě to štve...

@caramilla tak tunika je hotová... vyměnila jsem jehlu a nakonec jsem dala kontrastní nit od Amman a OL šil jak drak. Pak jsem přidala levou jehlu a velkou konu a taky super... to vypadá, že ty malé hardy jsou fakt naprd... a stroj už tak nerachta... tak uvidíme, zítra snad dojde na leginky 😝... díky!