icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
15. sep 2013

@caramilla tak tunika je hotová... vyměnila jsem jehlu a nakonec jsem dala kontrastní nit od Amman a OL šil jak drak. Pak jsem přidala levou jehlu a velkou konu a taky super... to vypadá, že ty malé hardy jsou fakt naprd... a stroj už tak nerachta... tak uvidíme, zítra snad dojde na leginky 😝... díky!

macin73
15. sep 2013

@nelibeli3 díky, snad to bylo těmi nitemi... aspoň doufám 😕

lenasss
16. sep 2013

další čepice první jsou pro mé tri chlapy z merina.jen ten prostřední chce kšilt. a druhé jsou pro nejmenšího,protože po té první ovečkové se nám jen zaprášilo 😀

katka82
16. sep 2013

@lilly2711 😲 😲 no tak to je fakt nááádhera 😵 malej mi tu nakukoval přes rameno a prej že takovou chce taky 😀 😀 ty manžety taky takle dělám 😉 vlastně jsem si kvůli nim objednala rohle číslo 😀

katka82
16. sep 2013

@arlette super kabátek 😵 😵

emilly9
16. sep 2013

@arlette
@caramilla
@bulinka
holky moc díky, já si totiž na MMB objednala flaušový kabátek a přišel fleesový, takže jsem si říkala, že to asi bude to samé. Takže nakonec ta baba ještě kecala, ach jo...
Já ho právě chtěla ušít, @caramilla proč ho nešiješ? Je to těžké?

anastazieb
16. sep 2013

@emilly9 já myslím, že v normální řeči je flís, fleece a flauš to samé... Spíš bych asi hledala "filcový" kabátek...

ucitelka70
16. sep 2013

@zuzu_epona a dávaj pozor, ak budeš žehliť lemgumku, rada sa lepí na žehličku, najlepšie potom cez handričku

jieff
16. sep 2013

@piecee na fm je k zorianovi zadarmo návod v pdfku na tyhle manžety, ted nemam cas to hedat, ale je to tam

rina76
16. sep 2013

@anastazieb @emilly9 flís + fleece je totéž , počesaný úplet většinou 100% PES - flauš vždy byla tkaná počesaná látka směsová nebo kvalitní vlněná. Pokud paní na MMB takto označuje flís (fleece) nedělá moc dobře, osobně bych takovým nákupem byla hodně zklamaná a podle ceny zakoupené věci to i řešila.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Flauš
"filcový" kabátek je nesmysl 😉

emilly9
16. sep 2013

@rina76 moc děkuji, kabátek ji chci vrátit, ona totiž ani barva neodpovídá, jsem zklamaná, proto jsem ho i chtěla ušít, protože nový bílý nemohu sehnat...

sobotní práce: zimní fusak v hluboké korbě, detail našívaných kytiček, fusak na sporťáku, s rukávníkem, a zebrová deka s wellsoftem a nánožník. Jinak neřešte tu bílou, vím, že je šílená na údržbu, ale já ji miluji 🙂

petkasv
16. sep 2013

@macin73 to bude nitěma, vyházej hardy a dej tam klidně malý špulky amanny, já mám to samý, prostě do určitý chvilky šije jako ďas a pak jak když mu přeskočí a nešije a je to nití - nejsou tak kvalitní a můžou mít šptaný návin, na tohle já mám štěstí, musíš mít obě jehly stejný, a jinak servis, pokud v tom rachtá, vysaj ho pořádně, pokud bude rachtat stále, dala bych ho do servisu, ale v tvém případě to je teda pešek na to, že tolik nešiješ a máš s ním pořád takové trable ☹ to je mi líto 😖

petkasv
16. sep 2013

@macin73 jé reaguju moc rychle, už jsme to tu řešily že malé hardy jsou na dvě věci, tak akorát z okna 😀 tak hlavně že jje záhada vyřešena, těším se na fotky 😀

veronel24
16. sep 2013

@emilly9 ako ste sili ten fusak na sportovy kocik aja chcem taky a ten nanoznik ste z coho sili

sinala
16. sep 2013

@caramilla mě tak ytak bylo, šíleně zle, ale nezvracela jsem a pomohlo se najíst a hlavně pivo a od té doby ho piju 🙂 🙂 🙂

emilly9
16. sep 2013

@veronel24 střih bohužel nemám, "okopírovala" jsem originál fusak co mám. Nánožník jsem si udělala od oka - je to nepromokavý šusťák podšitý vatelínem a uvnitř fleece.

katka82
16. sep 2013

@emilly9 fusak krásnej 😵 😵 ale tu údržbu fakt nezávidím 😝 😀 😀

jitu22
16. sep 2013

@macin73 jo,malé hardy jsou k nepřežití. Nakoupila jsem si krásné tyrkysové odstíny a teď nevím, co s nimi. Nešlo s nimi šít, nevím, co je s nimi v nepořádku, ale prostě to nejde. I jehlu jsem zlomila. Ale byly to jediné tyrkysové nitě, co jsem měla doma. Ale to má člověk chuť proskočit oknem nebo jím prohodit ten stroj 😠

emilly9
16. sep 2013

@katka82 no co, v nejhorším ušiju novej 😎

katka82
16. sep 2013

@emilly9 😀 😀 ty jsi nadšenec 😀

macin73
16. sep 2013

@jitu22 to mi povídej, mám jich tu dvě krabičky 😖

bordino
16. sep 2013

tak jsem právě udělala nemilou zkušenost s jedním obchodem, v čtvrtek jsem objednávala látky ve dvou obchodech, v pátek musím mít ušitou deku. Obojí jsem hned platila, u Fia je převod otázka minut. Z jednoho obchodu mám látky doma. Druhý nic, ani potvrzení platby. A to posílají pouze PP za 100,- (2m látky). Tak jsem se ptala, jak to vypadá. Právě mi volala majitelka, arogantní až na půdu, jak si to jako představuju, že ona je na to sama a měla jsem si objednat včas. Takže látky přijdou ve středu a kdoví jestli. Na poštu nepůjde. Tak patchwork studio teda fakt nedoporučuju, slyšeli o mě naposledy. Nebo jsem tak rozmazlená Batani?

piecee
16. sep 2013

@jieff jo super děkuji moc🙂

sinala
16. sep 2013

@bordino já jsem teď objednávala z veselé jehličky 2x po sobě a neskutečná rychlost dodání 🙂

bordino
16. sep 2013

@bordino tak beru zpět, právě volala zpět a nabídla mi osobní odběr

bordino
16. sep 2013

@sinala jo veselá jehlička, mellu, batani - to jsou služby
nicméně jsem ráda, že se to aspoň nějak vyřešilo, jako deku 150x200 cm za dva dny nedám 😝

jitu22
16. sep 2013

@palosek jj, u softky to tak taky budu dělat, ale chci lehoučkou šusťačku z kentu od Animal a tam by se mi ta lemgumka líbila víc.
@caramilla už jsem na tokoukala na blogu, tak to asi udělám tak a doufám, že to moc nezprasím

macin73
16. sep 2013

K těm referencím... já už mám od května objednané merino od zapleteno a paní už asi od července nekomunikuje... nespěchám na to, ani v tom nemám peníze, ale i tak mě to štve...

laeela
16. sep 2013

@macin73 vidíš, jsem to psala. Já jedině už Ganellu.
Ona když paní na Zapleteno má, tak pošle, když musí objednávat, tak spousta výmluv a na e-maily neodpovídá. 😠