Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sinala pivo nemůžu toto těhu ani vidět 😝 Jedině kola, ale to zase není úplně zdravé 😀
@macin73 ty jsi psala, že tam máš polymexy, teda alespoň si to tak pamatuju, kdybys rovnou napsala malé hardy, tak to je jasné, to jsou nitě do koše!
@emilly9 ¨Fusak úplně dokonalý, wow!
Jinak ty kabátky mi přijdou hrozně pracné, aby to vypadalo profi a ne jak z popelnice 😝 Je to takové malé titěrné, musí se to podšívat a tak. Já obecně věci na Mínu víc kupuju, ušitý má jen soft, trička, merino a pak sem tam sukni. Ale jinak kupuju.
@emilly9 možná paní nerozezná materiály. Mě se jednou stalo, že jsem objednala softshelovou bundu pro mladého a to co přišlo vedle softshelu ani neleželo! ale malému se líbila, tak jsme si ji nechali. Jinak fusáček je naprosto luxusní, ta bílá je moc krásná, akorát u nás by vydržela tak jedno odpoledne 😀
@caramilla mě taky bylo blbě z hladu :D Musela jsem pořád něco jíst a ráno sotva jsem vstala, musela jsem letět slupnout pár piškotů. Jak to nebylo hned, musela jsem letět na opačnou stranu objímat záchodovou mísu. Na začátku se mi stalo, že jsem se nemohla rozjíst a bylo mi zle jak koňovi. Dr. mi dal čípky proti nevolnosti,ale pak jsem zjistila jak na to a ani jsem je nepotřebovala 🙂 No a měla jsem to takto celé těhotenství až do porodu. Před porodem v porodnici jsem zvracela několikrát, protože jsem nemohla jíst (malá byla zadečkem, tak kdybych musela na císaře). Tak přeju ať tě to brzo přejde a můžeš si to těhu pěkně užívat 🙂
Holky, nemáte některá na odprodej měkkou manžestrákovinu nebo prací kord jednobarevná barvnou vhodný pro kluka? Zákaznice si žádá a já mám jen půlmetříky a potřebuji na vel. 122:(
@laeela @macin73 se Zapleteno mám zkušenosti z ledna, kdy jsem si objednala příze, které "byly skladem", ale paní je neměla. Po objednání mě ihned kontaktovala a tuto skutečnost se mnou řešila. Bohužel moc odstínů na výběr nebylo. Pochválila jsem její jednání, a psala mi, že ji to potěšilo, neboť je teď v těžké situaci... Takže má třeba nějaké rodinné problémy...
@sinala Je fakt, že tahle barva byla jakoby volněji navinutá, než všechny ostatní barvy... dost mě to překvapilo, ale netušila jsem, že to bude až takový problém... no nic, vyhazovat je nebudu, mám jich dost a holt to pokaždé zkusím a kdyžtak vím, že prostě stačí vyměnit nitě... (aspoň doufám)
@elentari pochopila bych to, ale nereagovat na několik mailů a telefonátů od července... no nevím, asi si "slušnou" komunikaci představuji trochu naivně jinak... dokonce jsem koukla i na její stránky, jestli právě něco neřeší a ani ťuk o tom, že by měla nějaké problémy nebo prostoje... ještě jsem se jí tady zastávala, že po objednávce celkem reagovala... poslední dobou to fakt zkouším obden...
@caramilla detail odfotim 🙂 . Nesilo sa to lahko a ani vlastne neviem aky navod je na sitie v OTT. kedze ich nikdy necitam 😀 😀 😀 , ale ja som proste chytila dolny kraj rukava, dolny kraj podsivky a vsila manzetu od kraja ku kraju mimo stredovy sev rukava. Slo to strasne pomaly a tazko, nastastie ze su len dve 😉 a potom stepane zvrchu , ale to som vlastne stepala zvnutra a to uz islo lahko, len poriadne natahovane, ale odfotim.
@jieff to nie su take ako na tej bunde, mrkla som na to. Tie, co som sila ja, sa vsiva jeden kraj k druhemu mimo stredneho rukavoveho sva. Na tom FM to vyzera ako ze preklad so suchacom je nasity navrchu a je sirsi nez manzeta, cize to tak ani vsit nemohli, ale mozno je ich variant lahsi na sitie 😀
@caramilla ja som zvracala pri Matejovi cele tehu 😝 . V 11tt som sla dobrovolne do nemocnice na infuzie, lebo po dvoch dnoch, co som v sebe neudrzala nic, ani kvapku vody, som to proste vzdala. V nemocnici mi dali cosi prosti zvracaniu, z coho mi klesal hnusne tlak a nepostavila som sa na nohy, tak som sa na to vykaslala a proste cakala kym to prejde. Nepreslo, ale vydrzala som , este v 36tt som sa s kocikom a deckom za ruku trepala na Strbske Pleso 😀 😀 😀 😀 . Pri Nellie som zvracala , ale cola pomahala, takze som to vzdy nejako zahnala nou, nie vela, ale asi tak dva velke pohare som v pohodke vypila a nic mi nebolo 🙂
@martulinecek jestli se jí tahle líbila, tak proč ne. Blbý mi to nepřijde - za mě klíďo 2 cípy a mohou být i delší. 😉
holky v kterým Ott je ta kombinéza s žirafou?
bayste viděly, že se neflákám tak jen 2 kopie Fanouškovi softky na zakázku ve vel. 110...málem jsem u nich zhynula - šito od pondělí do pátku po chvilkách...😝 upřímně...plenky mě baví víc 😅
Liší se jen v detailech - jiná farbenimix stuha jako poutko a na zádech má každá jinou ještěrku...víc se mi vyfotit nepodařilo kvůli světlu - všechno rozmazaný ☹
Holky nemáte prosím některá Ottobre 1/2012 a nebyla byste ochotná obkreslit mi jeden střih? Samozřejmě za úplatu/čokoládu nebo tak (dala bych domácí vajíčka, ale ty se blbě posílají poštou 😀 ). Díky 😉
Jo jinak taková lehce nešicí OT 😉 jak děláte holky ovesnou kaši???dneska jsem koupila ovesné vločky že bych udělala dětem nějakou změnu v jídelníčku 😉 🙂 jo a píšou tam na nich že jsou hotové za 1 minutu 😕
Díky 😉

@macin73 A hlavně má třeba napsáno, že má skladem a nemá.