icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
18. sep 2013

@zarica určitě vyper kvůli vysrážení, já látky na plenky předepírám na 90 a pak plenky peru na 60. Používám běžný prášek, kterým peru doma.

@mamata má dcera má dlouhé nohy, tak si ještě tu 90*60 nadstavím 45*60, aby se mi tam vešla celá nohavice 😀 😀 😀 a jsem spokojená

petkasv
18. sep 2013

@barcav chudáček malej, vůbec tohle nezávidim, tohle a opaření horkou vodou jsou moje noční můra, ať jste brzy v pořádku 😵

mamata
18. sep 2013

@sinala Evě trička a kalhoty (75cm) řežu na té střední na kuch. lince, větší věci na stole, ale mám strach, že ho kolečkem porýpu

papajka7
18. sep 2013

@martulinecek wau to slniecko si robila sama?

mikulka45
18. sep 2013

@kajark ja mám uložený tento návod na kojo tričko: https://sites.google.com/site/latkovky/pre-mami...

mikulka45
18. sep 2013

@barcav chudák malý 😢 popáleniny bolia jak šlak. My máme našťastie rúru vysoko, ale minulý rok chytil rukou rozpálený krb na grilovanie a nebolo mi všetko jedno...

jitu22
18. sep 2013

@saaralota já bych zrovna řezací kolečko v Tchibu nekupovala. Mohla by ses dostat do problému s nákupem náhradních čepelek. Mám kolečko i podložku Olfa z galanterky, ale na internetu se dají sehnat levněji.

saaralota
18. sep 2013

@jitu22 to je pravda, to mě nenapadlo... koukala jsem na ty kolečka, je jich dost různých rozměrů... jaký vybrat?

a_lexa
18. sep 2013

@barcav http://www.chranimsvedite.cz/product/ochranna-m... chudinka, hlavně ať se brzo uzdraví.

arlette
18. sep 2013

@rebelie @caramilla no já teda nevím co je to podsádka 😅 marně se to snažím z vašich příspěvků pochopit 😀 Ale jelikož se chystám na softové bundy pro děcka, tak bych to měla rychle, ale opravdu rychle pochopit 😀

Mě říkal Dr. a někde jsem to i vyčetla, že když maminka v těhu blije, je to známka toho, že se miminku daří dobře. A tak pokaždé,když jsem objímala mísu jsem si v duchu říkala: "Jsem tak ráda, že se ti miminko moje daří dobře." 😀 😀 😀

@barcav bobek malý, tak hlavně, že se to hezky hojí.
Hned musím vyzkoušet, jestli ta naše trouba taky někde nepálí.

k řezací podložce - já jsem si koupila v papíráku modelářskou podložku 60x 42cm a stála 38,- Kč 😎

mamata
18. sep 2013

@arlette nechybí ti tam nula?? modelářské podložky vel. 60x90 stojí na netu 750 Kč

tygrisek09
18. sep 2013

@caramilla mohla bych se zeptat, jak je možné se připojit k hromadné objednávce a jak to probíhá? Děkuju za informace.

saaralota
18. sep 2013

Mám dotaz - chystám se šít mikinu z teplákoviny (výplněk) dle Ottobre. Píšou tam, že se mají švy začistit na OL, ale prošít rovnostehem - je to nutné? Nestačí to jen na OL?

A pak ještě jeden dotaz - psaly jste tu, že si zip před šitím lepíte k látce, buď stylefixem (ten nemám), nebo něčim jiným... čím? Obyč lepidlem na papír? Nebo je něco speciálního?

barcav
18. sep 2013

@a_lexa děkuji 😵

martulinecek
18. sep 2013

@papajka7 nene kdepak,koupila jsem nažehlovačku

kuna
18. sep 2013

@barcav chudáček malý...to muselo být strašné. Dcera se minulý týden taky popálila, sáhlana horkou plotýnku, naštěstí jen jedním prstem. Hlavně, že tam mám ochranu, ale ona seděla vedle na lince. Přitom, jak píšeš, odmalička vysvětluju, ví, že se tam nesahá...prostě je to mžik. My jsme to teda zvládli jen s 6 hodinovým ochlazováním prstu a televizním odpolednem, ale o to strašněji mi zní, co se stalo vám. Držím palce, ať se to dobře zahojí!

@saaralota první dotaz ne, druhý dotaz ano 😀 😀 😀
Takže první dotaz ne, není to nutné, stačí to sešít k sobě na OL. Pokud jsou to jen obyčejné švy a neskrývá to v sobě třeba výpustkovou kapsu, atd., kde by bylo potřeba pracovat s tím volným švovým přídavkem.
Druhý dotaz - stylefix je nej nej nej, ale běžné věci lepím obyčejným lepidlem na papír, přesně jak píšeš. Většinou kores. Ale ten zip bych možná po přilepení koresem ještě nastehovala, bude to líp držet a ušetříš si hromadu nervů a nadávek a párání 😉

martulinecek
18. sep 2013

moje počiny za dnešní ráno,čepička-recy z trika ,a triko

kofinek
18. sep 2013

@barcav to mi je velmi luto, susedky syn na seba vylial polievku a tiez bol hadam 2 tyzdne na vinohradoch.... nasla som len toto, pisu, ze sa to tam nevrta... http://www.detskydum.cz/detail/babydan-ochranna...
ale ja som dvala, ked bol maly maly normalne zidlicku pred troubu...

schnek
18. sep 2013

@barcav jejda ☹ u dětí stačí vteřina... z takový jedný vteřiny si Ondra v půlce července odnesl sádru až pod rameno na 8t 😝 a ještě teď z nemocnice páčím neoprávněně vybraný regulační poplatek za hospitalizaci zpátky 😀 Ať je malej co nejdřív fit 🙂

@arlette podsádka je ten kus látky z rubu

bordino
18. sep 2013

Rychlovka na zateplení, recy merino kamaše. Body je už z dřívějška, taky vlna

eriqe
18. sep 2013

Bordino, tieto tvoje rychlovky 😵

piecee
18. sep 2013

STŘIH NA "PRDELAČKY" holky prosím nemáte nekterá tento střih?já jsem měla z této stránky http://www.blogger.com/blogin.g?blogspotURL=htt... ale byl mi dětma roztrhán:( a teď už si to nemůžu stáhnout paní má zamčený blog :( je možný že jsem to viděla někde v Ottobre ale nejsem si jistá :-/

sinala
18. sep 2013

Holky nabízím kupon 200 Kč sleva do CAA při nákupu nad 800 Kč v době od 26.-29.9.2013, já nevyužiju 😉

barcav
18. sep 2013

@kofinek ta židlička je taky dobrý nápad 😵

anfei
18. sep 2013

@barcav Máme na chalupě tu mřížku, co posílala a_lexa, je super. Na dohojení popálenin jsme měli hemagel a šlo to znatelně lépe, ať ste brzy fit. 😉

piecee
18. sep 2013

@sufik1 ty jo bezva děkuji moc

bordino
18. sep 2013

tak jsem si založila blog 😀 Recyklační, mám v plánu na něj dávat návody na různé recy věci, uvidíme 😀 Kdybyste se chtěly mrknout http://recyklujeme.blogspot.cz/

terezita
18. sep 2013

@bordino skvely napad!!

bordino
18. sep 2013

samozřejmě přivítám jakékoliv recy příspěvky 🙂