icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lip72
18. sep 2013

@bordino super, to se mi líbí, dobrý nápad 🙂

a_lexa
18. sep 2013

@anfei @barcav jj, Hemagel je naprostá jednička. Používala jsem ho na jizvu po císaři a před 14 dny jsem si rozsekla kotník a od šití mě zachránil právě Hemagel. Rána rozšklebená a nešla zastavit krev - teklo to sice i s Hemagelem, ale méně a teď je to krásně zatáhlé. Fakt doporučuju.

crawler
18. sep 2013

tak dnešní a včerejší zakázky...vyštrachala jsem ještě tučňoše 😀 + 2x PULky

petkasv
18. sep 2013

@bordino ty si neskutečná 😉 super nápad 😀

anfei
18. sep 2013

Ač večer, takže kvalita hrozná, jsem nafotila víkendové výtvory 🙂 . Další várka trenclí, druhý (monstíci) a třetí (pulci) pokus o lemování proužkem na třetiny - už to šlo mnohem lépe, softky na výlety se školkou (podle rinna - dík 😉 ), softový klobouček do deště a jedna merino/aksamit čepice dle výmyslu syna 😉

argo1
18. sep 2013

@arlette tak to se musím zeptat v anšem papírnictví, jestli nemaj modelářský podložky. 😀 chystám s k jejímu nákupu už snad půl roku🙂
@bordino Super nápad, "recy blog" - obdivuju tvojí šicí i psací výkonnost 🙂 A ještě úžasný kukadla Jáši 😵 😵
@barcav Držím malému pěsti, ať se co nejdříve uzdraví! Muselo to bolet jako čert... ☹
Náš mladší dneska spadl z naší poměrně vysoké postele a večer se zase pro změnu kousl do jazyka, když dělal blbiny ve vaně ... s dětma se člověk fakt nikdy nenudí.
@anfei krásný zpracování! komplet gatě s kloboukem jsou úžasný. Jak se ti povedlo prošití na klobouku udělat tak perfektně rovnoběžně? 😉 mě se nepovedou ani dvě linky vedle sebe 😀

arlette
18. sep 2013

@mamata nene, nechybí, opravdu, 38,- Kč. Není to takový materiál jako je řezací podložka, ale přirovnala bych to k k takové silné folii. No řežu na tom půl roku dobře, a účel plní. Zatím jsem neprořezala a ani to nevypadá. Tloušťka 1 mm. Poradila mi to kamarádka 🙂
@schnek děkuji, už je mi to mnohem jasnější 🙂 Ještě zjistit, jak to tam přišít 🙂 Mě moc vysvětlování nepomůže, já to musím vidět, jak to je udělané a pak si vymyslím nějaký postup 😀

Já jsem dnes spíchla svoji první kuklu, no takové rychlé akce mluju, během chvíle vyleze z mašiny pěkná věc 🙂 Foto dodám až budou vhodné světelné podmínky 😀
Ale teda asi by to chtělo overlock, jenže takový výdaj si nemůu dovolit. Leda bych napsala Ježískovi, že by mi mohl aspoň přispět. No, ale pak se bojím, že bych nepochopila,jak se na tom šije.

argo1
18. sep 2013

holky mohla bych poprosit za sladkou úplatu, jestli má někdo Ottobre pro ženy 5/2010, překreslit střih č.18. (mikina), vel 44? prosím, prosím

arlette
18. sep 2013

@crawler krásné,plenky i oblečky

@anfei povedené, hlavně ta čepička mi padla do oka 🙂

macin73
18. sep 2013

@barcav bobek malý, tak hlavně, že to nebude mít následky a hojí se mu ručičky dobře... pro mě je to taky noční můra... my máme teď v podnájmu děsně "blbý" sporák, jako fakt... to jsem ještě neviděla a přála bych tomu, kdo ho vymýšlel, aby na něm povinně vařil... hrnce na něm nedrží, takže se sama bojím, kdy nějaký nechtěně srazím dolů, protože to není vůbec těžké, s každým hrncem šamaním, aby mi ho neošlehávaly plameny, a snažím se vycentrovat, ale pak je zase hrnec nestabilní, a i když je plynový, tak se mi absolutně vše vaří klokotem i na tom nejmenším hořáku a trouba je kapitola sama pro sebe... nejen, že už jsem musela platit jeho opravu, protože se uvnitř cosi upálilo (do té doby jsem troubu použila asi 2x, jsme tu půl roku) , ale jednou jsem s hrůzou zjistila, že se rozpalují i boky té trouby!!! fakt kvalitka... 🙄... takže teď vymýšlím novou kuchyň a vybírám nové spotřebiče, takže trouba bude nahoře a s čtyřtým sklem!!! a sporák indukce... sice si připlatím, ale za tu bezpečnost mi to stojí...

a_lexa
18. sep 2013

@macin73 no ona indukce se také dokáže pěkně rozpálit. ☹ Plotýkny se ohřejí od horkého hrnce - není to sice jako u el.plotýnky, ale na popálení to bohatě stačí. Hovořím z vlastní zkušenosti. 😠

elentari
18. sep 2013

@macin73
@a_lexa Moje mamka vařila vždy (když jsme byly malé) jen na zadních plotýnkách. Nikdy se nám nic nestalo. 😉

Holky, tak tohle je moje další meta! http://www.fler.cz/zbozi/broadway-soft-black-32... (to břicho i ty kalhoty 😉 )

macin73
18. sep 2013

@a_lexa to je mi jasný, taky holky odmala učíme, že mají dávat velký pozor okolo sporáku, bez rizika to není nikdy, ale třeba ta trouba výš mi přijde i fajn, že se člověk pořád nemusí ohýbat... no, spíš, když tu možnost mám, proč toho nevyužít, že? v téhle kuchyni už snad budu napořád a záda budou bolet víc a víc 😕

macin73
18. sep 2013

@elentari já někdy vařím na všech... samozřejmě pokud to jde, dávám hrnce dozadu, ale jak jsem psala, nejde to moc regulovat a ty hořáky jsou v zadní lajně velké... já vařím ráda, ale na tomhle sporáku je to pro mě utrpení... i na tom, co jsme původně koupili s domkem, to byla taky katastrofa... sice sklokeramika, ale ovládání tak blízko u nejfrekventovanější plotýnky, a tak špatně udělané, že se rozpalovalo na nepřípustnou teplotu a ovládání bylo o spálení si bříšek prstů, někdy jsem si mohla prst zlomit a nereagovalo to, jindy zase foukl průvan a sporák se bez mého přičinění vypnul... nehledě na to, že na přední a zadní plotýnce v jedné lajně se vařit nedalo nikdy, protože se tam vedle (za) sebe ty hrnce nikdy nevešly.... asi mám na sporáky smůlu, tak teď vybírám přepečlivě 😝

elentari
18. sep 2013

@macin73 indukce je asi nejlepší řešení, chvíli to vydrží ale teplé určitě. Pak ale, pokud máš staré hrnce, na to každý nepůjde. Například naši měli hliníkový mlékovar a tlakový hrnec a ty na to nešly. Stejně tak nám na tom nešel wok. Jen ty hrnce, na kterých zespodu drží magnet. Ale to asi víš.

Pak mě ještě rozčiluje dotykové ovládání (před plotýnkami). Fakt jsou nejlepší kolečka. Těhotenským břichem se mi to neustále vypínalo. Pak mě to ponižovalo ale i po porodu 😠 😠 😔 A taky než to zareaguje na prst, tak to taky chvíli trvá. Ségra má často studené ruce a ji to ignoruje úplně 😀

Taky počítej s tím, že je to daleko choulostivější na poškrábání, takže různé potahování hrnců není nic moc :-/

Snad ti to pomůže při výběru. 😉 Kdybych si na něco vzpomněla, dám vědět 😉

martulinecek
19. sep 2013

@anfei tak tu první čepku jsem šila předevčírem ale s ouškama,střih z burdy,ale styděla jsem se ji vyfotit páč vypadá divně ta moje 😠 😠

kamishek
19. sep 2013

@macin73 děti ještě nemám, ale troubu ve výšce a 4 sklama ve dvířkách jo 😎 a je to super, i když pustím gril na 250°C, tak jsou ty dvířka chladné 🙂

ottovka
Odpoveď bola odstránená
zuzu_epona
19. sep 2013

Môj včerajší výtvor - tyrkysové tepláky.

lenasss
19. sep 2013

Holky chtěla jsem vás moc moc poprosit.Nemáte někdo střih na spodky?Klučičí? Někde jsem založila střih a nemůžu ho nikde najít. 😅

anfei
19. sep 2013

@argo1 jedu to na šíři patky, takže jednu stranu mam jako vodítko, ale také to není dokonalé 🙂
@martulinecek extra pružné mylly merino a bambus me málem zničily 😀 a je sice větší a kraj se prošitím trochu vytáhnu l, ale mladej je spokojenej, tak dobry 😉

sinala
19. sep 2013

@macin73 já mám teď sklkeramiku ( koupená s barákem) a když potřebuju vařit na všech plotýnkách, což je dost často, tak se tam ty hrnce nevejdou 😠 😠 😠 . Už se těším zpátky na plyn 🙂 a pořídím si desku s 5 hořákama

katka82
19. sep 2013

@anfei no tak ten klobouček je úplně super 😵 a to ostatní taky 😵 😉

jancasoch
19. sep 2013

@anfei prosím tě, ten střih na trenýrky je tvůj? Nebo co to je za střih a ještě střih na klobouček, ten je taky moc pěkný. 🙂

lip72
19. sep 2013

@sinala Také jak si budu pořizovat do nové kuchyně spotřebiče, tak chci plynovou desku 🙂 ale pořád přemýšlím, vzít 4 nebo 5 hořáků?? Co když kluci odejdou brzo z domu...využiju je?? To je rozhodování 😒 ....

crawler
19. sep 2013

@zuzu_epona krásné 😵

anfei
19. sep 2013

@katka82 děkuji moc 🙂

@jancasoch Trenky jsou lehce přizpůzobené naším vychrtlým nohám podle OT4/2004 a klobouček je podle letního jen prodloužený, aby nepršelo do obličeje z http://www.u-createcrafts.com/2010/05/creative-...

kamishek
19. sep 2013

@sinala @lip72 mám plynovou desku s 5ti hořákama a neměnila bych. Já bych na klasické 4 plotýnce vařit asi ani už neuměla... Ta větší deska se hodí často a právě nejvíc ve chvílích, kdy potřebuju najednou vařit/ohřívat ve více hrncích... a to jsme jenom dva 😅

zuzu_epona
19. sep 2013

@crawler Ďakujem 😉

saaralota
19. sep 2013

Holky pomooooc 🙂 Právě jsem za pomoci videa nainstalovala kráčející patku...a teď vymýšlím, co s dvojjehlou. Kam mám dát druhou nit? Jako myslím kam na stroj... mám tenhle http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-janome-603-dx... . Žádné instrukce k šití dvojitou jehlou jsem u něj nenašla... díky moc.