icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

saaralota
19. sep 2013

Tak záhada vyřešena, našla jsem jakousi díru, kam pasuje jakýsi nástavec...tak to bude asi ono... ale v návodu ani zmínka teda... no, a teď stojím před problémem, co vybrat za steh...

kamishek
19. sep 2013

@saaralota hlavně ne cikcak 😀 já používala klasický obyč rovný steh. Ale mi se šití dvojjehlou moc nedařilo, tak jsem ji zatím dala k ledu... třeba někdo zkušenější poradí líp 🙂

saaralota
19. sep 2013

@kamishek já nevím... zkoušela jsem ten nejobyčejnější steh a ta jehla dole na něco naráží... a hlásí mi to chybu... teda spíš to na mě řve 🙂

kamishek
19. sep 2013

@saaralota a máš ji dobře doraženou až nahoru? mi teda do ničeho nenarážela...

lip72
19. sep 2013

Tak jsem zase tady 🙂 zkoušela jsem ušít tašku od Sufíka a dala jsem ji na zip, tak přihodím, jak dopadla 😵 Dělala jsem dvě kukly pro sestry a tak to dopadlo, maminka si je vzala ihned, skoro ještě od stroje, tak se na ně těšila 🙂 Tak jsem přemluvila včera prcka a začal kuklu nosit, u nás docela foukal studený vítr a líbilo se mu, že mu nefouká za krk 🙂 Mimochodem, od zítřka jsou u nás dny NATO, přijedete se podívat?? Dnes nám už tady lítají krásné stíhačky a docela je to pěkný rámus 🙂 takže si dnes nepůjdem dopoledne asi lehnout....a vypadá to, že ještě v nejbližších 4 dnech 😀

sinala
19. sep 2013

@lip72 určitě využiješ, když odejdou, tak pak přijdou i se snachami a pak budou vnoučata a pořád bude pro koho vařit 😀 😀 😀

saaralota
19. sep 2013

@kamishek přijde mi, že je dobře...teda nevím, kde je problém...

lip72
19. sep 2013

@sinala to je fakt 🙂 ukecala jsi mě 😀 😀 😀

allymally
19. sep 2013

@lip72 jak rada bych dojela?ale mrne by se balo a miminko taky :D ale ja bych byla ve svem zivlu. Na stredni jsem chtela na vojenskou a pak litat se stihackou ci vrtulnikem. Pro neschopnost=bryle me nevzali:(

martulinecek
19. sep 2013

tak holky se musím pochlubit-včera ve školce mě učitelky pochválily za trička a byly z nich nadšený, co jsem holkám šila a tepláky s puntíkama,jsem z toho byla pa 😨 doma jsem nic takovýho neslyšela ☹
a dnes jsem udělala ve frcu nákup za 10Kč,kus za 1Kč,a udělala z džín džíny na dcerku a řekněte mi jestli ty aplikace nejsou blbý,kritiku snesu tak vás prosím o upřímnost

lenasss
19. sep 2013

@martulinecek mě se moc líbí.

Jinak já už finišuji s čepicema.Ještě jednu pro staršího,ale ten chce hasiče 😅

ellysa
19. sep 2013

baby take krasne veci davate ja momentalne nestiham dve deti chore.ale dnes som sa utrhla na tuto patminutovku.pretlac gulicku z jednej strany na druhu.blbost a aku ma z toho dieta radost

saaralota
19. sep 2013

@kamishek jsem blbá..... problém byl s tou patkou.. blbě jsem jí nandala a naráželo mi to ne dole, ale na "rameno" té patky.... teď už to šije, jen nějak divně teda.... problém bude asi napětí nití....to asi vyřeším až večer. Mladej mi tu leze po hlavě....

ellysa
19. sep 2013

foto

lip72
19. sep 2013

@allymally Já tam byla v 8 měs. těhotenství a mimčo se vždy vylekalo jak stíhačky lítaly, potom tam střílí z děla a to také vždycky nadskočilo, chudák...loni jsme tam byla s prckem to mu bylo necelých 2 a jak to nad náma přeletělo, tak to byl kravál, tak šíleně se bál 🙂 a plakal. Dneska jsem na terase a koukáme jak lítají, tak je náděj, že jak tam půjdeme se podívat, že to nebude zase s kraválem 😀 Já chtěla být vždycky voják 😀 takže úplně chápu a rozumím 😉

kamishek
19. sep 2013

@lip72 my tam budeme určitě 🙂 ráno jedeme ještě vyzvednout mamku a bráchu, pak odstavíme auto u tety (mamku podle jejích slov taky :D ) a jdeme tam 🙂 těším se jak malá, už jsme tam tak 3-4 roky nebyli...

kamishek
19. sep 2013

@saaralota tak hlavně, že jsi na to přišla 🙂 já měla problém s napětím vždycky, když jsem šila dvojjehlou... buď jsem blbá já nebo ten stroj, ale to napětí jsem nějak extra vyštelovat neuměla ☹ časem to určitě ale zkusím znovu, přece mě neporazí nějaká jehla 😅

a_lexa
19. sep 2013

@ellysa To je božííííí 😵 - kulička je uvnitř viď. Parááádní. S dovolením pajcnu - jako zábava do auta super.

argo1
19. sep 2013

@lip72 taška i kukly super. 🙂

zarica
19. sep 2013

Ahojte, máte niekto skúsenosťi so sitim vlkadaciek z bambusoveho flisu? Chcem robiť vkladacky z 2 vrstiev, len nie som si celkom istá, ktorá časť má byť na vrchu, či ta flisova alebo hladká? Ďakujem 🙂

katkacagy
19. sep 2013

@zarica Ja som robila flísové vkladačky tak aj tak, ale tie, čo mali flís navrchu, tak ten flís sa časom zožmolkovatel a stvrdol, tak ostali ako šmirgeľ. Radšej daj navrch tú hladkú stranu. 🙂

zarica
19. sep 2013

@katkacagy aha, super, tak ďakujem za radu 🙂 a aká veľkosť sa ti osvedčila?

lenasss
19. sep 2013

ještě jedna kabelka pro malou slečnu na přání pro kamarádku

katkacagy
19. sep 2013

@zarica Robila som cca 60 x 12 dvojvrstvové a dávam ich na tretiny viac dopredu, keďže mám chlapca. Urobila som aj nejaké štvorcové trojvrstvové, ale tie nepoužívam, lebo dlho schli a pod zadkom malý toľko vrstiev nepotrebuje.

allymally
19. sep 2013

@lip72 no právě ☹ na děti je to moc velký hluk. My jsme takhle byli s kamarádkou a 3,5 letým synkem kdysi dávno v přerově na bochoři, kde měli také letecký den (bohužel poslední), a lítali tam migy, F-16 a prostě ten zvuk, kdy proletí plnou rychlostí nad hlavou, je fakt strašný. Malý se furt držel na uši.

Nyní tady mívají moje milované vrtulníky občas cvičení a je z toho vyjukaný ten můj malošek. Určitě tu nějaká stíhačka doletí, bylo to tak i minulý rok, ale tím, že se tu točí a je ve výšce, tak to není tak strašný.

Ještě si pamatuju, jak tady lítaly stíhačky běžně. Ale to byly ještě Migy. Rodiče bydlí v dolince, takže kolem jsou kopce a lesy. Já se na ně dívala ze střešního okna, a ten blbec neměl nic lepšího na práci, než proletět přes dědinu v nejnižší možné výšce (dle mého byl pod hranicí regulí) a já málem vypadla z okna. A to fakt nekecám 🙂 Ale moje týýý v.le bylo spíš úžasem nad nádherným strojem.

Ale děsně závidím 😀 😀 😀 😀 😀 Jak já je miluji. Škoda, že armáda již nepouživá Migy, které mi byly sympatičtější.

kuna
19. sep 2013

Piluju střih na kuklu, zatím to spíš vypadá, že šiju skafandry 😀

zarica
19. sep 2013

@katkacagy no super, diki moc 🙂

ellysa
19. sep 2013

@a_lexa ano je vsita.objavila som to na nete ked som hladala nejake aktivity pre deti a hned ma to oslovilo

bordino
19. sep 2013

@kuna a jak ti to z flísu jde? 😀 Moje pokusy se nedaly natáhnout, ale já dělala dvouvrstvé 😉

daisyr
19. sep 2013

@macin73 já teda mám plyn a přemýšlím, co do nové kuchyně a také jsem spíše pro plyn, ale třeba atyp, jak píše @sinala. Jinak k té troubě výš, záleží, jak vysoko, my o tom přemýšleli a ono to zase takový výhra není, dobré je mít ji třeba od půlky spodních dvířek výš, víc už bych ji výše nedávala, děti na to stejně došáhnou, a ty se o to více popálíš, protože se ti tam pletou dvířka (např. naše tchýně), ale osobní zkušenost nemám, jen ségra a babi a obě to mají od cca 10 cm pod úrovní prac. desky.