Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak jsem zase tady 🙂 zkoušela jsem ušít tašku od Sufíka a dala jsem ji na zip, tak přihodím, jak dopadla 😵 Dělala jsem dvě kukly pro sestry a tak to dopadlo, maminka si je vzala ihned, skoro ještě od stroje, tak se na ně těšila 🙂 Tak jsem přemluvila včera prcka a začal kuklu nosit, u nás docela foukal studený vítr a líbilo se mu, že mu nefouká za krk 🙂 Mimochodem, od zítřka jsou u nás dny NATO, přijedete se podívat?? Dnes nám už tady lítají krásné stíhačky a docela je to pěkný rámus 🙂 takže si dnes nepůjdem dopoledne asi lehnout....a vypadá to, že ještě v nejbližších 4 dnech 😀
tak holky se musím pochlubit-včera ve školce mě učitelky pochválily za trička a byly z nich nadšený, co jsem holkám šila a tepláky s puntíkama,jsem z toho byla pa 😨 doma jsem nic takovýho neslyšela ☹
a dnes jsem udělala ve frcu nákup za 10Kč,kus za 1Kč,a udělala z džín džíny na dcerku a řekněte mi jestli ty aplikace nejsou blbý,kritiku snesu tak vás prosím o upřímnost
@martulinecek mě se moc líbí.
Jinak já už finišuji s čepicema.Ještě jednu pro staršího,ale ten chce hasiče 😅
baby take krasne veci davate ja momentalne nestiham dve deti chore.ale dnes som sa utrhla na tuto patminutovku.pretlac gulicku z jednej strany na druhu.blbost a aku ma z toho dieta radost
@allymally Já tam byla v 8 měs. těhotenství a mimčo se vždy vylekalo jak stíhačky lítaly, potom tam střílí z děla a to také vždycky nadskočilo, chudák...loni jsme tam byla s prckem to mu bylo necelých 2 a jak to nad náma přeletělo, tak to byl kravál, tak šíleně se bál 🙂 a plakal. Dneska jsem na terase a koukáme jak lítají, tak je náděj, že jak tam půjdeme se podívat, že to nebude zase s kraválem 😀 Já chtěla být vždycky voják 😀 takže úplně chápu a rozumím 😉
Ahojte, máte niekto skúsenosťi so sitim vlkadaciek z bambusoveho flisu? Chcem robiť vkladacky z 2 vrstiev, len nie som si celkom istá, ktorá časť má byť na vrchu, či ta flisova alebo hladká? Ďakujem 🙂
@lip72 no právě ☹ na děti je to moc velký hluk. My jsme takhle byli s kamarádkou a 3,5 letým synkem kdysi dávno v přerově na bochoři, kde měli také letecký den (bohužel poslední), a lítali tam migy, F-16 a prostě ten zvuk, kdy proletí plnou rychlostí nad hlavou, je fakt strašný. Malý se furt držel na uši.
Nyní tady mívají moje milované vrtulníky občas cvičení a je z toho vyjukaný ten můj malošek. Určitě tu nějaká stíhačka doletí, bylo to tak i minulý rok, ale tím, že se tu točí a je ve výšce, tak to není tak strašný.
Ještě si pamatuju, jak tady lítaly stíhačky běžně. Ale to byly ještě Migy. Rodiče bydlí v dolince, takže kolem jsou kopce a lesy. Já se na ně dívala ze střešního okna, a ten blbec neměl nic lepšího na práci, než proletět přes dědinu v nejnižší možné výšce (dle mého byl pod hranicí regulí) a já málem vypadla z okna. A to fakt nekecám 🙂 Ale moje týýý v.le bylo spíš úžasem nad nádherným strojem.
Ale děsně závidím 😀 😀 😀 😀 😀 Jak já je miluji. Škoda, že armáda již nepouživá Migy, které mi byly sympatičtější.
@macin73 já teda mám plyn a přemýšlím, co do nové kuchyně a také jsem spíše pro plyn, ale třeba atyp, jak píše @sinala. Jinak k té troubě výš, záleží, jak vysoko, my o tom přemýšleli a ono to zase takový výhra není, dobré je mít ji třeba od půlky spodních dvířek výš, víc už bych ji výše nedávala, děti na to stejně došáhnou, a ty se o to více popálíš, protože se ti tam pletou dvířka (např. naše tchýně), ale osobní zkušenost nemám, jen ségra a babi a obě to mají od cca 10 cm pod úrovní prac. desky.

Tak záhada vyřešena, našla jsem jakousi díru, kam pasuje jakýsi nástavec...tak to bude asi ono... ale v návodu ani zmínka teda... no, a teď stojím před problémem, co vybrat za steh...