icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
24. sep 2013

@zuzimia krááásný 😵 😵
@lip72 starší má taky vysokej nárt 😒 loni mu byli pěkně bačkůrky Befado a letos jsme museli koupit sandálky Befado 🙂 jsou na sucháč a malej je v poho sám obuje 😎

bury
24. sep 2013

@lip72 - my máme tyhle http://www.deichmann.com/DE/de/shop/kinder/kind... jsou sice dražší, ale nepotí se v nich noha a dobře se obouvají. Jsou vhodné i pro vyšší nárt. Je v tom prakticky celý den, tak ta investice se vyplatí 😉 Některý děti nosí klasický sandálky - třeba Befado. Ty mají sucháč, tak to jde taky dobře nandat.

katka82
24. sep 2013

@bury hmmm tak ty jsou fakt pěkný 😵

bury
24. sep 2013

@katka82 - já se spíš bavím, jak jsme obě na Befada 😉 Pěkný jsou, já nakupuju v Německu, ale když tam jedu, tak stejně nemají výběr. Jsem teď kupovala bačkory na doma a ve 26 měli jedny 😝 Asi je to vykoupený a ještě nedoplněný, jak lidi kupovali do školek. Ty Elephanten mají i u nás v Deichmanu, ne? Jsou teda drahý, ale fakt se jim v tom nepaří nohy - má to dole takový ty dirky.

katka82
24. sep 2013

@bury jj pěkně jsem se sešli 😀

caramilla
24. sep 2013

@bordino Tak to je super zpráva! Stahnu vzorník a můžeme objednat laminované designované bavlny amy butler a kaffe fassett a tak 😀 😀 😀 😀 A budeme konečně za dámy v dešti 😀

@zuzimia mam Fio banku, na co ji potřebuješ? 😕 😕 😕

@rebelie co ta lemovačka? 😀

Včerejší noční kalhoty s kočičkama 😀

lip72
24. sep 2013

@bury Tak ty teda jsou parádní....moc se mi líbí 🙂 pokud je seženu, určitě koupím, děkuji za radu 🙂)))

bordino
24. sep 2013

Pražandy, nemáte náhodou některá prázdné akvárko? Den před odjezdem na dovolenou to naše prasklo :(

zuzimia
24. sep 2013

Dakujem baby, ale najprv som kukla do IP a tam som sa uz s jednou z vas dohodla.

anastazieb
24. sep 2013

@bordino nejezdi do hobby marketu pro set, ale kup obyčejné akvárko ve zverimexu, nebude to tak drahé... Já mám jedno veliký (100x50) po želvách, ale byly v něm pak už suchozemský, takže je dost poškrábaný a nevím, jestli ještě pořád vodotěsný ☹ Nepamatuju si přesně už vaše zvířata, ale kdybys potřebovala něco pohlídat (kromě koček teda 😀), tak klidně pohlídám.

anastazieb
24. sep 2013

No a konečně přidávám pár svých nových výtvorů, taky zas šiju něco jinýho, než jen pirátský a dinosauří trička a tepláčky 😀

bordino
24. sep 2013

@anastazieb díky, potřebovali bysme upíchnout osmáky 😀 ale snad seženem krmiče. jen ty ryby na suchu asi nevydrží 😀

zuzimia
24. sep 2013

@bordino
Jej, skoda, ze si tak daleko. Osmaky by sme postrazili... Aj my mame dva osmaky a su to velmi milacikovia.

anastazieb
24. sep 2013

Holky nemáte někdo přebytečný metr šedého letního softu? Vyměním za půl metr tyrkysového s doplatkem... Nějak se mi ten tyrkysový nelíbí 😅

bordino
24. sep 2013

ráno mi s hrůzou došlo, že Junior nemá teplé pyžamo a na chatě je stabilně 10 stupňů 😀 Takže jeden overálek z climu, lemy recy. Snad ho zahřeje. A musím si pochválit COL, pomalu se začínáme kamarádit 😀

zarzuela
24. sep 2013

Zdravím, prosím potřebovala bych poradit, kde levně sehnat látku na pružné bavlněné lemy co se dávají na konce rukávů, nohavic a do pasu, oběhala jsem snad všechny metrážové textily co tu ve městě máme a nikde nic nemaj, nebo jen jednu barvu zpravidla tmavě modrou :o(

katka82
24. sep 2013

@zarzuela v kameném kráně je to téměř bez šance 😉 kukni na net 😉třeba tady: http://eshop.mechulka.cz/mechulka/eshop/27-1-Ba... , http://sijemdetem.cz/produkt/wendy-patenty-po-10cm či tady http://www.gabinka.cz/99-naplety 😉

martulinecek
24. sep 2013

@zuzimia nááááááádhera

martulinecek
24. sep 2013

@caramilla nádherné jako vždy,moc gratuluju k miminku,opožděně ale přece,mám holčinu taky v březnu.hlavně at je to zdravý a dělá jen samou radost 😀 😀

caramilla
24. sep 2013

@zarzuela mechulka a nebo taky na mimibazaru nebo na fleru se to dá sehnat. V galanterii mají jen umělé. Jsou 100000 let za opicema 😝

caramilla
24. sep 2013

@martulinecek děkuji 😉 Přesně, ať jsme zdraví teď i v březnu 😎

elentari
24. sep 2013

@zarzuela V naší silně zaprděné galanterii je mají - už "předpřipravené" - tedy ne v metráži, ale po takových pruzích...

katka82
24. sep 2013

@elentari a nejsou to ty syntetický???většinou když je někde mají tak to jsou 100% umělotiny 😝

sinala
24. sep 2013

@caramilla máš je krásné, ale nemáš ty kapsy moc velké? 😀

bettyna84
24. sep 2013

Zdravím vás, nepíšu sem, jen šmíruju 😀 , ale teď nabízím slevový kupón (300,-) na šicí stroj u nej-sici-stroje. (Dostala jsem OL a druhý stroj prý nedostanu 😉 ). Kdo by chtěl, tak mi napište.

zuzimia
24. sep 2013

Dakujem vsetkym, ze sa vam moje vytvory pacia. Malokedy stiham prispiet priamo "do deja", vacsinou len rychlo docitam a pokocham sa. Tak konecne som mala sancu aj ja prispiet. Teraz na jesen toho este bude, lebo moje baby nejako od jari povyrastli a vsetko je im kratke.
Inak - milujem dadka odstrizky, lebo sa z nich vsetko super vyperie, co je pri mojich gebrivych detoch priam nevyhnutnost.

a_lexa
24. sep 2013

@anastazieb krááásné výtvory. A ten set s autíčkama 😵 😵 .

elentari
24. sep 2013

@katka82 po materiálu jsem se nepídila, mám doma v metráži... ale je to klidně možný, zahlídla jsem je tam jen tak po očku.

kofinek
24. sep 2013

@anastazieb krasa, strasne sa tesim na tvoje věci, jednak krasen fotky a tie vecicky uplne uzasne...

ucitelka70
24. sep 2013

@zuzimia dadku hromadku nepotrebujeme?