icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alenf
25. sep 2013

Idem k vám po radu-hlavne na Slovensku kde sa dá kúpiť kvalitný fleese nežmolkujúci,aj ten coral fleese.Chcela by som to dať do zimného fusaku.Ďakujem🙂))

abigail1
25. sep 2013

@smartbear13 Ahoj, návody a střihy k zakoupení na pleny jsou třeba tady: http://ekozahrada.blog.cz/rubrika/strihy-a-navo...

maryol
25. sep 2013

@bordino kde kupuješ laminovanú bavlnu? kupovaný pršiplášť z PVC u nás nemal dlhé trvanie...

behulka
25. sep 2013

@alenf ja som dva roky vzad kupovala na detivbavlnke.sk chalanom na bundy. Je pekný aj po častom praní, no celkom hrubý.
@smartbear13 návody na plienky sú nejaké tuto: https://sites.google.com/site/latkovky/navody
@ellysa kukláč je krásny 😵 ja šijem tiež zo svetrov.

nelibeli3
25. sep 2013

Ahoj kocky tak este pridavam moje vytvory, nieco nove - bundičky a niečo recyklovane z mojich nepotrebnych veci som nieco vytvorila pre dcerku

lenasss
25. sep 2013

@caramilla nějak mi blbne email.Děkuji moc za informaci 😀 a dneska nás zastavila paní ve školce byla naděšená z naší čepice.Hned volala další a další až mi bylo trapně. ☹ Odkázala jsem je na tebe.kdyby se zvedla poptávka víš odkud to je 😀 Ale malej byl za frajera.jen nevím nosil jí už v loni a nikdo si toho nevšiml 😅
Byli jsem na houbách.našli jsem půl tašky,byli úplně všude.Kdyby se malej nepočůral do kalhot (byl nadšený z lesa a pod náma pobíhaly ovce) Tak by si řekl ,ale nějak to nestihl 😝 Domů jel n akočárku a měl na nohách moje triko s dlouhým rukávem a zamotaný do toho byl chudák.Ještě,že jsem nikoho nepotkaly,ale rostou už i u nás. 😀 Teď sedám ke straji.Musím už taky něco začít dělat.Nemám ani jedno triko bez fleků 😝 😅 😀 😀

jancasoch
25. sep 2013

@caramilla té hromadě jsem odolala 😀 a teď mi chybí formule ☹

bettyna84
25. sep 2013

@lemuritto jdu ho najít a přepošlu kód.

bordino
25. sep 2013

tak fotku těch kompletů, šup na poštu a vyrážíme 😀

kachnator
25. sep 2013

@bordino tak ty posledni komplety jsou fakt bozi ! asi nejaky fandove star treku, ze? 😀

lenasss
25. sep 2013

@bordino 😵 😵 😵 😵 bomba ,tak ty jsou a já se už druhý den potím u jednoho trika 😀 😀 😀 Že by to bylo to vysedávání u PC místo u stroje? 😀 😀 😀

petkasv
25. sep 2013

Holky si doma nikdo nemáte KRÉMOVÝ PLYŠ?????

bettyna84
25. sep 2013

@sufik1 Díky, pochvala od tebe (- jsi můj šicí guru 😉 ) těší, i když si nejsem jistá, jestli si viděla něco z toho, co jsem ušila. (Tak já sem něco taky vložím, ale až to vyfotím).

smartbear13
25. sep 2013

@behulka super stránka,děkuju moc🙂 Holky a materiál na šití kupujete spíš na internetu,nebo v kamenných obchodech?

sufik1
25. sep 2013

@bettyna84 viděla, viděla... minimálně čepičky 😉 I když fakt je, že do hudebky jste tahali šité věci, ale poděděné po Žížalákovi 😀

sinala
25. sep 2013

@smartbear13 na netu, batani.cz, sijemdetem.cz, umelluzinky.cz,. veselajehlicka.cz, detivbavlnke.sk atd.

sufik1
25. sep 2013

@petkasv mám, kolik ho chceš???? A ještě žlutý a nějaký další zbytky (šedá, malina, zelená...)

@smartbear13 kukni ještě na http://www.susu-sufik.blogspot.cz/search/label/... a http://jituli.blogspot.cz/2013/05/dvoubarevne-k...

sufik1
25. sep 2013

@bordino jsi magor, to bych šila půl roku co ty za týden a to bych tu ještě nesměla mít tolik dětí

petkasv
25. sep 2013

@sufik1 PROSÍMTĚ PUL METR MI STAČÍ, HODÍŠ MI TO DNESKA NA POŠTU ABYCH TO MĚLA DO PÁTKU DOMA???? MÁŠ ip

bordino
25. sep 2013

@kachnator hurá takže je to poznat? To se mi ulevilo, páč já jsem Star trek nikdy neviděla 😀

lenasss
25. sep 2013

absolutně nudné triko,ale trvalo mi 2dny.Dnes doděláno a ještě jsem k tomu spíchla čepky pro kluky

jemi
25. sep 2013

Jedny harémky dle střihu od caramilly. Jen dcerka je neumí tak předvést 🙂 Vyfotit tohle mě stálo zbytek nervů...

caramilla
25. sep 2013

@jancasoch Vím, že bych to určitě neměla dělat 😀 😀 😀 😀
http://www.veselajehlicka.cz/latka-uplet-zavody...

lip72
25. sep 2013

Škoda, že nemám holku ...... 😒 http://www.nejlevnejsizbozi.net/s/ratanovy-koca...

mahafi
25. sep 2013

přidávám háčkovaný nákrčník a pak návleky k ponožkám k sukni na doma, až bude chladno 😀. A pak se naší slečně zalíbil pytlíček na pexeso, tak si vybrala látku a zadala udělat další dva (na puzzle a na kostky). Takže nic moc světobornýho, ale mám radost, že jsem aspoň něco stihla (slečna si zkrouhla spánek, už nespí přes den a neusíná dřív, takže času a sil moc není ☹ ☹ ☹ ) 😅

zuzu_epona
25. sep 2013

Našla som v látkovej skrini ešte nejaký plienkový matroš, tak som ho zužitkovala na pár kapsoviek. A tri podšité merino kukly - teda ak Vás ešte baví pozerať na plienky a nudné kukly 😀

crawler
25. sep 2013

tak i já zase něco:
plenky
intimky
merino kamaše
a chybí manželovi tepláky - možná ho někdy potajmu vyfotím😀

daisyr
25. sep 2013

@bordino ty jsou super
@jancasoch heč, mně tu formulky leží (zatím jen leží 😀 )
@zuzu_epona @crawler @mahafi @jemi hezky se na to kouká, už se těším, až budu moci šít. Já bohužel večer, kdy mám většinou jedine volno, šít nemohu, bo kluky budí stroj 😒

jancasoch
25. sep 2013

@daisyr to mě by tu taky ležely, ale hezky by se na ně dívalo 🙂
@jemi harémky pěkný, ale když koukám na fotky. stříhala jsi to v obou směrech nebo jedním? zdá se mi, že ti to tam hází odlesky, jakože ta jedna strana vypadá tmavší, což by znamenalo stříhání v obou směrech. Ale možná se pletu.

anfei
25. sep 2013

Holky, fakt už závidím to krásné šití oblečení a čas na něj, to mi nějak schází 😠 . Jediné, co stíhám je dohánění nedodělků 😉 - ušít závěsy, povlečení apod. No a úklidy přebytků, tak kdyby jste zase něco někdo chtěl, tak mi zbylo 😎 :
2,4m látky na zatemňovací závěsy - modrá (PC 250/m, NC za celý kus 350Kč) - barvy jasnější než na fotce
2,4m látky na zatemňovací závěsy - modrá (PC 250/m, NC za celý kus 350Kč) - barvy jasnější než na fotce
a mám z velké objednávky doma přebytky některých barev Belfitů po 5ks od barvy z fotky níže - 32Kč/ks.