icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

stassy
29. sep 2013

@kuna Za nas tvrdim,ze koralky funguji,holky mely maximalne teplotu,rev z bolesti se nekonal. A vim o holcine,ktera trpela na migreny a od doby,co nosi jantar, ma klid. 🙂 Na sobe teda nic nepozoruju,ale ja je nosim hlavne proto,ze se mi to libi. 🙂 Jo a kolegyne v praci tvrdi,ze si nemyslela,ze funguji (dcerka brecela i koralkama),ale pote,co ji je sundala zjistila,ze bez nich to muze byt jeste horsi. :D

martulinecek
29. sep 2013

tak za poslední tejden jsem se zmohla jen na pyžámko pro starší.chlap marodí,děcka byly doma takže čas žádnej. 😢 😢

jieff
29. sep 2013

taky se přidám k těm, co věří, že jantar funguje. Jen jsem Kristý korálky sundala, když jí za ně Toník tahal. Zkusim je znovu, třeba už mě poslechne a nechá sestru na pokoji. Našeho dědu skoro rok bolel loket a nemohl ho ani pořádně ohnout, nakonec mu někdo poradil jantar, vzal mamce přívěsek, přilepil elektrikářskou páskou na ruku a do týdne měl loket ohebnej a bez bolesti...sám na podobný věci nevěří, ted už začal.

jieff
29. sep 2013

Byla jsem o víkendu bez dětí, nějak mě to ke strojům netáhlo, ale nakonec jsem stejně něco pošila! Triček máme hodně, jen mě ta barevná kombinace nadchla, tak máme další (výstřih jsem lemovla jednolícem z dadky, jen se stočil a líbí se mi to, jednoduchý, rychlý) A taštičku na peněženku jsem spíchla ze sukně hilca včera před třídním srazem...15let od základky...mazec!

rina76
29. sep 2013

Neteři se za pár týdnů narodí mimi - začala jsem háčkovaným medvědem a skončila jsem u capáčků 😉

zuzkasim
29. sep 2013

@rina76 Krásný komplet, tohle určitě potěší! Obdivuju ty capáčky, našla bych na ně někde návod? Bych je ráda spíchla tomu mému miminku.
Holky, jak to, že u vás v diskuzi vidím, kolik máte dětí? Taky bych to zveřejnila, ale v nastavení se mě to ptá jen na pohlaví a jména, na počet dětí ne.

anastazieb
29. sep 2013

Holky technický dotaz - dají se ušít capáčky na normálním rovnostehu? Řekla bych, že mám celkem silný stroj, s vrstvama látek problém nemá... Potřebujeme capáčky a Lůca zas má stopstav... A případně prosím poptávám malinké barevné zbytečky kůže - na aplikace. Děkuji

rina76
29. sep 2013

@zuzkasim http://www.tackyliving.com/downloads/babyShoe.pdf
velikost si vždy upravuju podle potřeby

anastazieb
29. sep 2013

@zuzkasim ono asi když to tam vyplníš, tak se to zobrazí, kolik jich máš a kolik jim je 😉

petkasv
29. sep 2013

@anastazieb ušiješ je na normálním rovnostehu,nepotřebuješ nic jinýho 🙂

petkasv
29. sep 2013

@rina76 krásný komplet 😵

petkasv
29. sep 2013

Hezký večer, moc se tu nešije 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 , já jsem pokořila "obra velikána" po včerejšku kdy jsem byla totálně zoufalá a ráno zjistila, že mi to dítě v té mikině asi umrze, jsem zasedla na net a hledala jestli někdo neprodává "zajetou" AW nebo jinou nosící mikinu 😀 a manžel mi řekl, že jsem přeci dobrá a že můžu záda střihnout znovu a ušít nové, tak jsem je střihla znovu, došila a už jsem byla spokojenější, mikina sedí celkem dobře, vsadka je ze softu, na zimu jí možná ještě zateplím, ale jinak jsem spokojená, nohy jí nakoukali, teplá byla všude a vytuhla 😀 na fotkách toho moc vidět není, manžel momentálně umírá na rýmičku, a nebyl schopný se zvednout z gauče 😀 takže pokud se odhodlám střihnout do softu na zimní bundu tak už budu mít asi jasno co a jak 😀

lip72
29. sep 2013

@petkasv tak to byl super nápad 🙂 parádní mikča 😉 jsi šikula 😀

petkasv
29. sep 2013

@lip72 děkuju 🙂

zuzkasim
29. sep 2013

@rina76 Děkuju, na těch stránkách je i návod, asi je rovnou zkusím. A už se mi podařilo odtajnit i počet dětí🙂

argo1
29. sep 2013

@rina76 Krásný komplet, to bude vyladěné miminko.

@stassy @jieff ad jantarové korálky - úplně jste mě navnadily - musí se nosit nějak dlouhodobě? třeba měsíce? mladšímu je rok a zuby lezou pořád, tak bych mu ráda ulevila...

stassy
29. sep 2013

@argo1 Holky nosi koralky porad, nesundavam je. Dokonce i na plavani jsem jim je nechavala. Nasadit je muzes v jakemkoli veku, otazkou je, jestli si je ditko nebude chtit sundat (ve smyslu prozkoumat,co to na tom krku ma) :D

argo1
29. sep 2013

@stassy jj, předpokládám, že by si to chtěl rvát dolů -ale třeba bych ho časem "přemluvila" 🙂

zuzkasim
29. sep 2013

Capáčky mám hotové, chtěla jsem teplé, takže jsou z dvojitého flísu. Měly by sedět dvouměsíčnímu miminku, jsou tedy prťavé, pěkná piplačka.

lilly2711
29. sep 2013

@argo1 nasa nosi koralky od cca 6 mesiacov, dole nedavame. Obcas, ked sa zapari na krku, lebo ma dost dlhe vlasy, tak dam dole na noc a rano zalozim. Netaha si ich, je zvyknuta. Celkovo si dieta dokaze zvyknut asi na cokolvek 😉 Nellie ma 21mesiacov a bezne jej rano zapletam dva postupne zapletane vrkoce co sa kazdy cuduje, ze si to necha. No necha si, zvykla si 😀

anastazieb
29. sep 2013

@zuzkasim nádherné!!!

kotcheva
29. sep 2013

Ahoj, zabehla jsem do vasi diskuze - odhodlavam se totiz oprasit staricky stroj a naucit se zase sit (posledni "modely" jsem si sila na stredni...;). Chci jen napsat klobouk dolu pred vasi sikovnosti a vykonnosti. Nechapu, co vsechno zvladnete a v jakych casech. Treba ted kompet od rina76 nebo capacky zuzkasim... To jsou uzasny veci! Ma otazku - kam chodite na strihy? Resp. Pokud doporucite, kde najdu navody, jak co usit, budu rada. Dekuju.

ucitelka70
29. sep 2013

@argo1 jantar sme nasadili drobcovi ked mal mesiac..... teraz má nie vyše 2 rokov, raz mal dole - akože sme chceli dať v noci nabiť, ale bol nepokojný, tak odvtedy nemal dole.....

a nemal nikdy problém ani so spánkom ani so zubami, možno je to náhoda, ale.....

zuzkasim
29. sep 2013

@kotcheva Ahoj, nějaké střihy se dají najít na internetu - třeba ty capáčky mi holky dnes večer poradily (najdeš to trošku výš v diskuzi), ale větší věci si netisknu. Dobrá je Burda, v letech 2005 a 2009 vyšly speciály pro děti, nějaké i později, ale ty jsem už nekupovala - to se někde dá půjčit i v knihovně. Výborné je, že je tam postup. Pak se v současnosti asi dost kupuje časopis Ottobre, střihy jsou jednoduché, ale návody v Aj. Já musím přiznat, že dost často si položím věc, která dětem sedí, na látku a obstříhnu podle ní. Možná je ze začátku dobré zkoušet šít ze svých starých triček, mikin, z darovaných látek apod., člověku pak není líto, že zkazí něco, kde stál metr pětistovku. Kolikrát zírám, co holky přešijí ze starých věcí a jak to vlastně vůbec není poznat.

a_lexa
29. sep 2013

@rina76 wow, nááádheré. 😵

terezita
29. sep 2013

@kotcheva tady najdes strihy na vsechno mozne, jen jsou ty stranky nemecke. vetsina odkazu je ale pak v anglictine
http://www.kostenlose-schnittmuster.de/
a pak pan google.. zadas tam co hledas (nejlepe anglicky) a k tomu free pattern.. 😉
burdu ja teda rada nemam, strihy zas az tak nesedi.

rebelie
29. sep 2013

Holky, prosím, je někdo z těch sympa-, zajímavejch obchodů a lá U Melluzínky pražskej?

zuzimia
30. sep 2013

Tak pridam par pocinov - pyzamka na zimu pre obe herecky, softka pre mensiu, co som sila este na jar, nohavicky z dadka odstrizkov, letne pyzamko s 3/4 gatami a pre obe tricka na doma.

snowwitch
30. sep 2013

Holky, prosím radu. Jsem patchworkem nepolíbená, ale ráda bych pro tchýni stvořila deku s fotkama našich holek. Poradíte, co všechno na to budu potřebovat (myslím jakou výplň a co na spodní vrstvu...napadla mě lama, ale bojím se toho pružení)a nějaký obchod, kde všechno seženu? Eventuelně, kdyby byl někde návod pro debila 😒

medvidekponco
30. sep 2013

@petkasv Nebylo by udělat ten zip na zádech dělitelný (rozepnout úplně)? Já teda nevím jak to tam máš, ale teď se to jeví jako nedělitelný zip.