Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zuzu_epona sím sím - jaký rozestup má mít to zapínání na návlecích - jaká je šíře popruhu? děkuji moc 😵
@crawler Neviem úplne presne, ako to myslíš. Šírka popruhu je 6,5 cm. Ale je hodne polstrovaný, bočná výška popruhu je 2,5 cm. Ak ešte niečo treba odmerať, pýtaj sa 🙂
ahojte, viete mi poradiť, či je merino vhodné aj pre atopikov?
@bubulakovo uz to mam,ale dakujem 🙂
no a so sitim som zastala,potrebujem presit tie potahy na autosedacky,uz sa tu s nimi serkam,dlho ,kurca taka banalna vec ma potrapila statocne,dufam ze do piatku budu hotove a pustim sa do svojich mei taiov 😵
dievky,toto mi uz prosim vas nerobte!!!viete ako trpim??uz mesiac mam OL v oprave a ked tu vidim vase vytvory dostavam abstak
@zuzu_epona není to nic složitého, šila jsem ji jako úplně první bundu v životě, rozhodně moc našito nemám (akorát ty plínky, oblečení moc ne) a vydařila se celkem dobře. Klidně se do toho pusť 🙂 Dělala jsem se s tím teda asi týden, ale zase si umíš představit ten pocit, když byla konečně hotová 🙂
@ellysa ked pozries na Myllymuksut stranku, tak tam pisu, ze ano. A potvrdil mi to aj ich predajca.
@bubulakovo uz viem kde som to citala 😉
@crawler mám na tebe otázku:
koukám na ty tepláčky a na kapsy, mě se tyhle kapsy moc líbí a strkám je všude. Lemovala jsem je doposud páskem na čtvrtiny, ale je to piplačky, ty to máš pěkné a vypadá to jako když se lemuje normálně výstřih, že to dáš jen napůl a natahuješ, je to tak?
Že bych si trochu zjednodušila práci.
@jitu22 Ďakujem za povzbudenie. Pôjdem podľa Tvojho postupu a asi si to najprv vyskúšam na lacnej deke, ako si aj ty robila. Neviem si vôbec predstaviť otvor na záda, nikdy som takú bundu naživo nevidela. Máš to krásne spracované na blogu, fakt veľká pomoc.
@zuzu_epona já taky ne, jen na fotkách 😀 Ale jsem tvrdohlavec, když něco chci, nedám pokoj, dokud to nemám 😀
Ty kapsičky - jj, bude to tak. Šila jsem tak kapsičky na mikině, drží to hezky a vypadá to taky hezky 🙂
Tak já dneska střihla do bambusu, je úžasný, manželovi jsem ušila pýžo, není na tom nic moc k focení 😀 ale Bětušce jsem ušila tričko, když v úterý přišly úplety z lille hrozně se jí líbily žáby, dneska jsem si dovezla bambus a úžasně k nim sedí smaragd i zelená, jsou fakt nádherný 🙂 a triko je skvělý, není na něm nic složitýho, ale je pro tu mou nemocnou šmudlu, snad jí brzy pustí 😵
@laeela díky...jsem si hrála s barvama... 😀 Podle šablon to je jednoduché, ale dcery chtějí nějaké nápisy....a na to šablony nemám, daly by se sice vyrobit z folii, ale to by trvalo dlouho, ale zas pak bude rychle hotový nápis 😀 😀 😀 uvidím. Ono, já moc neumím ty věci naaranžovat a nafotit, aby to vypadalo tak pěkně...a hlavně mám pocit, že na nic nemám čas 🙂

Holky, můžete mi někdo změřit šířku popruhu u Manducy, aby mělo zapínání návleků správný rozestup? DĚKUJI 😵
dnes jsem je ušila + tepláčky vel.104 tak hned hodím foto