Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
tak tabulka je hotová zde https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ao...
doufám, že funguje, prosím o info 😉
@petkula
@arlette Holky, já ho mám. Koupila jsem ho taky v Lidlu vloni na podzim. Šiju si na něm jen tak pro holky a šije, no. Nemám vůbec srovnání, tak asi nevím, co víc bych od něj měla čekat, a doufám, že ani nebudu mít možnost vyzkoušet jiný, abych pak nelitovala koupě 😀 Ale já jsem spokojená. Bojuju s ním, to jo, ale to není asi v OL, to bude ve mě 😀
Mě dnes dorazil bambus, je krásný, jen se ptám, kdo jste už pral, nepouští barvy? Můžu to vyprat vše pohromadě? Mám tam i jiné látky, tak bych nerada něco zprasila. Vzhledem k tomu, jak drahý bude obsah pračky - 5 metrů bambusu, nějaká designová bavlna a úplety... 😀 Bojim, bojim.
změnila jsem nastavení, co teď, už to jde?
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ao...
@zuzu_epona neviem, či pomôžem, ale ja som si upravovala už hotovú bundu tak, aby sa dalo nosiť na chrbte. Pár rokov vzad vďaka fotkám jednej maminy z nosenideti.cz Na ušitie novej som bola lenivá. Strihla som takto už do dvoch a sedia ok. Nejaké foto je i tu: https://sites.google.com/site/latkovky/nosenie/... no v podstate ide len o vystrihnutie Tčka, začistenie a všitie zipsu. A vsadku, ak si dobre pamätám už máš tú úžasnú so sovičkou 😵
Otvor mám stavaný pre nosič, no sedí aj na šatku, len dieťatko "viac trčí" - naviac bola bunda na chrbte prestrihnutá v tejto výške, čo mi uľahčilo robotu.
A držím palce 🙂
@bubulakovo
Aj ja by som urcite nieco potrebovala, myslite prosim aj na mna
@petkula tak co, už máš jasno? 😀 Já se přiznám, že jsem se nedávno zařekla, že v lidlu už žádnou elektroniku nekoupím. Má z tama šicí stroj značky silvercrest a stále bojuju s problémem napětí horní nitě. Kolečko mám běžně na nule, kdybych měla jak obvykle bývá asi v té polovině, tak to strašně utahuje. Už jendou to bylo na reklamaci, ale nic s tím neudělali. Mám v záloze ještě starou veritasku, tak jsem si říkala, že jak pošiju to co tu mám nachystané, tak půjde šmejd zas na reklamaci a časem docílím vrácení peněz a koupím si třeba janome. Špatnou zkušenost mám i s tyčovým mixérem. Funguje pořádně až po té, co mi ho drahý "natunil" 😀 Tak já jsem na vážkách. Peněz není, toto je cena ještě přijatelná, ale bojím se té kvality 😔 Já šiju prakticky denně, overlock bych strašně chtěla, ale na dražší stejně nemám.
Prostě nevím...
ženy, odkiaľ kúpim pekné látky.. také, aké v bežnom obchode nezoženiem...
@petkula @arlette Taky mam OL z Lidlu, ale nevím co napsat - taky nemám s čím porovnat. Pro domácí šití mi stačí - na úplety, nebo na entlování (nešiju denně). Svojí nešikovností jsem si ohnula spodní chapač a když jsem šla do Lidlu, tak zrovna tyto OL měli a řekli mi, ať si ho vyměním kus za kus - asi nechtěli řešit. 🙂 Jediné co jsem vypozorovala, tak schroupe jakékoliv nitě - občas tu čtu, že OL nešije s tou a tou nití, ale ať jsem dala cokoliv, tak šil. Co mi trochu vadí je návod, občas fakt musím luštit co tím básník chtěl říct 😒, ale to nemusí být návodem - jsem prostě začátečník a tak zatím všemu nerozumím.
maminky poradíte mi niektorá? mám niekolko tepláčikov, čo má syn/5r./ do škôlky s dierkou na kolene a dalšie už riadne oslabené, že by to tiež už niečo chcelo našit. sa velmi rád hrá na kolenách na zemi a potom to tak vizerá. zatial som to riešila, že len som vystrihla z hrubšej látky, čo sa nepluská obyčajný ovál O a ten som len prišila ručne na koleno. potom už tepláky zostali na doma, alebo na ihrisko na piesok. Ja sa nejak velmi so šijacím strojom nekamarátim, teda mi to nejak velmi nejde. šila som si potahy na podprdelníkové vankúšiky, ale to neni žiadna prtavá precízna práca. A teraz, čo by som potrebovala - ako si prosím vyrobím najakú obrázkovú záplatu? som počula, že sa to nemusí tolko šit, ale sa to "lepí" nažehlovacím vlizelínom. bola by niektorá z vás ochotná a napísala mi presne a polopatisticky, že ako to spravit a aj ako žehlit na akej teplote, či naparovačkou, alebo mám aj obyčkovú žehličku, tak ktorá je lepšia. Som myslela, že si urobím nejakú "univerzálnu príšerku". Tak ako na to? Chut mám, tak pomožte mi prosím. dík
len by som rada podotkla, že tie tepláčiky mu chcem dat znovu na nosenie do škôlky, tak snád sa mi podarí. konkrétne ma asi najviac zaujíma, že ako tam dostanem oko na príšerku bez šitia, na to by mal byt ten vlizelín? to si najskôr asi spravím samotnú záplatu a potom ju prišijem na tepláky, však? dík. priblblé otázky, ale ešte som to nikdy neskúšala.
alebo ma ešte napadlo, že obrázok zo starého trička podžehlit tým vlizelínom a vystrihnut. potom prišit na tepláky. hlavne mi poradte, že ako sa to vlastne volá, či vlizelín, lebo ešte nemám kúpené nič.
@bibi23 Já jsem dceři do školky na díry na kolenou koupila tuto látku:
http://www.patchwork-lada.cz/patchwork-lada/esh..., rozstříhala na čtverečky, nažehlila na Vliseofix: http://www.patchwork-lada.cz/patchwork-lada/esh..., poté nažehlila na tepláčky a nakonec okolo obšila ozdobným stehem na stroji. Vypadá to pěkně a z kousku látky mám kupu krásných záplat.
@lenasss ja som si kúpila mixer, v pohode, ale dig. váhu som musela odniesť späť, nevážil vôbec, všade ukazoval, že nie je v rovnováhe, v celom dome som skúšala na rôznych častiach..... ale nikde nechcelo vážiť, ale mixer v poriadku...

@arlette @petkula mam takovej pocit že ten OL z Lidlu má @lenasss 😉