Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna když se podíváš sem https://www.modrykonik.cz/fotoblog/sinala/album... tak zapnutí mi končí pod bradou ( ne tak vysoko jak chceš), ale kapuci nedáš na hlavu, když úplně zapnutá, musíš odepnout a pak nasadit a zapnout střih je z ottobre 1/2007 č. 21.
@olivka84 Já jsem si dělala velmi jednoduchou - čtvercovou deku z ikey jsem podšila bavlnou, prostříhla 3 otvory na pásy a ty oentlovala hustým cikcakem, horní oblouk okolo hlavičky jsem stáhla gumičkou v tunýlku. prcka jsem zabalila třemi cípy jako do zavinovačky (když byl větší, tak už to odkopal) posloužila nám skoro celý rok, než jsme vyměnili autosedačku. foto tady: https://www.modrykonik.cz/diskuse/plienocky/sij...
@saaralota děkuju za link, já už právě takový podobný střih mám (philippa z farbenmix), ale ten není u krku až tak natěsno. Jde to zúžit, jenže pak je problém to, co popisují @laeela a @sinala - kapuce se nedá natáhnout, pokud je bunda zapnutá. Problém u školkového dítěte, které si rádo nasazuje kapucu. Já nemám problém jí to hezky upravit, ale nedělám si iluze, že v MŠ učitelky věčně merčí, jestli má děcko bundu hezky upravenou, takže v konečném efektu pobíhá po zahradě s holým krkem ☹.
@anastazieb tak já píšu, že se mi s tím nechce dělat a ty mi to sem prskneš, že jsi to tak šila ty mýrnyx týrnyx ty 😀 😀 😀 😀 . No asi se do toho pustím taky, protože je to fakt nejlepší systém. A v konečném efektu nad tím možná strávím dva dny navíc, ale pak bude mít J. bundu podle mých představ. Tak dík za popostrčení 🙂
@kuna ono to ani nebylo nijak slozite, usila jsem tu kapucu - to zacisteni a ty prekryvaci konce se suchyma zipama a pak jsem jo spolu s tim limcem a zacistovacim prouzkem prisivala k ty bunde a cca 5 cm od koncu jsem s tou kapucou uhla od siti, aby ty konce byly volne. Akorat zacisteni limce u zipu se mi nepodarilo, to mne stve kazdy den, kdyz to vidim :D.
@alexis13 pozri k nam. Mame vela soviciek🙂
@lip72
@terezita když ony si některé zákaznice vůbec neuvědomují, že sice by to šlo ušít levněji, ale když si přinesou jen obrázek, tak švadlenka musí nějak zpracovat střih a to zabere poměrně hodně času a zadarmo to žádná dělat nebude, možná tak pro svoje nejbližší... to se mi stalo naposledy před měsícem, ozvala se mi známá, že chce softshellku pro 1,5 roku starýho chlapečka, tak jsem jí to spočítala a dostala jsem se k ceně 800,-Kč a milá známá už se ani neobtěžovala s odpovědí jestli má nebo nemá zájem 😝 takový fakt miluju 😝 jako by byl problém napsat, že teda ne, že se jí to zdá drahý, nebo že na to nemá... takže počítám, že si nakonec šla koupit softku za 400,- u vietnamců 😅
@michamicha Jj, přesně tak, nikdo nevidí, co za tím vše je...nemluvě, že i ty látky nejsou za levné peníze. Všichn si asi myslí, že když se to dá koupit levně u vietnamců, nebo v Lídlu, tak to přece nemůže být tak dráhé???? No z některých lidí jsem někdy na prášky, i blbá ušitá čepička se jim zdá za 80kč drahá....Se říká, že rodina a známý jsou nejhorší klienti 🙂 z rodiny si odemne koupil jen jeden človíček a to čepičku, kamarádky si kupují častěji a naštěstí nemají stím problém, ale jsou to zatím jen malé věci, jako čepičky, tepláky, mikiny a montérky 😉
@lip72 tak já dělám s mojí ségrou většinou výměnný obchod 😀 já jí šiju pro děti, ona mi háčkuje pro děti 🙂 a většina kamarádek, je ráda, když jim něco originálního ušiju, takže cenu většinou akceptují nebo řeknou, že to je moc peněz a tudíž nic nechtí... ale pak je skupina lidí (kamarádky od mojí ségry nebo mých kamarádek), kterým se to líbí, ale nejsou ochotné akceptovat cenu, přitom si myslím, že já mám ceny hodně nízko nasazené... ostatní holky, které tu šijí na kšeft, tak jsou s cenami někde úplně jinde 😅
asi nechcete vidět další milion kukel 😀 tak jenom jedny kamaše pro Jášulu (ehm, to dítě už má vlněný šatníček, že až budeme pořádat výprodej, uděláme šťastné tak 4 maminky 😀). Nádherná smaragdová barva, nějak se mi nedaří ji vyfotit, je to stejná jako na té kukle.
A pak pro pobavení, vyšťourala jsem asi první věc, co jsem kdy šila, merino overálek pro Jolanku, střih jsem dělala od oka, šila cik cakem a připadala si jako king 😀 Jen už se to trhalo, ťapky nedržely na nohách a Jáša pořád vystrkoval nohy těma díram v zapínání, tak jsem ho trošku předělala. nad ještě poslouží 😀
uá, já jsem mu ty kamaše ušila ještě jedny 😀 Zastavte mě někdo! 😀 😀
@kuna Já na softce šila zároveň kapuci i stojáček a tudíž jde kapuce krásně nasadit, když je softka zapnutá až k bradě. Já tu kapuci mám kratší u stojáčku než stojáček, končí cca 1cm dříve jak límec. Stojáček a kapuci jsem ke zbytku bundy našívala najednou. Kapuce není odepínací, mě odepínací vadí, protože kapuci používám jako vodítko dítěte, abych se nemusela ohýbat, když mi dítě chce vběhnout do silnice. U kupovaných bund mi to odepínání vadí, odepne se kapuce a dítě zdrhá dál.
já jsem dnes dala kluky k babičce - bože, to je taková pohoda s jedním děckem 😀 Člověk podělá tolik práce a doma jak ve škatulce. Škoda že všechno padne příchodem kluků 😀 Gábinka mě nechala i porýt kus zahrady, i když jsem jí musela občas pomáhat, když visela ze svahu, jak honila psa, ale dobré 😀
I jsem došila nějaké resty,co mi tu ležely, takže mám radost 🙂
ještě jsem se chtěla zeptat, jestli nechcete někdo i ten termo rib z MTX? Já bych užila kus na nějaké spoďáry na zimu, http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
@crawler díky, já jsem se na ten střih taky dívala, ale právě ty fotky v časáku mi přišly, že trochu u krku odstávají. Ale to může být nafocením. Hlavně teda většina jich je rozepnutých, kruci, když fotí bundu, tak ji snad mají zapnout, ať vidím, jak sedí 😀. Já už jsem tě nechtěla s bundou otravovat 😀. Ale ty tvoje jsou moc hezké, to je fakt.
@anastazieb děkuju za popis, já myslela, že jsi kapucu našila až pak 🙂
@mooncaa já jsem musela manželovi říct, ať si takto vodit nezvyká, protože máme pár bund kupovaných s napínací kapucí a tudíž je to zrádné 😀
Asi nakonec rozhodla fotka od @mamata, takže jdu poupravit střih a za týden snad dodám fotku bundy 😀 😀
@bordino já to mám obráceně, jediný kašmírový svetr si tu suším coby svátost a nechci do něj střihnout, až před horama, aby byla dobře velikost, chci z něj body a kamaše.

@kuna já to tak mám, šila jsem podle jiné bundy. Mám stojáček a kapucu napevno. Podívej se ke mně do alba, je to tam. Mám tu kapucu docela velkou (jako základ jsem použila nějakou bundičku Ottobre), ale hodí se to pak na čepici s bambulí a dokonce jí přetáhnu i přes helmu na kolo 😀 . Akorát jsem jí nepodšívala, to mi přijde nepraktické, že ten úplet se namočí a když pak budeš chtít dát kapucu, tak bude vlhká...