Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahojky kočky🙂 Idem objednávať nejaké veci od Myllymuksut. Ak niečo chcete, viac info v IP. Pekný dník. Dáša
moje "pomalovka" (rozuměj opak "rychlovky") - XL kapsovky (PUL + suedecloth nebo flís, jedna je bambus + bam. aksamit).aneb jak spotřebovat co nejvíc lem.gumičky 😀 Prckovi nějak vyrostl pupek a všechny plíny i svrchňáky mu sjedou dolů do třísel, tak jsme zkusila zvětšit střih a uvidíme jak budou sedět. a kdyby se náhodou chtěl někdo zbavovat suedeclothu, tak ráda odkoupím pár čtverců 🙂 nejlépe tm. hnědý
@mitape
Perfektna ja 🙂
Odkaz Sarke ze ju budem chciet vidiet na nej 🙂
@denimaty nepodšívám. Normálně střihnu soft s dírou na kapsu, olemuju kouskem úpletu, vystřihnu z úpletu kapsy, dám pod soft a našiju je zespoda... inspirace kapsami mikiny Danai http://www.farbenmix.de/de/danai-fotoanleitung....
stejně tam pak je mikina/triko, tak proč to nějak zateplovat....
@diapozitiv01 ked sa bude dať odfotiť prečo nie 🙂 je jej trošku väčšia . je to 86 ale ona je drobec šťúply 😝 😀
@papajka7 myslim, ze to bude vyzerat super. urcite potom posli foto, som zvedava, co si s tym strihom urobila Ty. 🙂 ja si pamatam, ze povodne to bol cely biely kabat bez paspulky a tiez sportovo-elegantny.
ak najdes tu burdu, tak prosim, posli cislo to @saaralota. Ja som to sila podla maminkynej Burdy a ta je daleko 300 km...
Holky, nenašel by se někde padnoucí střih na dětské boxerky? Mám tu zbytek úpletu s autíčky, na tričko už to není a pro holčičku ho nechávat nebudu, vyšly by z toho tak akorát dvoje trenky pro ty moje rarachy.
@sufik1 sufiku já rukávy většinou zužuju, merkni ke mě na blog, mám tan návod i se s třihem. A záleží, jak je to silný, já co tu mám 50/50 merina tak jsou spíš tenčí na body, ale tak pořád to bude teplejší, než jenom bavlna 😉 To jen já jsem rozmazlená a svetry pečlivě třídím na kukly/body/kamaše/kabátky 😀
a konec monologu, ty děti se samy ne a ne vykoupat a uložit, ach jo 😀
Díky všem za líbíky 😉 a postřehy k mým beruškovým pyžamovým kaťatolegínám 😀 . Nakonec to není taková hrůza, jak to vypadalo... Jako jo, jsou jí delší, ale celkem nenásilně se na té nožce nařasí a je to ok... taky nejsou úplně obepnuté, jako legíny bývají, takže jsou vlastně na pyžamo tak akorát... Dokonce jsem je malé oblékla přes noční ranec a dalo by se... ale protože má stejně tu noční plenu spíš už jako sichr (lehce navlhlá je tak jednou za 5-6 dní, jinak je suchá), tak možná nakonec nebude třeba šít širší verzi... jak je to vlastně s nočním odplenkováním? Mám zkusit jí tu plínu vzít nebo kdy je ten správný moment?
@macin73 u nás si D řekla sama, že plínu na noc nechce 😀 😀 😀 😀 Chodila bez ní přes den, na noc jsme dávali....a ona jednoho dne prohlásila, že plenku ne-e ....a bylo to. Ale dodnes ji musím hodinu po usnutí budit, jinak je potopa. Pak už vydrží do rána, nebo se kolem půlnoci vzbudí sama. A to ji dávám večer vyčůrat...a stejně..... 😅

@lenasss zip s krytkou u krku http://www.farbenmix.de/de/quinn-fotoanleitung....
http://www.farbenmix.de/de/reissverschluss-jack...
http://www.farbenmix.de/de/reissverschluss-jack...