icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lydkab
8. okt 2013

Baby ked kukám čo všetko ste pošili, normálne mám chuť sa pustiť do nových vecí aj ja....len u mňa je to furt o tom, že viacej párem ako šijem....neviem či to bude farbou vlasov,ale niektoré veci mi dopnu až keď zistím, že sa to nedá prevrátiť a pod. 🙂

jemi
8. okt 2013

Naše nová softshellová bundička 🙂 Střih Phillipa- velikost 86/92-rozšířena, prodloužena.

caramilla
8. okt 2013

@katka82 ty softky jsou super. A já se nedivím, Jasmí miluje vlaky a lodě. Na MMB by kupovala vše klučičí. Teď si v mindoku vybírala hru k vánocům a chtěla piráty a nebo auta 😝 Pak jsme vybíraly povlečení a rozhodovala se mezi krtečkem a Burákem 😀 Ještě, že nedělá Mětějovský s mašinkou tomáš'!
A máš je fakt pěkně provedené.

@bordino S tím krkem jsi mě "potěšila", my jsme si zrovna tuhle říkali, že šití demoluje záda a že vůbec nechápeme, jak to děláš, že se ti nic nezablokovalo. Takže ty jsi taky jenom člověk????? Promiň, jsem hnusná. Chtěla jsem říct, že na tebe myslím, aby ti to brzo přešlo, ale ono se to stejně zase vrátí. Kdybys potřebovala, mám číslo na drahého fyzioterapetuta, ale dobrého a pak mají dobré fyzioterapie na Chodově v centru KOláře, dělají i na pojišťovnu, je třeba to mít napsané od Dr. Drž se a šetři se! Hlavně se protahuj! To pomáhá.

Na tu módní naší přehlídku nakonec pojedeme spolu na vozíku a s límcem, ne, nebo s chodítkem:D

caramilla
8. okt 2013

jinak bloklá záda ten fyzio prohmatá a za 45 minut je to pryč, povolí to a nebolí to. Fakt síla, normálně to mám týden, 14 dní a za měsíc se to vrátí, ale on dělá fakt zázraky, hned to pustí, jsou to zatuhlé svaly, jsou v křeči. Potřebuje to uvolnit, takže suché teplo, ale to nepomůže 100%

terezita
8. okt 2013

@caramilla pockej to me jako ta zada boli ze siti a ne z kola, jak si naivne uz pres rok myslim?? 😅 😀 v tom pripade se taky pridavam mezi lazary.. v procesu se mi uz rehtaj, bo vzdycky kdyz vstanu ze zidle tak mi rupne v kostrci tak nahlas, ze to slysi dalsich 6 lidi.. 😀
piratske ma emmina dve trika, buraka ma na kratasech, na propisce a pastelkach.. 😀 taky u nas docela jede. ale asi by nad nim vyhrala hello kitty, kdybych ji dala na vyber.. 😝

a teda zas tu mate vsechny paradni vytvory! ja se tesim, az v sobotu dosiju softshellove gate co tu mam naslibovane a konecne se pustim do neceho jineho.. 😝

caramilla
8. okt 2013

@terezita No, to mas ze siti 😀 Ja byla pred 1,5 rokem u maserky a ona mi rikala, ze si oddelala kdyzsi pred 20ti lety zada sitim a ze proto se zacala zajimat o leceni zad. Ja ji to neverila! Ha ha ha a za 3 mesice jsem pak mela ustrel🙂 Na zada je nejhorsi stres a nesymetricky pohyb a siti perfektne splnuje oboji 😝 Myslim tim i takovy ten dobry stres, ze te to tak hrozne bavi a rajcuje, ze to musis proste dosit do noci. Jinak krupani nevadi. Nesmi te nic bolet. Jak to boli, je to spatne, ale krupani je pry OK, je to jen nejake uvolneni vzduchove bubliny z jednoho mista na jine nebo co
Co, ze nespis, pracantko? 😀

bordino
9. okt 2013

@caramilla já mám skvělou masérku, byla jsem u ní jednou jedinkát a od trvalých bolestí zad jsem měla na půl roku pokoj, ta pravila, že to nemám nijak strašný 😀 Nicméně zákeřně minulý týden porodila, tak se k ní nemůžu nakufrovat 😀 na slavnou přehlídku jsem zvědavá, netuším, jak to stihnu

petkasv
9. okt 2013

@bordino, @caramilla měla jsem stejnou reakci jako ty 🙂 taky mě potěšilo že Lucka je jenom člověk, já tu trpim jak čert a to nešiju ani ze třeniny jako ona 😀 😀 😀 😀 😀 a když ještě nosí Jášu, tak nechápu jak při svém tempu můžeš fungovat 😀 :-d 😀 😀 tajně se dopuješ nějakýma bobulema 😝 😝 😝 😝

bordino
9. okt 2013

@petkasv tak to ti vysvětlím, Jáša už se nenosí, už jenom když jedeme do města.. on je přesně ten typ dítěte, co se od roku už nechce nosit, občas vezme na milost kočárek, ale většinou chce ťapat. Samozřejmě vždycky na opačnou stranu, než potřebujeme 😀 takže já mám od roka s nošením utrum, uvidím v zimě, zrovna tu přemýšlím, jestli si mám zimní bundu šít ještě nosící nebo už ne...

a_lexa
9. okt 2013

@jemi Kráááásná bunda 😵

bordino
9. okt 2013

Holky mám tu navíc skoro 2 metry tohohle, nechcete?
http://sijemdetem.cz/node/98 cena 200,- /metr, hnědá

marusik
9. okt 2013

ahojte! naháňam nejaké milé vianočné látky, poradíte mi, kde môžem kúpiť? nejaké už mám, ale chcela som aj taký domčekový vzor /bordový/vínový na bielom podklade, len ten som našla už len vypredaný... môžete písať do IP. vďaka!

anastazieb
Odpoveď bola odstránená
petkasv
9. okt 2013

@marusik zkus umelluzinky.cz, veselajehlicka.cz Mellu má naskladněno na vánoce 🙂

bubulakovo
9. okt 2013

@marusik Ahoj. My mame este tucnikov a sovicky vianocne🙂 el to su skor take vesele uletene vzory🙂)))

bubulakovo
9. okt 2013

Kočky, kto ešte chcete tyrkysové alebo fialové merino? Tyrkys je ešte 0,5 m a violetti 1 m. A kto chcete, mám tu ešte na sklade merino ježkov - limetka, červená a modrá. Uvoľňujem zásoby v sklade, kedže sa mi to už nikde nezmestí:D
Cena 24,65 na ježkov a jednofarebky 21,33.
A skoro som zabudla. Beriem aj Prym-ky cvočky náplne. Nechcete niekto?
Pekný dník.
A ešte technická otázka. Včera som skúšala prať merino na 40° (odporúčaná je 30, ale to vy viete) a nezrazilo sa🙂 Máte skúsenosti aj so 60° ?? Testujem🙂))))) Lebo jasne, že výrobca udá čo najnižšiu, aby sa to nereklamovalo, ale nejak mi to nedalo🙂

bordino
9. okt 2013

Holky neleží u někoho zbytečný metr nějakého tmavého Kentu?

zuzkasim
9. okt 2013

@bubulakovo Škoda, že jsi na Slovensku☹

bubulakovo
9. okt 2013

@zuzkasim. Posielame aj do CR cez postu bezne, kedze mame zakaznikov aj u vas. Len to postovne:/

caramilla
9. okt 2013

Mezi galanterií mě pobavilo toto, neudělám HROMÁDKU? 😀 😀 😀 😀 😀
http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/89032/hul-pro-nemo...

petkasv
9. okt 2013

@caramilla myslim, že jí budem všichni brzy potřebovat 😀 😀 😀

abigail1
9. okt 2013

4 tepláčky pro syna a milion fotek 😀 Obzvlášť u těch s letadýlky se budu muset důkladně psychicky připravit na to, že takhle čisté budou už jen na těchto fotografiích.

sufik1
9. okt 2013

@caramilla hela a ta hromadka holí bude pro někoho nebo na někoho ?????

mahafi
9. okt 2013

@sufik1 😀 😀 😀 😀 😀 😀

bibi23
9. okt 2013

tak záplatovanie kolien sa celkom darí, ale kúpila som synovi dnes jednofarebné tričulo s dlhým rukávom a chcela by som aj tam dat podobnú opičku, ako som mu dávala na kolená. tričko je 100% bavlna a také klasické hladné nerebrované. chcela by som vediet, či mu mám pod aplikáciu ešte pred prišitím nažehlit vlizelín z vnútra trička, aby sa mu to spevnelo. je to normálka tescové tričko. alebo stačí len rovno našit obrázok? a prišit ho na tričko cikcakom či len robným stehom?

bibi23
9. okt 2013

@abigail1 tie nášivky lietadielok a to krásne autíčko si aj podšívala vlizelínom? alebo je to rovno vystrihnutá látka našitá na tepláky? je to krásne 😉 😉 😉

zuzkasim
9. okt 2013

@bubulakovo No právě, i po ČR je to kolikrát tak drahé, že se některé věci nevyplatí posílat☹

abigail1
9. okt 2013

@bibi23 Děkuju 🙂 Aplikace (letadýlka, všechny látky na autíčko) i tepláky z rubu pod aplikacemi jsem podžehlila 1 vrstvou vlizelínu. Látka se tak zpevní, lépe se přišívá, nevlní se při šití. Aplikace z úpletu (látka, která pruží) se může přišívat i rovnostehem, neměla by se po okrajích začít párat, může se přišít i cikcakem, ale pak se může látka vlnit. Ale aplikace z pevné (tkané) látky je prý lepší přišívat cikcakem, aby se nepáraly. Alespoň to mám tady z diskuze vyčtené, ještě jsem je z tkané látky nešila.

bibi23
9. okt 2013

@abigail1 ja som prišívala obrázky na deravé kolená teplákov. samozrejme s vlizelínom, ale aj tak som to prišívala riadne cikcak až 2x dookola, nakolko syn kolenačkuje. ale na tričku mi to prijde zbytočné. tiež skúsim len obyčajným rovným stehom obrázok z úpletu bez vlizelinu. bojím sa, že sa mi zvlnovkatie to tričko, ale vlizelin pod tričko by mi mohol pomoct. dík
teraz utekám pre syna do škôlky a rýchlo na krúžok. zajtra budem "majstrovat".

jancasoch
9. okt 2013

OT - nemáte prosím něko střih z farbenmix na tu pánskou bundu - FEHMARN ?