icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
9. okt 2013

Extra turbo rychlovka pro kamarádčino batole, hotovo s vyplazeným jazykem za hodinu a čtvrt. Botky už nestíhám 😀

bordino
9. okt 2013

@jancasoch mám

anastazieb
9. okt 2013

@bordino bože souprava za HODINU A ČTVRT??? To fakt nechápu 😀 Ty nemáš číňany ve sklepě, ty jsi číňan 😀

kuna
9. okt 2013

@bordino hustý 😀 Já jsem dneska za stejný časový úsek spravila rukávy u včera ušité soft bundy 😀

mahafi
9. okt 2013

@bordino je krásná 😵 tu rychlost nechápu 😀

stassy
9. okt 2013

Ja bych Lucku vyloucila z sicich klubu ona nam kazi moralku. :D me aspon me 🙂

petkasv
9. okt 2013

@bordino ty si fakt skrytej číňan, já tě nechápu, blázne 😀 😀

jancasoch
9. okt 2013

@bordino a půjčíš?

stassy
9. okt 2013

@bordino Luci, to je pro Madlenku? Mohla bych se zeptat,podle jakeho strihu jsi to sila? Ja asi budu muset spachat neco pro M., minimalne ty botky.. apropo - posles, prosim prosim? 🙂 predem velke diky

veronik77
9. okt 2013

@jancasoch mám 🙂

katka82
9. okt 2013

Holky normálně nám od rána nešel NET 😲 to byl ale absťák 😀 😀
@saaralota ta autíčková látka je z Veselé jehličky 😉
@rebelie to víš že smíš kopírovat 😉 teď budu dělat ještě asi jedny ty autíčkový 😉 a zase pro holku 😀 😀

katka82
9. okt 2013

@caramilla děkuji za pochvalu 🙂 no jak jsem to tak počítala tak tohle už jsou nějaké dvacáté softky gatě 😉 tak už mi docela jdou 😎 😀 😀

saaralota
9. okt 2013

@katka82 díky, já věděla, že jsem jí někde viděla... 🙂

saaralota
9. okt 2013

@bordino jsi blázen... za hodinu a čtvrt bych možná překreslila střih 🙂.

katka82
9. okt 2013

@saaralota za málo 😉

palosek
9. okt 2013

@bordino parádní komplet....To tě jako doma nechali vkuse šít hodinu a čtvrt??? 😅 😅 😅 😅
Jako soft kalhoty tohodle typu i se střihem se za půl hodinky dají, ale s bundou bych se teda dělala o dost dýl...nehledě, že když je D nemocná, tak ani té půl hodiny vkuse nemůžu šít 😀 😀 😀 😀

jemi
9. okt 2013

@jancasoch Jani já ho mám už obkreslený na střihovém papíře v Honzy velikosti

bordino
9. okt 2013

@palosek cha chá, já objevila na TV stanici Očko gold - na Vašíka Neckáře Jáša čučel s otevřenou pusou půl hodiny 😀

bordino
9. okt 2013

@jancasoch Jasně. V sobotu budu mít stánek na trhu, stavíš se?

bordino
9. okt 2013

@stassy Jo pro Madlenku, už bylo předáno.

palosek
9. okt 2013

@bordino 😀 😀 😀 😀 kdo by tušil, že zrovna Neckář zabere??? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

bordino
9. okt 2013

@stassy jo a ten střih ani nevím 😀 Zapůjčím. Mimochodem, je Kačce ten kabátek?

petkasv
9. okt 2013

@bordino tak já chci taky děti, který čučí na TV, ty moje koukají hodinu ráno a to je tak všechno a pak opodledne když po spaní pustím pohádku tak Bětka chvíli vydrží, ale Rozárka ani omylem, ta mě vidí sednout ke stroji a je konec 😀 😀 :-d

lip72
9. okt 2013

@petkasv No televize je dobrý sluha, ale zlý pán...když můj prcek sedne k televizy, neví kdy by měl odejít, díval by se třeba i celý den...někdy se to hodí, když mám hodně práce, ale všeho s mírou 😀 Jednou se dočkáš 🙂

daisyr
9. okt 2013

@petkasv přesně, starší u tv (resp. dvd) prostě pohádek vydrží i hodku, ale stejně tu mám na krku ještě mladšího, kterého to zatím neláká 😉

jancasoch
9. okt 2013

@bordino já o víkendu nejsem doma, mohla bych poslat rodiče? Pak bych ti ho poslala poštou.

bordino
9. okt 2013

@jancasoch jasně

jancasoch
9. okt 2013

@bordino dobře tak já se s nimi domluvím, bude to kupovdivu zase stánek s oblečením viď 😀 😀 😀 nebo jsi přesedlala na zeleninu?

stassy
9. okt 2013

@bordino Kabatek padne jak ulity,dnes rano byl kvuli nemu rev,chtela v nem jit do skolky,ovsem zla matka nachystala softku. 🙂
Napis mi prosim kolik za nej a pripocti mi k tomu i puncochy. ;)

bordino
9. okt 2013

@stassy můžeš ho zvážit? Oni to prodávají na kila 😀 A případně si ho vezmu zpět, až bude malej, Jolance bude myslím příští rok akorát, punčochy jsou 330,-