icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
9. okt 2013

@jancasoch oblečení a Jolančiny perníčky 😀

stassy
9. okt 2013

@bordino Vaha ukazuje 660g.

a_lexa
9. okt 2013

@bordino hmmm, tak na Neckáře koukám s otevřenou pusou občas i já 😅 😅

jancasoch
9. okt 2013

@bordino fíha - Jolanka má svoje vlastní perníčky 🙂

bordino
9. okt 2013

@stassy no tak to je cca 20,- 😀

@jancasoch jojo, pečeme je spolu a ona je prodává 😀 Musím říct, že se jí lidi vrací, jak jsou dobrý a ona se mi pak posmívá, že ona prodala spoustu a já nic 😀

jancasoch
9. okt 2013

@bordino máš to šikovnou žábu 🙂

zuzu_epona
9. okt 2013

Dievčatá, prosím, keby ste mi niekto vedel pomôcť - šijem si nosiacu bundu, teda ešte len skúšobnú z deky. Upravila som strih Phillipa, ale nie je to dobre. Cez prsia mi je to stále trošku úzke, ale pod pazuchou mi raglánový rukáv už visí dolu. Ako to mám rozšíriť cez prsia a súčasne nerozširovať viacej rukávy?

ucitelka70
9. okt 2013

@zuzu_epona ja som rozširovala aj cez prsia - trošku oba predné časti a aj v stredovej časti - pri zipse som pridala 1 cm, ten oblúk prednej časti som zoženšťovala - pridala na prsiach, ubrala potom na drieku a pridala na boky cca 1,5 cm - 0,5 cm - 2 cm

caramilla
9. okt 2013

@bordino magor 😀 Turbomagor 😀
Má celodenní práce a Šimonek s bráškou.

zuzu_epona
9. okt 2013

@ucitelka70 Takže mám spraviť ten oblúk medzi úzkou a širšou časťou viacej oblúkovitý? Boky nepotrebujem pridat, to je dobre. V strede pri zipse som pridala privela, naostro musim ubrat. Ja sa to bojim strihnut zo softuuuuuuu 😝

eriqe
9. okt 2013

@zuzu_epona drzim palce s bundou a som zvedava ako sa ti podari, ja sa na tu tiez chystam, ale este som sa neodhodlala 😀 dosivam resty kym sa drobak narodi, nech maju starsi v com chodit.

daisyr
9. okt 2013

@caramilla moc krásné, kluci jsou k sežrání 🙂

allymally
9. okt 2013

@caramilla krásní, taky už se těším 😀

zuzu_epona
9. okt 2013

@eriqe Dakujem, ja som tiez zvedava, ako to cele dopadne nakoniec.

lip72
9. okt 2013

@caramilla Jéééé Šimonek už má brášku 🙂 tak gratuluji 😉 je náááádhernýýýý, jak to vidím, dala bych si ještě říct 😀

caramilla
9. okt 2013

@lip72 4. kluk ? 😀
@allymally No, já si hlavně říkala, že se docela těším, až budu šít na mimi kabátky a tak. Hlavně z lille bodýčka a tak 😎 Na mínu jsem ještě nic kromě plen nešila, tak si to užuju 😎

jitu22
9. okt 2013

@zuzu_epona já jsem udělala víc vyklenutý ten boční díl. Středový jsem nechala, jak je. Díky tomu je na prsa víc místa. Ale já mám štíhlý hrudník a prsa taky nic moc. Vyloženě ženský střih to není, to by se musel vzít jiný. Nicméně jsem s edo bundy vešla i těhotná a teď kojící, takže i na průměrnou ženskou postavu by to mělo být ok 🙂

ucitelka70
9. okt 2013

@zuzu_epona podľa mna áno.... skús tam teraz našiť taký pásik z oboch strán a urob oblúk, ako si myslíš a tak vyskúšaj...

macin73
9. okt 2013

@palosek tak jsem to riskla a poprvé na noc plínu nedala... uvidíme 😎

bulinka
9. okt 2013

prosím nemáte někdo střih na podobnou čapku? Kamarádka mi poslala fotku a já nemám střih na žádnou zimní ušanku a doma taky žádnou nemám, že bych si ji obreslila 😀

ucitelka70
9. okt 2013

@zuzu_epona ešte ma napadlo: skús rozpárať šev na prsiach - celú výšku prs približne a budeš vidieť, koľko cm treba vložiť.... ak máš strihnuté z flízu, tak môžeš experimentovať 😉

zuzu_epona
9. okt 2013

@jitu22 Snažím sa predstaviť si to, lebo už druhý prototyp nebudem šiť. Vyklenutím boku získam viacej na prsia, ale nepridá sa mi pod pazuchou? Asi to príliš riešim, tak cca to sedí, vyložene zle to zrejme nebude. Proste musím sa zmieriť s tým, že na 100% to neušijem. Ale bunda bude moja dielo, už teraz ju mám rada 😀 Ďakujem za radu.

jitu22
9. okt 2013

@zuzu_epona udělala jsem výc vyklenutý ten lem směrem do středu bundy. V podpaží se tím nic nezmění

lip72
9. okt 2013

Nabízím k prodeji kdo by měl zájem, počesanou teplákovinu bílou a krásnou růžovou, jsou na ni kosoštverce, nějak se mi ji nepodařilo vyfotit....Tuto teplákovinu nezužitkuji, koupilam jsem ji kvůli kamarádce, chtěla z toho ušít pro sebe a děti mikiny a nějak k tomu už nedošlo...Bílé a růžové mám z každého 2m, šíře je 170cm, cena 150kč za metr, původně stála 180kč za metr. Kdo by měl zájem, prosím napište do IP, děkuji 🙂

lip72
9. okt 2013

@caramilla Jj, k mému štěstí určitě 4 kluk 😀 to bych si asi už nenechala říct co by to bylo, kdyby to bylo 😀 😀

zuzu_epona
9. okt 2013

@ucitelka70 To je super nápad. Veď ja to môžem rozpárať 🙂 Ďakujem.

bulinka
9. okt 2013

@denimaty jé děuju, na mimibazar jsem úplně zapomněla 🙂

caramilla
9. okt 2013

@lip72 infarkt bys měla až na sále, jo? 😀

lip72
9. okt 2013

@caramilla snad infarkt ze štěstí 😀 😀 😀 😀 😀 ale nevím, jestly bych se měla radovat, kdyby náhodou to nebyl kluk 😀