icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

arlette
9. okt 2013

@lip72 @caramilla tak na to ale pozor dámy. Já si u posledního nenechala říct pohlaví, na porodním sále jsem informaci o holčičce absolutně nebyla schopná pobrat a 14 dní jsem Gábinku oslovovala v mužském rodě 😀

lip72
9. okt 2013

@arlette tak to úplně chápu 🙂 asi v bledě růžovém by to bylo i u mne 😀 😀

snehovavlocka
9. okt 2013

ahojte. potrebovala by som radu- zoznamujem sa s patentom a usila som s nim uz zopar veci (teplacky, ciapocky), ale neviem podla coho mam odhadnut spravnu spotrebu patentu. sila som suknu a na pase mi je volny. ked som ho pred prisitim na suknu skusala, zdalo sa mi to akurat a po prisiti vidim, ze je to dost volne....mate nejaky dobry tip? dakujem 🙂

ringcoriel
10. okt 2013

@caramilla velmi pekne. tie farebne gombiky vo farbach semaforu su uplne skvely napad. mas ozaj cit pre kombinacie. prosim ta, ako sa vola ta zelena latka?

caramilla
10. okt 2013

@ringcoriel Kojenecký plyš, ale jinak je to velur. Koupený na Unuodesign, přesně tato krásná zelená barva 😎 Jinak plyše má taky Batani.
@arlette 😀 Já jsem ráda, že jsem si to u Míny nechala říct, prozradila se až ve 20tt na velkém UTZ a do té doby jsme byli přesvědčeni, že je to kluk, jednak to všichni prorokovali a jednak jsme chtěli holčičku a říkali jsme, že nemůžeme mít takové štěstí, že by to vyšlo. I břicho a všechny babské povídačky odpovídaly na kluka. Na UTZ jsem to taky nerozdýchala a pak 14 dní břichu manžel říkal ještě mužsky, než začal říkat Jasmínko. Po porodu jsme jen trnuli, aby to fakt Jasmínka byla a nebyl tam pindík, protože jsme to měli jen z UTZ a to není nikdy 100% 😀

palosek
10. okt 2013

@macin73 Tak co noc bez plíny ???? 🙂

sinala
10. okt 2013

@arlette já jsem pohlaví věděla a stejně po dvou holkách jsem měla problém Andreje oslovovat v mužském rodě 😀 😀 😀

aronek
10. okt 2013

Ahoj, nakukuji, jak jste šikovné, tak jsem se odhodlala taky něco dělat a jdu na radu. Kdysi jsem dostala sadu na látkování. S tou jsem odlátkovala staršího a teď látkuji mladšího, ale svrchňáčky se mi nějak povolily či vytáhly, prostě jsou velké a nesedí. Tak jsem si říkala, že bych našila nové. Jde mi o to, že nevím jaký materiál, aby tu vlhkost udržel vevnitř. A asi nějakou lemovku, nebo jestli střihnout proužek toho materiálu? Zapínání asi na suchý zip, patentky nemám a nevím jestli se to na pár svrchňáčků vyplatí pořizovat. Takže dotaz. Jaký materiál a kde na ně koupit? Bydlím na samotě u lesa, kde není vůbec nic, takže ideálně nějaký internetový obchod, kde by měli všechno. Předem dík za odpovědi a rady 😉

saaralota
10. okt 2013

Holky, chystám se šít bundu ze zimního softshellu, pro 1,5 leté dítě - jak nejpraktičtějvy vyřešit konce rukávů, aby nefoukalo, aby neplandaly...(asi budou trošku delší)? Takový ten náplet vevnitř? Nebo zužování na sucháče? Nebo ještě nějak jinak? Díky.

michamicha
10. okt 2013

@aronek šijemdětem (zadej do googlu 🙂 ) ten materiál na svrchňáky se jmenuje PUL a k tomu lemovací gumičku a plenkový suchý zip 🙂 měli by tam mít komplet všechno co budeš potřebovat 😉

snowwitch
10. okt 2013

@caramilla Tak ta kojenecká souprava je parádní, bratranec budě velikej fešák...
A taky slintám po miminku, proč rostou tak rychle??? 🙄

sufik1
10. okt 2013

@snowwitch no hrozně rychle. Mým "malým" miminkům je dneska už 5 měsíců. A mě to přijde jak měsíc...

katka82
10. okt 2013

@aronek tak v normální galanterii seženeš jen suchej zip a v těch lepších tak maximálně lemovací gumičku 😝 kukni sem: http://sijemdetem.cz/cs/catalog nebo sem http://www.detivbavlnke.sk/specialne_latky.php?... (posílají i do ČR za české poštovné) 🙂

mahafi
10. okt 2013

tak jsem došila letní softky..., musela jsem je přešívat, protože napoprvé byly ty nohavice dole moc slimkový, je to střih z ottobre, má to být nahoře širší, dole nohavice úzké a nařasené. chtěla jsem foto na modelce, ale ona si je odmítá oblíknout 😠 😅 , takže jen nudně na trávě.

bordino
10. okt 2013

Jsem bez dětí. Ranní lekci šití legín už jsem ukončila, kamarádka odešla nadšená. Kočky tlamičky vytřený, bobky do zkumavek odevzdaný. Návštěva, co si přišla vyzkoušet nějaký nosící oblečení už je taky pryč, spokojená. Měla bych do zítra ušít dvě softový soupravy. A víte co? Mě se nechcéééééé 😀

mamata
10. okt 2013

@bordino mě se chce a zas není kdýýýýý

petkasv
10. okt 2013

Tak i já přidávám nějaké novinky 🙂

petkasv
10. okt 2013

@bordino jééé to znám ten hnací motor je fuč, cooo, ty děti jsou stejně k něčemu dobrý 🙂 🙂 🙂

eriqe
10. okt 2013

@bordino ja ta zena obdivujem, ako to vsetko stihas. Ja tu robim softky len pre mojich 2 uz hadam 3 dni. Vazne klobuk dole

kuna
10. okt 2013

tak abych sem taky něco dala - oboustranná čepička, jedna ze včerejších rychlovek. Ještě mám dvě košilky a dva nákrčníky, ale ty nemám nafocené.

snowwitch
10. okt 2013

@bordino Tak to máš ta 2,5 hoďky hotovo, ne? 😀

mamata
10. okt 2013

@kuna na ty košilky jsem zvědavá, já mám zatím tři v oběhu, ještě dvě budu šít a vlastník je spokojený

kuna
10. okt 2013

@mamata pak nafotím, nic zvláštního ale nečekej 🙂

kuna
10. okt 2013

Další plevelení, tentokrát bunda - mix Ottobre, Philippa, spodní lem jsem pajcla dle Caramilly. Mám z ní radost, hezky sedí, nakonec jsem se tedy na ten stojáček a kapuca zvlášť vykašlala, ale sedí to hezky i tak. Zip YKK - taaak hezky jezdí 🙂. Vepředu bude ještě reflexní taháček a reflexní logo mamafactory.

A varování pro ty, co šijí z ještěrkového softu, bacha při nažehlování. Já jsem nejdřív nažehlila reflexky na ještěrkovou část a nevšimla si, že se mi černá část obtiskla na papír a pak ho přiložila na růžovou kapucu...výsledek vidíte. Třeba se to vypere...není to vidět moc, ale trochu jo. Takže vždy čistý papír.

kuna
10. okt 2013

a omlouvám se za kvalitu fotek, je hnusně a tma 😀

daisyr
10. okt 2013

@mamata @kuna prosím, čím lemujete košilky pro kluka? lem. gumka mi přijde moc umělá zrovna na košilku, ale proužkem na třetiny se mi moc nechce, aby to taky hezky pružilo a tak...

daisyr
10. okt 2013

@kuna hezká, ta čmouha naštve, viď, když vidíš, co s tím máš práce, snad se to sepere. Rukávy máš dle Car nebo nějakého střihu?

palosek
10. okt 2013

@kuna ještěrky ve tvém provedení...nádhera 😉

kuna
10. okt 2013

@daisyr pro kluka jsem zatím šila jen košilku-body, ale princip je stejný, našila jsem okolo výstřihu a průramků proužek napůl, klasicky, jako když se šije tričko. Dělala jsem to ne z fineribu, ale ze stejného jednolíce, aby to nebylo moc tlusté.

Členění bundy je následující - kapuce-Philippa, tělo a raglánový rukáv na doporučení @mamata Ottobre 4/2012 č. 40, je to mikina, takže na bundu vel. 104-110 jsem použila velikost 134 a jen trošku upravila, ukončení rukávů podle nápadu @lilly2711 z mikiny č. 24 ze stejného Ottobre 😉
Čmouha naštve, na té fotce to není moc vidět, ale v reálu je to negativ ještěrky, naštěstí to není zas tak moc vidět, tak uvidíme...

@palosek děkuju 🙂

petkasv
10. okt 2013

@kuna tak ta je fakt nádhernááááá 😵 😵 😵 😵