Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky máte někdo nějaké levnější kleště na průchodky, které Vám dobře fungují? Já to kladívkem neumím natlouct, ale zase nechci vyhazovat majlant. Moc děkuji za radu.
@kuna je to krásná bunda! a jsem asi slepá, ale já čmouhu ani nevidím, tak to snad není tak zlé a vypere se to...ale naštve to...já pořád nějak nepobírám, jak se dělá ta ochrana zipu u brady...já mám vždy u bundy to krytí zipu ze zadu a navazuju ho na podšití kapuce a tohle nějak nevím, jak tam vpravit...nemohla bys to nějak polopaticky vysvětlit? ale jestli nemáš energii, tak neva...já neměla sílu to zkoušet pokus omyl a prostě žádný nápad, jak na to...ale mám nějaké zakázky na bundičky, tak že bych to u nich už udělala...děkují🙂
Ahojte maminky, potrebujem radu, chcem si kupit sijaci stroj, ale vobec sa s toho neviem vysomarit, ked prinkazdom pisu ze je ten naj ;) ake mate vy a ako ste s nimi spokojne? pripadne poradit nejaky kvalitnejsi, chcela by som na nom sit aj uplet, a aby sa dali endlovat kraje. Sit viem, len v strojoch sa vobec nevyznam, budem vdacna za kazdu radu, pripadne ked ma nasmerujete kde sa mam pytat. Dakujem.
ahojte poprosim o radu
chcem si usit ergonomicky nosic ale neviem najst ziadny navod alebo strih, uz mam usity mei tai ale potrebujem nieco rychle do mesta
dakujem velmi pekne
@michamicha
@katka82 díky za rady, jste moc hodné 😉 Snad se časem taky pochlubím nějakýma výtvorama 😀
@sinala Andrejovi všechno nejlepší ke svátku 🙂 díky za odkaz, hned jdu juknout a doufám, že to pochopím😀 JInak teda asi fakt záleží na dítěti - právě mi psala maminka na Fleru a píše, že materiál je skvělý a nekousavý 😀 Tak si vyber - fakt jedině zkusit na vlastní kůži dítěte, a když kouše, tak pod to dát třeba košilku. Jen mě ještě napadlo, jestli to nedáte dítku vyzkoušet se slovy - "a nekouše tě to?" to pak může být spíš odpověd- joo, kouše - protože já teda vlnu na tělu nesnesu - musím to mít na bavlně, ale tohle merino, když zavřu oči, tak mi prostě přijde opravdu absolutně nekousavé 😅 😲
@crawler ono to moc nešlo nafotit, v reále je tam vidět ještěrka...no ale tak jsem poučená pro příště a zas tak hrozné to není. Krytku šiju přesně podle toho návodu, co poslala link @sinala, je to tam vysvětlené polopaticky pro debily, i já jsem to pochopila 😀 😀 😀 . Do té doby jsem taky nevěděla, jak na to, ale toto je super fígl.
@mamucka tady je nejvíc holek spokojených s Brotherem a doporučovaný je i Janome. Pak bych se jukla, kde a jak servis. Zároveň si musíš zodpovědět volbu, zda elektronický či nikolivek. Jinak pak už řešíš pouze to, jestli má mít nějaké vychytávky nebo ne (automatický odstřih nitě, navlékač,...) Já teda očumuju stroje taky podle stehů, mám jednoduchou Toyotu a ozdobné stehy mi hrozně chybí. 😉
holky kdo šijete plenky na zakázku, mám prosbu: Jáchym mi vyrůstá z PUL svrchňáčků, má 11 kilo a nočník v nedohlednu. Potřebovala bych větší. Jako ano, PUL doma mám, jsem určitě schopná si je ušít, ale přiznám se, nechce se mi vymýšlet střih a žádné velké na obšlehnutí nemám. Byla byste mi některá ochotná jedny ušít, takové, aby zvládly velké dítě a velkou noční plenu? Pro představu vzrůstá z Thirsties vel. M ( a tenhle střih mám nejradši)
@jitu22 no v tebe jsem trochu doufala, tvoje se mi líbí hodně 😀 Jen se obávám, že na 13 kilo by to bylo málo, radši bych větší. Jáchym konečně začal jíst, tak snad vyroste a jako bývalý bezplenkáč nočník vytrvale ignoruje. Potřebovala bych hlavně vyšší, leze mi z toho plena vzadu a trochu kolem nožiček
Koukám, jak řešíte PUL svrchňáčky. Dá se někde na internetu najít střih? Myslela jsem, že by mi stačilo obkreslit ty co mám doma, ale že bych to s něčím porovnala, jestli nejsem mimo 😕
@bordino Luci, tohle album, když projedeš - vím, že jsem tam dávala pár fotek pulek na Fanym https://www.modrykonik.cz/blog/crawler/album/si...

@arlette Tak přeji ať ššije pěkně jako mě a nemáš s ním žádné staroti. 😉