Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler já mám odstín 102 (110104), polsky to mají popsané ecru, anglicky Vanilla Ice... zítra můžu na denním světle vyfotit. Mám 4 ks nové, klidně 2 (nebo i všechny) přenechám 😀. A pak mám 1 ks odstín 105 (110507), polsky taky ecru, jinak to mají popsané jako Winter White. Holt sysel obecný, no 😝 😕 http://www.polimex.net/sklep/index.php?page=Pro...
@zabza40
@veronik77 ok holky - ještě něco z FM?
@macin73 ty bláho - sím sím vyfoť - brala bych všechno, pokud to bude dle mých představ😀 Jen se teda dostanu na net až v neděli odpo, takže klidně nafoť až v neděli, ale budu Ti moc a moc vděčná 😵
@laeela aháá...já žila v domění, že jde o zisk 68tisíc - vždyť příjem to je hned, tak mě to ani nenapadlo...tak to by se Ti Kamčo @sinala ta hromadka fakt nevyplatila ☹ Takže jestli to chápu dobře, tak mi prostě nesmí přijít na účet v rámci podnikání více než 68tis. za rok?? ...ách...tak to můj muže nebude nadšený :-P
@macin73
@sinala holky, vidím dobře a chápu to dobře, že kóna vyjde na nějakých 17,5kč bez DPH? Kamčo, jaký je minimum na objednávku a co poštovný z polska...kdybych si přímo tam objednala třeba celý balení téhle barvy - jsem plátce, tak jestli by mě to nevyšlo ještě líp než 6kón od macin s českým poštovným 😅 To Víš Mac. sice bych Ti ráda ulevila od syslích zásob, ale myslím na sebe a svou peněženku 😀
@hviezda22 pokukaj http://www.latka.cz/zipy.html?page=1&step=100 ale tá cena 😝 😝 😝
@stassy já peru v Membrano od Dedry, a teď je nově ještě Softshell http://www.dedra.cz/cz/produkty/?detail=TS0020 🙂
jsem tady teď dovymyslela lví aplikaci na softky 😝 jdu spát, zítra vstávám brzo a jdu na farmářské trhy 🙂
@crawler jé, to jestli budeš objednávat, mohla bych se vetřít s nějakou pěknou fialovou a limetkovou, aby ladila s těmi koníky z mylly? 😅
@michamicha jestli budu objednávat, tak jasně - já vcelku nic jiného nepotřebuju, jen tu natural ecru nebo co to je😀tak si zatím vybírej odstíny a písni mi je do IP, ale ještě není nic jistého, ju? Pokud to bude nějaké drahé (pošta), tak vezmu od @macin73 a bude to😀
@macin73 víš co, ani je nefoť, dívala jsem se na barevnici a šly by - spíš mi do IP písni, kolik bys za ně chtěla + kolik by bylo poštovný za všech 6...hádám těch 59, protože 6 kon už něco váží...noa já pozjišťuju to objednání přímo v polimexu, jaké mají poštovné a koupím to, co mě prostě vyjde levněji 😀
@crawler ahojky,bohuzel je to fakt prijem na ucet. Nejlepsi poradani hromad je odeslani na dobirku za hotove. To Ti nikdo nedokaze a posta financaku nic nevyda v tomto smeru. A pozor na osobni soukrome ucty. Financak k nim ma take pristup (banky zase informace musi poskytnout) a muze Ti po 5 letech naparit zpetne pokutu. Ale myslim si,ze jsme male ryby. Ja si kvuli tomu necham ZL na manzela,kdyz uz nebudu makat ve velkem. Tam to neni omezeno.
Jinak letosje ještě omezení těch paušálů, tak pozor na to. Kdo si uplatňuje výdaje paušálem, tak si nemůže uplatnit odpočet na děti. Takže pokud podnikáte oba, tak jeden musí odečítat reálné výdaje (nejspíš ten, komu se to víc vyplatí). Pokud je tam souběh ze zaměstnáním, tak si lze odečítat na dítě i uplatnit výdaje paušálem, ale pouze pokud není příjem z podnikání vyšší než polovina daňového základu. A totéž se týká těch odpočtů na manželku, u paušálů to nelze, u souběhu platí to samé co píšu výše.
prosím pomoooc, když ol neváže řetízek tak mám asi někde špatně navlečenou not že jo??? mám ho od včera doma a ještě sem ani nic neušila ☹
@caramilla ale o tom nikdo nepíše, já na to přišla po půl roce 😀 😀 kdy jsem měla problém s malýma nitěma, u kon to bylo v pohodě, těm špatné navlečení nevadilo 🙂
doufám, že myslíme to samé🙂. Já to u těch kličkařů ručně přehazuju, protože automaticky dle návodu se mi to navlíkne špatně

@crawler jestli budeš objednávat stylefix ,ráda se přidám,díky 🙂