Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
no ja mam ten vliesofix alebo ako sa to vola (ten co lepi obojstranne), ale aj upletove alpikacie som sila cikcakom tak aspon som mudrejsia zas 😀 @zojec @anastazieb dakujem 🙂
@laeela máš pravdu... v jednoduchosti je krása......
@zojec krásne detaily, veľmi pekná práca fakt.... želám skoré uzdravenie
idem skusit este raz uz som raz prosila o radu kde by som nasla nejaky strih na ergo nosic
skusam este raz mozno ste si moj prispevok nevsimli
dakujem
@laeela
@petkasv
@ucitelka70 dakujem dievcata 🙂 velmi si vase chvaly vazim 😉 davam do tych kaps kus mojho srdca 😀 😉
@wewe22 a chces mei tai, alebo ergo nosic? nikto v tvojom okoli nema nejaky original, aby si sa pozrela asi ako to vyzera a podla toho usila, to by bolo najjednoduchsie. na mei tai su strihy na nete, jednym casom so ich mala aj v zalozkach, ale uz som to vymazala.. skusim poguglit 😉
@wewe22 veru dobre robíš, že píšeš, niekedy treba aj 3,4x skúšať, lebo v tom množstve človek potom pozabudne..... aj ja mám niekde v záložkách..... pohľadám
@wewe22 a ešte.... http://scanditute.blogspot.sk/, šila som aj ja, zrecyklovala som riflovinu a krásnu športovnú piké košeľu s nejakým indickým vzorom......
@zojec @ucitelka70 no mei tai uz mam usity mam ho v albume, ale chcela som aj na rychlovku do mesta aby som mala s jednou znamou som si dohodla ze mi posle na pochytanie a okukanie len ja som este velmi slaby krajcir tak by bodol nejaky navod no ked nebude nevadi dakujem
holky,já jsem dnes zkusila konečně ten OL. No mám z toho hrůzu, jak to s tím zvládnu 😨 První testovací jízda proběhla na kousku bambusu, že z něj udělám vkládačku. Tak nejdřív jsem zapomněla dát dolů patku, pak se mi nedařilo zaoblit rohy a ve finále je to celé zvlněné 😒 Tož to su fakt takové kopyto? No, pak jsem to zkusila na tričku a tam to šlo dobře, akorát se mi zase špatně vybíralo v podpaží. TAm mi to trochu uteklo, tak snad se to nerozpáře. Já to pak na světle vyfotím a třeba mi paradíte.
A chtěla jsem se zeptat, jestli šijete na OL přes špendlíky. Já na normálním stroji jo, ale teď jsem je vyndávala.
A ještě jsem se chtěla zeptat, kde kupujete kóny? já jsem si teď vzala v lidlu ať mám do začátku.
@arlette 😀 😀 noooo tak u mě byl mozek asi zrovna vedle v ložnici a spal když jsem je tam nechala 😀 😀, ale neboj, to by si si rychle uvědomila že je něco špatně jak by začaly ty stříbrný šípy lítat na všechny strany. Já jsem si to uvědomila hned u prvního, ale zastavila jsem až u třetího 😅 - ona ta cesta z mozku dolů k noze je krapet delší. 😀 😀 😀
@arlette špendlíky určitě ven! hrozí, že ti to ztupí nůž.
Kony z Lidlu jsou prý příšerné, sama jsem nezkoušla, ale kdyby se ti náhodou trhaly nitě a nešilo to a tak, tak první vyměň nitě!
Jinak za sebe doporučuju koupit kony jen barvy, co šiješ fakt hodně moc. Já používám bílou, černou, hnědou. Někdo používá hodně i tyrkys. Zbytek šiju normálně špulkama 1000m, nějakýma hodně kvalitníma nitěma, co se netrhaj a maj hezké barvy. Já šiju hodně a přesto mi přijde lepší mít větší výběr barevných sedících nití než pár kon a šít tyrkys bílou a tak. Vypadá to profesionálněji. Ono asi na doma je to jedno, ale na prodej musí vše barevně sedět, a kony, na to nemám ani skladovací prostor, zničily mi komodu, mám jich 2 šuplíky, ale furt je to málo barev.
Kony mám Hard a Balerina, Hardy jsou trochu lepší, ale jinak obě značky na pytel. Špulky 1000m určitě nekupuj Hard a Balerina, jsou to šílené šity, má to uzlíky a žmolky a dělá to strašný bordel, Hardy malé se šíleně trhají.
@caramilla Děkuju za rady. malé špulky kupuju v galantérce a zatím bez problémů. A asi hloupý dotaz, ale můžu dát na držák místo kóny normální špulku? Nedělá to binec? Já mám samé malé špulky, to udělá frnk a špulka prázdná 😀 Jinak zatím nitě z lidlu dobré, ale moc jsem toho ještě nepošila 🙂
Ehm, tak jsem se včera mořila s flískou podle @caramilla střihu na raglánovou softku, abych si to jakože vyzkoušela na levnějším materiálu... tolik jsem snad nikdy nepárala... ne že by to bylo tak složité, ale dělala jsem jednu chybu za druhou... Každopádně mikina je Bášovi těsná přes prsa, takže váhám, jakou šít velikost softky (Báš má asi 83cm, šila jsem 86/92)... tohle jsem střihla bez příadvků na švy s úmyslem, aby se to vešlo pod tu softku... a teď nevím, zda ta softka bude OK, nebo zda raděj ušít větší... nicméně délka je OK, tak nevím - vzít šířku z většího střihu a délku nechat? Zítra zkusím hodit foto... Jo a kapsy mi přijdou hodně malé...

moja tyzdnovka... moja modelka nie je doma a ja som nepouzitelna.. po 3,5roku dojcenia som dostala zapal prsnika 😖 takze fotka len taka ledabolo 😝