Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anastazieb Já právě uvažuju vzít větší šířku i ty větší rukávy...
@bury PArádní! Kéž by ta moje plánovaná vypadala aspoň z půlky tak dobře...
A normálně bych chtěla umět kreslit střihy... Pořád dumám nad tou svou nosící bundou, obkreslila jsem AW, ale rukáv neobkreslím, ten asi budu muset nějak zimprovizovat, nebo nevím... už jsem koukala i na tu Philippu, co jste si tu podle ní některé šily bundu, ale taky bych tam musela udělat milion úprav, neb my jsme oba velcí... Nemáte někdo tip na dobrý střih bundy s raglánem na vysoké lidi, spíš větší velikost?
@aronek Podle mě je to střih z Farbenmixu, včera jsem na to koukala http://www.farbenmix.de/de/quinn.html
@bury náhodou krásná!!! Myslím, že první výtvory můžou dopadnout i hůř. A když si seženeš Stylefix, tak to určitě půjde ještě líp, já se na něj taky chystám a taky v něj doufám 😀
jojo @aronek - je to farbenmix quinn 😉
@anastazieb - já potřebuju na vše návod, takže jsem jela podle toho na farbenmixu a tam ten zip přišívají nejdřív na tu vnitřní část - tak blbě.... a mám pocit, že by mi tím pádem ani Stylefix nepomohl 😀 😀 😀 Já šila zip fakt párkrát (oprava zimu u mikiny apod.) a vždy katastrofa. Takže jsem celou domu, co jsem šila bundu, šílela, jak to nakonec celý tím zipem pokazím 😀 😀
@aronek stylefix zapsán, sekají se mi jejich stránky, tak jsem ještě nestihla odeslat, tak jsi to aspoň stihla máš ho mít 😉 Jinak vidíš - stejná zkušenost. mě i muže to tenkrát fakt pořááádně naštvalo a spoustu lidí by to ani nevěřilo, protože řeknou, že víte kdo přeci dostává měsíčně dávek, že je to lepší než průměrná mzda 😀 no a na nás se prostě z výšky...takže jsme vděční rodičům, že nás ten těžký třičtvrtě rok podrželi, protože kdyby jich nebylo...☹
@rebelie jo, písni mi do IP email, kam pak pošlu info k platbě...z FM objednávám poprvé, tak nevím, jak rychlé to s nima bude, takže veškeré info po emailech 😉
@crawler 😀 😀
jinak holky kdybyste nevěděli co s rakytníkem tak jsem našla pár fajn receptů: http://bylinky.doktorka.cz/domaci-zpracovani-pl... 😉
@bury Bundička vypadá skvěle. Ten zip tě trošku zlobí jen na té jedné straně a popravdě řečeno, bude to někdo takhle studovat? Jestli máš normální dítě, tak to je stejně furt v pohybu...
Podle jakého střihu ji máš? Takhle mám namalovanou (návrh na papíře) tu mou pro synka, ještě pořád jsem se neodhodlala vymýšlet střih, doufám, že než se odhodlám, nebude léto🙂
@crawler já právě žádné dávky, nic nebrala, jen mně tam furt otravovali. Jako jednou jsem slyšela, jak o mně paní mluví, když si myslela, že jsem ještě venku. "Zase sem jde otravovat ta inženýrka, nejraději bych jí poslala čistit haj.. "😠 Jako fakt úroveň. Nakonec jsem práci našla mimo obor a vzdělání si ještě doplňovala. Takže teď dělám ve věznici a můžu říct, že některé dávky co jsou schopné si odsouzené vyběhat ani neznám, ale fakt mají desetitisíce 😠 Ale dost podvádí a pak za to sedí 😅 Za objednávku dík, na podrobnostech se pak domluvíme 😉
@aronek no právě, já zas dělala praxi v azyláku pro ženy 😅 a protože byla většina finančně negramotná, tak peníze chodili soc. pracovnicím a ženám dávali jejich peníze po částech a když jsem viděla některé složenky, tak by mě jeblo - fakt nevím, jak si tohle někdo dokáže vysmlouvat - ani kdybych dala dokupy všechny soc. dávky, které znám, tak mi to tu částku nedalo 😅
@aronek O pracáku mi povídej! Byla jsem ve škole zaměstnaná na projekt, jenže o prázdninách projekt nejel (koho taky učit), takže jsem musela na 2 měs. na pracák. Prvního července jsem naklusala s oběma dětma na úřad a po 3 hodinách čekání, se mi dostalo takového jednání, jako kdybych jim tam chodila otravovat už několik let. Opravdu nepříjemná zkušenost.

@crawler já když dokončila první VŠ, skoro se tu bojím napsat, že textilní, tak jsem taky byla bez práce a nikoho to nezajímalo. Ještě si na mně na pracáku takový cápek který měl s bídou maturu otvíral hubu a léčil mindráky 😠 Práci jsem si našla sama a mezitím se živila jak se dalo, nedostala jsem ani korunu 😝 Myslíš, že bych mohla poprosit taky o stylefix?