icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

snowwitch
17. okt 2013

Takže střihnu obyč hladké tričko a jen nažabičkuju....tak to snad zvládnu 😀 Díky. Odpoledne to zkusím...
@petkasv

bibi23
17. okt 2013
bibi23
17. okt 2013

toto bola včera moja prvá čapica a nesedela dobre. mi to nedalo, tak som dnes prerobila a nadšila ešte ten hnedý pás, nech sú ušká v teple. ako modelka som ja, ale nosit ju bude niekto iný 😀 je to zo staršej mikiny, tak bude iba po dvore. som rada, že som na vás natrafila a niečo sa na mna aj nalepilo. teda hlavne ste ma zdravo naštartovali tými všetkými peknými fotkami, čo ste sami vytvorili, že ved načo mi je šijací stroj, ked neni využitý. oranžovú čapicu /včera som dávala fotku/ už dnes hrdo ráno išiel do škôlky a každému cestou i v škôlke sa chválil, že to pre neho maminka ušila novú a že mu spravím aj v iných farbách. 😵 ešte mám chut nejakú dalšiu mu spravit, ale aj varit treba. 😒

laeela
17. okt 2013

@bibi23 To je prima, že je syn nadšený, mě nejmladší vždy kontroluje když šiju a ptá se, jestli to je pro ní a když ne, tak je strašně naštvaná. Včera jsem nemohla najít jednu část kalhot pro nejstarší, pak jsem zjistila, že se s ní malá omotala a odešla naštvaně pryč, že jsou kalhoty pro ségru a ne pro ní. 😀

A hlavně se mi nejvíc líbí, když děti něco potřebují a já místo abych dumala, kdy a kde to jít koupit, tak otevřu skříň s látkami, vybírám a hledám střih. 🙂

bibi23
17. okt 2013

@laeela aj synátor "žiarli", ked som si minulú zimu štrikovala čiapku pre seba, tak aj jemu som musela urobit rovnakú a kolko hundrania, že prečo najprv mne a on ažn potom 😀 v šití nemá konkurenciu, lebo to len pre neho sa hrajkám.

bordino
17. okt 2013

@kuna ad merino - jako citlivka, nejlepší je to z MTX. Ježci trochu koušou, clim taky, tamto se zdá OK:

crawler
17. okt 2013

@michamicha já objednala v pondělí a přišla mi jen faktura a pak nějaké instrukce k platbě, zatím nic víc

palosek
17. okt 2013

@snowwitch já taky nic nepřidávala, šila jsem z elast.látky ....jen to zřasení je lepší dát hned od výstřihu 😉

palosek
17. okt 2013

@elixia myslíš ty reflexní ? ...bibu.cz 😀

alenf
17. okt 2013

Ahojte reflexne prvky odkial nakupujete,prosim?Chcem vložit do švov na softshellovu bundu a nohavice.Dávate aj vodeodolné zipsy?🙂

sylvia30
17. okt 2013

dievčatá zo Slovenska, na akých stránkach objednávate softshell?. Pozerala som, že na českých majú veľa, ale odrádza ma to poštovné,...sú nejaké stránky aj na SK? ďakujem za odpoveď...

zuzu_epona
17. okt 2013

@sylvia30 skus popozerat www.detivbavlnke.sk 😉

michamicha
17. okt 2013

@crawler já to rovnou platila kartou přes paypal 🙂 tak snad to zítra přijde, objednávala jsem v neděli 🙂

crawler
17. okt 2013

@michamicha taky jsem chtěla paypalem, ale na fú neví, co je to pay pal, tak to šlo z firemního účtu, abych si nějak nezavařila😝 taky se už nemůžu dočkat až to tu bude 😵

elixia
17. okt 2013

@palosek ano,tie,dakujem 🙂

kryska5
17. okt 2013

brekeke tak MTX ako firma si šlape po dobrom mene, ak nejaké mala. Príde mi vrcholne nekorektné predať tovar ktorý má človek objednaný nasledujúci deň niekomu inému (no hej klientelizmus a kamarádičkovanie vždy boli a vždy budú) ale ako vrchol nevkusu mi príde ak mi ešte odtiaľ napíšu vyslovenú lož 😠 ako stane sa jedenkrát poviem si čo narobím, stane sa druhýkrát a nasratá som poriadne 😠 asi podporím radšej pána V., tam mi nikto objednaný tovar nevyfúkne pred nosom 😀 😀 😀

crawler
17. okt 2013

@bordino LUci, prosím Tě😀 se stydím...,ráno jsem Tě odeslala, ale ještě jsme s Renčou @daisyr pátraly a zjistila mi, že to není merino - mě se nezdála ta gramáž a ono to je složení vlna+bambus - cenově jsem Tě neošidila, protože to bylo lehce pod 500kč ale plus střižné a nějaký manipulační poplatek , takže zhruba nastejno...moc se omlouvám,já prostě žila v domění, že jsem tenkrát objednávala merino, ale přišlo mi divný, že je jiný než to, co si ted sama objednávám...takže když se Ti to nebude zamlouvat, tak mi to zas pošly zpět a já vrátím prašule...ale plus je, že by to pro citlivky mohlo být ještě příjemnější než 100%vlna...no nic, osahej a uvidíš😀 a ještě jednou se omlouvám za mystifikaci☹

mikulka45
17. okt 2013

@kryska5 čo Vám tie fineriby vypredali?

zuzkasim
17. okt 2013

Holky, jak dlouho jste používaly u miminek novosklad?

zuzu_epona
17. okt 2013

@zuzkasim Ja som balila novosklad 9,5 mesiacov.

anfei
17. okt 2013

@zuzkasim Přestala jsem teprve nedávno, někdy kolem 6m 😉

lenasss
17. okt 2013

Tak vám to tu zaplevelím svým veledílem 😅 softshelka pro nejmladšího.Málem jsem u toho porodila 😀 ale u druhé už budu chytřejší.Je to snad má první bunda 😅 😀 😀 😀

mooncaa
17. okt 2013

@zuzkasim Novosklad tak 1 měsíc, pak mi z něj vyrostla. Já měla zásobu plínek 70x70 tak jsem větší kupovat nechtěla a navíc byly sražené, že měly těch cm méně. Brzy jsem přešla na kalhotkové plínky. Teď uvidím podle velikosti kalhotovek a možná ani novosklad balit nebudu.

mooncaa
17. okt 2013

@lenasss Tak to je nádherné veledílo. Slintám.

season
17. okt 2013

@mikulka45 len ten pružkovaný, že je rezervovaný, hoci v pondelok som objednala 3kg z piatich ☹ ☹ ☹ ☹ a v utorok písala, že doobjednávam aj zbytok, lebo to nebolo už možné nahodiť. Tak zajtra uvidím, či sa uvolní, ale už moc nedúfame po minulých skúsenostiach. Asi sme tam skončili.

saaralota
17. okt 2013

Holky, kdo máte praxi s šitím z merina - jaký se vám osvědčil střih na kamaše/dlouhé spodky? Budu šít pro 1,5 staré dítě. Nevím, jestli jen zúžit klasické tepláky, nebo šít jako legíny - tedy bez bočních švů, nebo i s nějakým sedem (jako mají punčocháče, dva švy na zadku..)? A v pase líp do nápletu, nebo tunýlek s gumou? Náplet mám ráda, ale u tepláků se mi teď dost vytahal a padají... ale zase na spodky by to bylo příjemnější asi než klasická guma, ne? Jaký střih se vám osvědčil? Budu šít i pro kamarádky chlapečka, tak ať to moc nezvrtám 🙂. Díky moc.

michamicha
17. okt 2013

Holky mám dotaz ohledně baby druků. Mám doma ty klasické velké jako jsou na většině dětského oblečení, ale pak mám pár kousků bodýček, kde jsou ty druky o dost menší a ty bych potřebovala sehnat, aby si mohla udělat extendor. Nevíte, kde by se daly sehnat? Koukala jsem na VTC a tam je nemají, u Stoklasy jsem je taky neviděla 😒 Když už někde mají menší, tak jsou to ty přišívací a já chci ty narážecí...

lenasss
17. okt 2013

@saaralota.ja do pasu náplet nedávám samotný nikdy.Vždy do něj dávám gumu.Jinak spodky z vlny bych ušila podle střihu na legíny a do pasu buď gumu nebo náplet s gumou. 🙂

zuzkasim
17. okt 2013

@michamicha VTC má buď naše české baby druky nebo od Prymu, ty mají průměr 1cm, naše české jsou o 1mm menší. Jiné jsem v životě nikde jinde neviděla, já bych zase ráda sehnala třeba o trošku větší...

michamicha
17. okt 2013

já to schválně vyfotím pro porovnání, ty co chci jsou fakt maličký 😅