Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@saaralota já šiju jako legíny (tj. bez švu na boku), mám takový svůj střih (neboli upravený Ottobre), že tam je mezi nohama klín, na zadečku je velký a vepředu menší. Takže jsou dva švy na obou stranách. Do pasu dělám tunýlek a dávám gumu.
@zuzkasim novosklad jsem dávala u obou tak do půlroka 😉 pak jsme přešli na kalhotovky 🙂
@michamicha obávám že ty maličký asi neseženeš 😒
@lenasss nááádhera 😵 to je strřih z Ottobre? 😉
@anastazieb Díky za tip - ty kalhoty jsou takový střih, jak máš teď na fotce tu autíčkovou soupravu? To vypadá dobře.
@saaralota ano, je potřeba poměřit, aby byly fakt těsné, pak to víc hřeje a nevadí pod kalhotama.
A patent je potřeba hodně natahovat při šití, ale taky je důležité mít kvalitní pevný patent, což ne každý je...
@lenasss Leni, je překrásná!!!!
@michamicha ještě menší jak 9,7 mm. Měla jsem na jednom bodýčku pro miminečko 51, ale pak už jen ty větší. Já jsem sháněla kdysi druky na extendor taky, koupila jsem asi 5 různých vel. a stejně jsem nesehnala. Ony firmy, co dělají obleč. ve velkém, berou druky po krabicích od různých firem, kterých je na celém světě fakt mraky a jen úplný zlomeček těch firem udělá pár druků i v malém na blistrech.
Možnost je je přecvakat a nebo nacvakat mezi to ještě druhý.
@caramilla no ještě mě napadlo, že z nějakýho hnusnýho body ten pruh s těmi mini druky vystříhnu a z toho ušiju ten extendor 😀
@crawler viď 😀 😀 😀 A to nemám ráda pruhy, ale tyto jsou prostě dokonalé!
Budou následovat ještě další, jak navleču jiné nitě do stroje 😀
Jasmí mi po focení řekla "maminko, ty jsou krásný, děkuju, že jsi mi je ušila" a já "pojď je sundat, ty nejsou tvoje!" 😀 😀 😀 Ale asi jí taky ušiju... 😀
@anastazieb Parádní, moc se mi líbí ty aplikace, hlavně na tom první tričku🙂
@zuzkasim diky 😉 Dlouho jsem vymyslela, jak to udelam, protoze z toho Lumpika se mi tricka nepodarilo zkombinovat tak, aby se mi to libilo, ale tohle je dobry :D.
@lenasss ta je fakt úžasná, povedla se ti!
@anastazieb krásné tepláky a na tom tričku se mi taky moc líbí, jak jsi vyřešila tu aplikaci!
@caramilla Proužky já můžu, ale normálně tady slintám nad tím bodýčkem. Ještě, že ho nemáš s těma modrýma slonama, to bych si snad i koupila🙂 Nemám odvahu ušít bodýčko, vlastně ani nevím proč, možná proto, že vydrží tak krátkou dobu, i když, kdybych si k němu zrovna ušila i to prodlužovátko...
Díky, ono spíš Míně by měli platit, dostala jednu malou Kindr 😀
@kuna Ona ta látka totiž na fotce není tak hezká jako v reálu, já ji prve taky nechtěla, chtěla jsem modré, ale Mína si ji tenkrát u Ally vymohla, že ji chce, tak jsem ji koupila fakt na přání stím, že to přežiju, ale v reálu je hezčí. Na druhou stranu modří nosorožci jsou ještě o level výš, jsou úplně dokonalí, toto oproti nim nemá šťávku 😀
@zuzkasim Nám bodýčka vydržely i rok. A to Jasmí dost rychle roste 😉 ALe nešila jsem je, ale teď si na miminko našiju, se těším 😵 Mě hlavně vždycky vomejvá z těch patentků 😝
@caramilla Proč z patentků? Od té doby, co mám kleště je to pro mě hračka. Akorát do kleští samozřejmě pasují jen ty originální Prym, které jsou drahé. Jsem muže přemlouvala, ať mi udělá násadky do kleští na ty české baby druky, ale bylo by to pro něj dost pracné, kdo ví, jestli by to vůbec šlo. To on se radši hraje s různýma vylepšovátkama pro sebe.
@michamicha ty malé baby druky jsem měla jen na zahraničních bodyčkách, u nás nevím zda seženeš. Zajdi si do sekáče a kup si tam to body s malýma drukama a udělej extendor 🙂

@lenasss Leni je bombastická 😀 😀