Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
nosorožce jsem taky chtěla... škoda, že nebyly
@michamicha taky jsme střihla bodýčko ze sekáče, co mi pasovalo na to moje
@zuzkasim do prym kleští na patentky nacpi takovou tu bílou žvejkačku, co je na lepení. Vyzkoušeno. Pak pasujou i babydruky...
@anastazieb tak soupravičky jsou super, a ta mývalí aplikace mě taky dostala 😵 😵 😵 😵 😵
@sufik1 Co je "žvýkačka" vím, ale použít ji do kleští? Tý jo, jako aby se mi tam ten patentek nehýbal? A vyndám tu žvýkačku pak? Abych si ty nástavce nezničila jednou pro vždy. Zajímavý nápad! Asi si zajdu za bývalýma kolegyněma do práce pro kousek "žvýkačky" a vyzkuším.
Dávám druky na různé peněženky pro děti, chtěla jsem i nýty na tašky, ale to mi moc nevyšlo, nesehnala jsem dostatečně nízké nýty, jen vysoké, které jsou pak na těch mých taškách volné☹ Kdybyste měly náhodou někdo tip, kde sehnat malinké nízké nýty, byla bych ráda, ale je mi jasné, že většina z vás asi šije spíš oblečky pro děti než kabelky.
našla som nejaké free verzie na šitie, kuk..... neviem, či budú fungovať http://grosgrainfabulous.blogspot.sk/2011/05/fr...
@zuzkasim Myslíš nýtky nebo průchodky? Průchodky co tu mam od Prymu jsou všechny 5mm vysoky, ale davam mezi dvě tenke latky čtvereček nebo proužek vlizelínu a pak nekloktá. U klasických nýtů by to šlo asi taky. Zkus se kouknout do katalogu prymu na webu, zda to nižší vůbec vyrábí a pak se třeba domluvit v nějaké galanterce ať ti to objednaj -to dělám já 😉
Děvčata 🙂
jdu k vám pro radu, abych měla nad čím přemýšlet. Po dnešní propásnuté akci v Lidlu na dětský overal za 269,- (! - ale asi to tak mělo být... kdoví, jestli to někde nešijou děti :-/) a po shlédnutí vašich krásných věcí jsem dospěla k názoru, že bych teda něco spíchla ze softu (a bude to pěkně fair trade 😉 ). A když už budu kupovat soft, tak bych si ušila i pro sebe nějaké kalhoty do sněhu. Ať už se to poštovný aspoň trochu vyplatí, žejo. A mám proto na vás několik otázek 🙂
Omlouvám se (snad i za hloupé otázky), ale se softem nemám absolutní zkušenost (ani s kupovaným oblečením) :
1) rozhoduji se mezi kombinézou a soupravou kalhoty/bunda. Osobně jsem tak na 85% rozhodnutá pro kombinézu, jednak padne méně materiálu, a pak se taky nikde nic nevyhrnuje.... ALE nevím, jestli mu vydrží do příštího roku, že (to tam dělá těch 15%)... jak se vám osvědčilo?
2) máte nějaký tip na střih na padnoucí kombinézu? (Popřípadě na návod, jak si takový střih sestrojit?) Aktuálně prcek nosí velikost cca 86 (je mu 16m) má něco okolo jedenácti kilo, není žádný hubeňour, ale taky není žádný cvalda, prostě tak akorát 🙂 Ráda bych mu pod kombinézu dala clim soupravičku, bavlněné body, tepláčky, a vlněný overal, popřípadě ještě jednu fleecovou vrstvu.
3) kalhoty - jak moc izoluje soft zimu? předpokládám, že se budu s prckem válet ve sněhu, sáňkovat a tak. Nevím, jestli mám zvolit střih ála matrona (volnější, "lyžařsky" vzhlížející, třeba i s nápletem na eventuelní pupek, že by pod to šlo hlavně vzít třeba kamaše navíc) a nebo ála rifle (kalhoty upnutější, vypadající trochu víc "módně", což bych asi preferovala, ale jen do té doby, kdy by mě měl umrznout zadek)... ?
4) kde lze koupit soft s nejlepším poměrem cena/kvalita (parametry)?
Děkuji vám za odpovědi a přeju dobrou noc/ráno (podle toho, do kolika hodin budete šít 🙂)
holky mám něco málo přebytků z MTX v tabulce, kdyby se chtěl někdo mrknout
mně na baby druky funguje úplně dokonale postup vyndat z Vario kleští narážeče, druky umístit do toho originál udělátka z balíčku druků, secvaknout to pomocí kleští, vrátit narážeče (jakékoli pasující) a dolisovat napevno. Je to přesné, tiché a bez použití hrubé síly. Šlo by to asi stejně pomocí sikovek a pak by ani nemusely být potřeba ty kleště. Ale mám je, zatímco sikovky ne 😀
A ještě teda záleží na tom udělátku z balíčku s drukama. U starých druků Style mám takové bílé a to je na dvě věci, druky v něm nedrží. U baby Rolandů mám černé a v tom drží perfektně, krásně se to vycentruje, pomocí kleští přesně secvakne (kladivem s tím člověk většinou pohne a jde to šejdrem). Takže i na ty Style používám to černé udělátko.
a další...
a měla bych dotaz prosím prosím ...nevíte v jakém Ott.by mohlo být triko s překládaným výstřihem?já mám free střih z netu a vůbec mi to nesedí :( nebo jestli neumím šít 😅 a ještě jestli je někde triko v malých velikostech tak kolem 74 s raglánovým rukávem?děkuji moc za rady🙂
p.s. jste moc šikovné 😉 strašně ráda koukám nahlížet na vaše úžasný šití
holky, neměla byste některá k odprodeji půl metru až metr toho merina z mtx?
@piecee wauuu, perfektná bunda, a tá aplikácia.... 😉
@piecee ty teda jedeš, nádhera! K tomu triku s raglánovým rukávem, já vzala střih na body s raglánovým rukávem a rozšířila a udělala triko podle toho...body je v tomto http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_6/a...
@elentari kdybys nechtěla čekat, tak střih na overal je tady http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_4/a...
A s kalhotama hodně štěstí a nezapomeň se pak pochlubit! Já šila před dvěma lety - nedřív byly úzké, pak široké a neseděly...pak jsem je dala na rok k ledu, udělala z nich těhotenské, ty nosila loni a pak je prodala a teď sbírám odhodlání na další 😀

@kuna Růžové má, tuším, ally a určitě bude mít Petra P. 😎 Modré jsou prý v přípravě a určitě taky časem budou, ale musíme být rychlé, protože to bude mazec, už ti růžoví byli mazec, to se hned vyprodalo, nechápu, že jich nenechají udělat milion metrů 😀
@zuzkasim Kleště mi přivezli dneska 😀 Mě to do té doby přišlo hrozně drahé a zbytečné. Jako nešiju bodýčka tak často, aby se mi vyplatily finančně kleště, koupila jsem si je kvůli tomu, že si na miminko chci ušít hodně bodýček a z kladiva mě vomejvá, tak vlastně jen kvůli tomu. Ale jsou teda fakt SUPER! Jen přesně, jak píšeš, jsem koukla dneska na to, kolik účtovali ty náhradní druky a málem mě vomylo. Ale jsou fakt dobré, velikost akorát. Od Roland mi přišly ty 9,7 moc malé a 10 mm nebo kolik jsou ty větší, jsou zase moc velké. Tyto od prym jsou úplně ideál, i když pro minimimi asi budu muset použít roladny malé, aby to nebyla patentka jako půl hlavy 😀