Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky ěkuji za pochvaly od vás si toho moc cením🙂
@kuna ani moc nejedu todle je tak za poslední měsíc 😅 není moc čas..jo děkuji za odkaz na body možná spíš využiju to 🙂
@sinala softka je phillipa 110/116 myslím maxovi jsou 3,5r normálně by mu ta velikost stačila ale moc jsem nepřidala na švy takže je užší a nechali jsme ji nakonec mladšímu bráchovi🙂 jen jsem mu zkrátila rukávy....a zakončení mám tady od jedné šikovné švadlenky (už si nepamatuju od koho 😅 ) co dávala odkaz na zakončení mikči z ott (2012/4 střih 24)
a ještě jsem dělala "burákovou" softku a té ještě chybí reflex.silnice a světla..ale už teď jsou kluci kompletní 😀 😀
Holky, můžu jedno mimo téma? Máte zkušenost s bezdotykovým (čelním) teploměrem? Malý má už 3 dny horečky a docela bojujeme s měřením teploty, hlavně v noci ho zbytečně budím.... Nechci koupit nějakou blbost, recenze jsou rozporuplné... díky moc za každý příspěvek.
Jinak díky všem za rady ohledně merina, jsem zvědavá, co vyrobím. Kupovala jsem merino ze ŠD a překvapilo mě, jak je tenké...na spodky ok, ale kuklu budu asi muset udělat dvojmo...
@saaralota ahoj mi máme tento http://www.kocikovo.sk/product/microlife-bezkon... , ja si ho práve v takýchto prípadoch neviem vynachváliť, ALE meria dobre len keď sa dieťa nevrtí, teda naj počas spánku ak som chcela zmerať malému teplotu cez deň, obzeral sa za svetielkom a potom to meralo blbosti, takže vtedy len do ritky
@aronek kukla je podle tohoto střihu, který tady koloval 🙂 http://www.ottobredesign.com/de/schnittmuster/p... jen jsem ho malému musela trochu upravit. ale na většího mi senul pěkně,...
@saaralota Já jsem proti nim zasedlá 😀 Doma ho (právě proto) nemám. V nemocnici mi vždy naměřili ráno horečky, i když jsem si byla jistá, že nemám. Na porodním sále mi pak nakonec dávali rtuťový, aby věděli, na čem fakt jsou. Teď si ho koupila švagrová a normálně mám teplotu 35,3 a na tom čelovém jsem měla asi 37. Takže pro mě naprosto nesměrodatné. Na druhou stranu nevím, zda měří na čele stále stejně a když pak si to vychytáš a víš, že horečka je až od 40, tak třeba se to použít dá. Důležité je hlavně měřit stále stejným teploměrem. Já teď Jasmínky dětský ztratila a měřila jsem ji poslední den virozy mým teploměrem na bazální teplotu a měla asi 39,1 a byla studená, tak sjem převrátila byt naruby a teploměr Jasmínky našla a měla svým teploměrem 36,1, takže se to nelišilo o málo. Manžela jsem se ptala na vysvětlení a vůbec to nechápal, na stejném místě jsem měřila.
Prostě leda rtuťový, ten je jediný spolehlivý 😝
Žádné dítě nesnáší měření teploty, já Jasmína naštěstí nemá moc síly, tak ji vždycky přeperu a tu ruku ji tam držím, ten dětský "do zadečku" měkký, tak měří fakt za chviličku a to prostě vydrží.
@ellysa @caramilla díky za názory, vidím, že zase rozporuplné... ach jo. Normálně se s malým klidně poperu a změřím ho, ale v noci je to na houby. Dneska měl čtyřicítky, tak jsem mu dala prášek, usnul ...a po půl hodině jsem ho chtěla změřit, jestli to stoupá, nebo klesá...a samozřejmě se vzbudil a byl nepříčetněj. Takže by se nějaký bezdotykový přesný (jde to dohromady??) teploměr opravdu hodil. Docela dobré recenze jsou na Geratherm a Termofocus (dražží...), ale i tam jsou sem tam špatné zkušenosti...
@saaralota my máme tento a jsem moc spokojená http://www.thermofocus.cz/?mod=thermofocus2. Sem tam desetina stupne lítá, ale ono je asi jedno, jestli má dítě 38,1 nebo 38,2C. Hlavně, že vidím, jestli to jde nahoru, dolů...
@lenass krásná bunda
@anastazieb Ta aplikace je krásná, skvělý nápad
@piecee spadla mi brada...to auto si taky tvořila???
@saarlota My máme tenhle a za mě spokojenost . http://www.slune-cz.cz/chicco-teplomer-digitaln... rtuťovým mi to sedí, dá se říct na desetinku přesně.

@elentari Jen z vlastní zkušenosti. Dětem nikdy nevydržela kombinéza na 2 zimy, mám děti drobné, ne rychle rostoucí, ale když si vezmeš, že u nás trvá zima téměř půl roku (často je to prostě 5 měsíců), tak by ti ta kombinéza měla vydržet 1,5 roku (podzim jedné zimy až jaro druhé zimy). I když jsem kupovala věci o trochu větší, tak možná seděly další zimu na podzim, ale okolo Vánoc jsem už běhala nešťastná, že je jim to malé. Softky pro sebe jsem si šila o fous větší v pase, dělám to tak roky s vizí, že třeba jednou přiberu🙂 Mám v pase vzadu v pásku všitou gumu, loni jsem byla v zimě těhotná a pohodlně jsem je nosila do 5. měsíce, no v tom 5. měsíci jsem je už mívala pod tričkem rozepnuté, ale je fakt, že jsem nikdy neměla nijak velké bříško, takže záleží i na postavě.
Díky za zkušenosti s drukama i tipem, jak to udělat s nýtama, určitě vše vyzkouším.
Momentálně mám hotových 25 skleniček přesnídávek s ostružinama, 20litrů moštu, to ze včera, dnes se mi už vaří další várka čistě jablečných přesnídávek. Včera mi notně pomáhal manžel, dnes jsem na to sama se řvoucím miminem, tak snad to dodělám.