icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
18. okt 2013

@kuna - tak za ty peníze, co ten teploměr stojí, by fakt měl fungovat 😉

evaon
18. okt 2013

Kocky, z coho sijete teple "kamase" a "natelniky" iba z merina?
Nejake teple "funkcne uplety" sa daju kupit na metraz? Na MTX nieco maju, ale takto podla obrazku si netrufam odhadnut, ci je to aj pouzitelne na zimu...

daisyr
18. okt 2013

@piecee to je krása a ty barvičky!

@bordino já ci taky střih na overal, sim sim, sice má 12 M a 10kg, ale to bych případně pomenšila 😉

kuna
18. okt 2013

@bury no to jo, drahej on je. Ale, jak píšu, mně ta desetina stupně fakt nevytrhne a už se s tím teď doma měříme všichni. Není to zase stupeň sem, stupeň tam, jako u ušního, co jsem slyšela. A ocenila jsem to, když měly děti horečky v noci, nemusela jsem je budit (tj. sahat na ně, když konečně usnuly), čekat 5 min...prostě zamířím na čelo a je to. Jediné, co mě štve, je to, že display nesvítí, takže si potmě teplotu nepřečteš. Takže chodím měřit s mobilem 😀.

caramilla
18. okt 2013

@evaon já šiji climayarn kamaše jsou super oboulíc, na tričko je lepší finerib podčes. Dá se to prát v pračce a mě to kouše méně jak merino 100% z mylly. Superwash merino má myslím Terka na ŠD, ale mám doma jen takové tenké, to na teplé kamaše není, spíš na léto, ale je teda super. Ale ještě jsem nerapala 😝

bordino
18. okt 2013

@daisyr já nebudu dělat overal, spíš fakt kombinézu, něco takového http://www.fler.cz/zbozi/zatepleni-raracha-do-t...
měla to loni Jolka a nemůžu si to vynachválit, protože nesnáším svlíkání kombinéz, kdy se musí děti zout a pak ťapaj v břečce 😀 sice se to trochu hůř zapíná, ale mileráda to budu dělat 😉

caramilla
18. okt 2013

@saaralota Asi ideál mít oba, pokud chceš měřit i ve spánku, já to nedělám, já horečku poznám. Myslím, že je to taky asi o zkušenosti matky znát dítě. Já, když ji vidím, tak tuším, zda je to zvýšená teplota, horečka a nebo už skoro krize, kdy to leze přes 39, což u Jasmí je už že jde do mdlob nebo takového divného stavu, který opravdu velmi špatně nesu, když se mi nedívá do očí a nereaguje, fakt jsem z toho pak už po....
Takže vidím, že si moc nehraje, je unavená a ufňukaná a je jasno, přiložím ji svoje rty na její spánek a teplotu já odhadnu +- 0,5 stupně přesně. To se dá dělat právě i ve spánku, dáš pusinku a je to zadarmo 😀 Ale chce to zkušenost, dřív jsem to taky nepoznala, ale jak je Jasmínka letos furt nemocná, tak už to fakt poznám. Mám výhodu, že obě máme tělesnou teplotu 35,3, takže jak je teplejší jak já, tak je to špatně.

barcav
18. okt 2013

@anastazieb úžasný 😵
@piecee nádhera 😵
@lenasss super 😵
@petkasv krásný 😵

daisyr
18. okt 2013

@bordino tak kombi je ještě lepší 🙂 jsem to popletla

barcav
18. okt 2013

@zojec moc pěkné 😵
@evaon krása 😵 😵
@crawler opičková je super 😵
@kuna ještěrková je úžasná 😵

barcav
18. okt 2013

@caramilla tak skřítkovský model je bobmastický 😵 😵
@bordino tvoje "rychlovky" mě asi jednou skolí do blázince 😀 😀 😀 zatím co ty obšiješ celou rodinu já sotva stihnu střihnout do látky 😀

kornelia
18. okt 2013

Ahoj, dievcata prosim vas, rozhodujem sa nad kupou sijacieho stroja, mam dva vybrane, a neviem sa rozhodnut. Znacky Janome a Brother a jeden je mechanicky, druhy elektornicky. Bojim sa trocha tej elektroniky, ked sa pokazi, ze to bude drahe opravit, zasa na druhej strane pozerala som video a vyzera to uzasne to sitie na tom stroji, ale Janome sa mi tiez paci. Viete mi poradit? Pripadne z vlastnej skusenosti napisat pre a proti? Dakujem.

Som zaciatocnika v siti, za slobodna som pouzivala mamin stroj, sila som co to, ale uz som zabudla vsetko, tak idem odznova. 😀

evaon
18. okt 2013

@caramilla
Pozerala som ten MTX, ale ziadny climayarn tam teraz nemaju 😠

sinala
18. okt 2013

holky jak moc hřeje bambus, potřebuji zateplit děti a merino je kouše, tak nevím zda bambus nebo bude stačit finerib

crawler
18. okt 2013

@caramilla
@bordino
@anastazieb
@terezita + další,co šijí na zakázku

Holky, nemáte některá smlouvu s českou poštou jako hromadný podavatel? Mě dneska přišla pošťačka, že mi vzkazují z pošty, že si mám s nimi sepsat smlouvu - asi už je nebaví mé balíčkování a podací lístky 😀 Holt malé městečko resp. vesnice. Co to pro mě znamená? Jaké jsou výhody a nevýhody? nutit mě do ničeho nemůžou, takže když se mi to nebude líbit, tak na ně prdím 😝 však si to platím, tak co...

crawler
18. okt 2013

@sinala bambus mě osobně chladí 😀 počesaný finerib je fajn

saaralota
18. okt 2013

@caramilla Teď jak je nemocný, tak taky docela poznám, kdy má jen trochu teplotu, kdy horečku...ale nejvíc by se mi to hodilo v tu noc, když má čtyřicítky, já mu dám prášek, on usne...a já si chci třeba za půl hodiny ověřit, že mu ta teplota nestoupá a spíš trochu klesá...to rukou nepoznám. Poznám, že má pořád horečku, ale ne, jestli spíš roste, nebo jestli prášek asi zabral a je to trochu lepší a můžem jít spát.

lenasss
18. okt 2013

@sinala já ti teď určitě hodně poradím.Budu šít spodky z bambusu,ale objednala jsem i finerib a doma mám už i merino takže budem mít troje každé z jiného materiálu a uvidím v zimě .😀 😀 😀 😀 😀
Dnes dostal malej softku do školky a doma mě jímala hrůza,protože měl úplně ledové ruce,ale tělíčko teplé,asi budu muset pořešit rukavice 😅 ale v první chvíli jsem se lekla,že mu v tom je zima.Měl jen slabé bodyno a fleesku 😅

evaon
18. okt 2013

@sinala Vidim, ze mame rovnaky problem 😀

ucitelka70
18. okt 2013

@evaon aj finerib je dobrý, teplý

petkasv
18. okt 2013

@bordino to je úžasný řešení 😀 😀 😀 😀 😀 takže moje dítě bude mít toto a soft soupravu a musí jí to na zimu prostě stačit 😀 😀 😀

denimaty
18. okt 2013

Holky, nemáte některá zkušenost s dřevěnými knoflíky? Chtěla bych je dát na svetr, ale nevím, zda ho pak budu moct prát. Párat knoflíky na praní fakt nechci.

crawler
18. okt 2013

@denimaty osobně si myslím,že by to neměl být problém při občasném praní...

ak303
18. okt 2013

Holky mám na vás dotaz, kde nakupujete výhodné látky???? Děkuji

allymally
18. okt 2013

@crawler aj ten z Mylly? Já to chtěla teď našít synkovi na tílka pod tričko 🙂 Mám tu vyprané 4 látky, tož doufám, že ne zbytečně 😀

petkasv
18. okt 2013

@ak303 jak myslíš výhodné???? Na plenky - sijemdetem.cz, unuodesing.cz, na trika, tepláky, soft - unuodesing.cz, batani.cz, barevné desingnové úplety - unuodesing.cz, batani.cz, a různé bavlněné látky - umelluzinky.cz, veselajehlicka.cz, umechulky.cz, gabinka.cz a další, šijemdetem, unuo, batani mají atest pro děti do tří let 🙂

ak303
18. okt 2013

děkuji moc za info, chtěla jsem znát stránky kde objednáváte. No a pokud by to bylo ještě cenově výhodné, to by bylo super 🙂

allymally
18. okt 2013

@ak303 cenově výhodné to není, protože utratíš strašně moc, až uvidíš ty látky 😀 😀 😀 😀

caramilla
18. okt 2013

@crawler Mám, už jsem to psala tady asi 100x, že je to super a že doporučuju. Znamená to on-line podání a to, že si to dovezeš do místa podání - depo a nebo pobočka pošty. Musíš si to doma sama zvážit a zadat adresy do PC. Ale uloží se ti tam a pokud máš opakované zákaznice, jen už napíšeš začátek jména, proklikneš a máš to. Je to hodně práce s tím vážením a tištěním štítků a tak, ale děláš to doma v klidu, lepší jak stát na poště. Mě slibovali i nějakou slevu na balíček, ale reálně jsem ji nikdy na faktuře nenašla, ale zase to nepitvám, páč fakt nevím, za kolik co jsem poslala a mě to stojí za to i za stejné peníze, u nás je pošta na 30 minut ve vedru a lidma, co si chodí pro dávky, jako nic proti nim, ale stát s nimi ve frontě nemusím. Já na poštu vůbec nechodím, i svoje balíky si nechám poslat do depa a vyzvednu tam. Mají mě tam rádi 😀 Takže jediné, co potřebuješ je internet a tiskárna, štítky ti dají svoje, přijede obchoďák, vysvětlí ti on-line podání a tak. Smlouva je sepsaná rychle, do týdne můžeš podávat, faktrura chodí 15. den v měsíci a splatnost je 15 dní, takže totál pohoda.

@evaon ty vo.... ještě včera večer tam byl jak fin. tak oboulíc! Ale už není. Ještě, že jsem koupila před týdnem od každého 10m 😀 Ale zase to vypadá, že by třeba mohli obarvit lepší barvu jak zelenou 😀

allymally
18. okt 2013

@caramilla clim by měl být přírodní nebo krémový, teď přesně nevím 😀