Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler No, přesně kvůli tomuhle to podávám on-line. Výhoda je i to, ž enemusíš stále dokola ručně vyplňovat adresy a tak. Mě to vyhovuje. A ti lidi, co tam supěli a oddychovali ve frontě za mnou, tak to fakt na to žaludek nemám, mě to stresuje. Navíc dítě se mi tam válelo po zemi a nudilo se, bylo tam vedro v zimě, v létě, děsné. Paní za přepážkama zlaté, ty mě měly rády, když jsem neměla peníze, zaplatila jsem příště, to bylo v pohodě, ale ti lidi... Já měla 10 - 20 balíků a to je u nich na 30 minut, mě to přišlo i vůči těm lidem blbé.
Jako upřímně řečeno, jestli podnikáš a nemáš tiskárnu, tak si to moc neumím představit, faktury čas od času někdo fakt chce tištěné a navíc dost lidí tobě bude posílat netištěné a je třeba si je vytisknout🙂 Mě by manžel teda v práci nic netisknul, to by mě poslal někam. Mě to moc peněz nepřijde, ale je pravda, že když člověk začíná, tak jsou 2 tisíce za tiskárnu fakt hodně:(
@macin73 ten teploměr myslíš? Ten jsem kupovala na www.lekarna.cz , už je to tak rok a půl určitě.
Sportovní bambus ze ŠD potvrzuju, mám asi čtvery T-mobilové a vypadají pořád stejně 😉 Musím si našít další 😉
Ach jo, koho musím zabít, abych dostala hnědé merino hvězdy z mylly? Měla jsem je objednaný a paní místo nich vzala omylem fialovou.... 😝 Království za metr hnědých.
Ahoj, pořád píšete o Mylle. To je výrobce nebo eshop? Zkoušela jsem vyhledavač, ale nic moc nevyběhlo 😒 Se pořád ptám jak trotl 😅
@aronek to je totiž zkratka 🙂
http://www.myllymuksut.com/
@caramilla no právě, mě se nechce pořád lítat do knihovny, faktury si vždy žádám tištěné, ale už se mi párkrát stalo, že je mám jen v pdf na pc a zákazníkům než řeknou popel je posílám elektronicky, aby po mě nechtěli na papíře😀 zatím to vychází 😀 jinak ono ani tak nejde o ty peníze, jako o to, že to manželovi přijde prostě úplně zbytečné 😀 ale já ho uvrtám časem...
trocha šití ode mě - lehce překombinovaný model (dle slov manžela) pro Valentýnku. Chtěla jsem něco na zimu na doma, aby to bylo holčičí, ale ne růžové, a takhle to dopadlo 😀 Střih na bodyčko jsem tunila celý večer, ale jsem spokojená - konečně něco pro mého dlouhotělce s látkovkami. Ale všechno je zatím ještě velké, šiju vždycky pro jistotu o číslo větší 🙂
Chtěla jsem se zeptat, když se šije na overlocku obyčejnými špulkami, sundávají se pryč ty nástavce na kóny? Dík.
A ještě prosím, když lemujete kalhoty dole lemgumkou, olemujete a pak sešijete nebo lemujete až po sešití?

@sinala hele, jak tu holky píší bambus mylly, tak mě napadlo, že ten bambus z mylly s tím potiskem /ježci, ještěrky, motýlci a tak), tak ten je fakt "jiný", není chladivý, je silnější a je úžasně teploučký, ten vůbec jako viskosa nevypadá. Tak možná zkusit ten, ten by byl fakt asi dokonalý na zateplení🙂
Paspulku šiju rovnostehem a zipovou patkou, první našiju k jednomu dílu a pak na OL sešijus druhým dílem. Ale dlouho jsem ji nešila, mě se nelíbí 😀
@macin73 Sportovní bambus ze ŠD do sušičky dávám dokolečka dokola, máme z toho spoďáry, což je nejvíc zatěžkávací kus oblečení u nás doma, na tom taky testuju kvalitu látek a teda bambus ze ŠD ten sportovní teda, tak ten fakt je nesmrtelný. Všechny barvy stále vypadají jako nové, vůbec se neoperou barvy, elastan stále 100%, pruží stále stejně, nekloktají, a navíc jsou ze sušičky nadýchané a krásně hebké. Ze sušáku to bylo tvrdé, ble.
Je to fakt jedna z nejlepších látek, co mám. SPoďáry mám fakt už hodně a peru furt dokola a stále jako nové. Jen bílá teda není bílá, ale to je vlivem pračky a nebělícího prášku, peru vše práškem na barevné 😠