icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
18. okt 2013

@sinala hele, jak tu holky píší bambus mylly, tak mě napadlo, že ten bambus z mylly s tím potiskem /ježci, ještěrky, motýlci a tak), tak ten je fakt "jiný", není chladivý, je silnější a je úžasně teploučký, ten vůbec jako viskosa nevypadá. Tak možná zkusit ten, ten by byl fakt asi dokonalý na zateplení🙂

Paspulku šiju rovnostehem a zipovou patkou, první našiju k jednomu dílu a pak na OL sešijus druhým dílem. Ale dlouho jsem ji nešila, mě se nelíbí 😀

@macin73 Sportovní bambus ze ŠD do sušičky dávám dokolečka dokola, máme z toho spoďáry, což je nejvíc zatěžkávací kus oblečení u nás doma, na tom taky testuju kvalitu látek a teda bambus ze ŠD ten sportovní teda, tak ten fakt je nesmrtelný. Všechny barvy stále vypadají jako nové, vůbec se neoperou barvy, elastan stále 100%, pruží stále stejně, nekloktají, a navíc jsou ze sušičky nadýchané a krásně hebké. Ze sušáku to bylo tvrdé, ble.
Je to fakt jedna z nejlepších látek, co mám. SPoďáry mám fakt už hodně a peru furt dokola a stále jako nové. Jen bílá teda není bílá, ale to je vlivem pračky a nebělícího prášku, peru vše práškem na barevné 😠

caramilla
18. okt 2013

@barcav ten pokojíček je fakt krásnej!

caramilla
18. okt 2013

@crawler No, přesně kvůli tomuhle to podávám on-line. Výhoda je i to, ž enemusíš stále dokola ručně vyplňovat adresy a tak. Mě to vyhovuje. A ti lidi, co tam supěli a oddychovali ve frontě za mnou, tak to fakt na to žaludek nemám, mě to stresuje. Navíc dítě se mi tam válelo po zemi a nudilo se, bylo tam vedro v zimě, v létě, děsné. Paní za přepážkama zlaté, ty mě měly rády, když jsem neměla peníze, zaplatila jsem příště, to bylo v pohodě, ale ti lidi... Já měla 10 - 20 balíků a to je u nich na 30 minut, mě to přišlo i vůči těm lidem blbé.
Jako upřímně řečeno, jestli podnikáš a nemáš tiskárnu, tak si to moc neumím představit, faktury čas od času někdo fakt chce tištěné a navíc dost lidí tobě bude posílat netištěné a je třeba si je vytisknout🙂 Mě by manžel teda v práci nic netisknul, to by mě poslal někam. Mě to moc peněz nepřijde, ale je pravda, že když člověk začíná, tak jsou 2 tisíce za tiskárnu fakt hodně:(

caramilla
18. okt 2013

@sinala vidím, že jak dočítám, tak to o tom bambusu holky už psaly, to jsem zase byla rychlá, ale jsem ráda, že jsme došly k tomu samému 😀

kuna
19. okt 2013

@macin73 ten teploměr myslíš? Ten jsem kupovala na www.lekarna.cz , už je to tak rok a půl určitě.

petkasv
19. okt 2013

@barcav pokojíček úžasný 😵

@caramilla my máme ten sportovní b. taky na spodky, sušku nemám ale jsou fakt super 🙂 při schnutí jsou jako prkno, ale pak stejně všechno žehlím, takže přejedu i ty a jsou super 😀

kuna
19. okt 2013

@lip72 ty dorty jsou úžasné! Máš na ně recept? Hlavně na ten sýrový - co v tom je? 🙂

snowwitch
19. okt 2013

@sinala Já mám teda bambus na léto, i ten z Mylly...na šatičky je úžasnej a bambusovej šátek nosím taky hlavně v létě teď, protože má Any horečku. Je to ale asi hodně pocitové. Já mámbus prostě zafixovanej jako letní 😀
@barcav Ten pokojíček nemá chybu...škoda, že neumím malovat 😉

anastazieb
19. okt 2013

Sportovní bambus ze ŠD potvrzuju, mám asi čtvery T-mobilové a vypadají pořád stejně 😉 Musím si našít další 😉

bordino
19. okt 2013

Ach jo, koho musím zabít, abych dostala hnědé merino hvězdy z mylly? Měla jsem je objednaný a paní místo nich vzala omylem fialovou.... 😝 Království za metr hnědých.

aronek
19. okt 2013

Ahoj, pořád píšete o Mylle. To je výrobce nebo eshop? Zkoušela jsem vyhledavač, ale nic moc nevyběhlo 😒 Se pořád ptám jak trotl 😅

bordino
19. okt 2013

@aronek to je totiž zkratka 🙂
http://www.myllymuksut.com/

crawler
19. okt 2013

@bordino jednobarevný hnědý není,ale hnědé ježky mám v košíku...jen potřebuju, aby mi to trochu vyskočilo na účtu, páč jsem si tam naházela zase za 500euro a to jsem objednávala před 14 dny 😝

crawler
19. okt 2013

@caramilla no právě, mě se nechce pořád lítat do knihovny, faktury si vždy žádám tištěné, ale už se mi párkrát stalo, že je mám jen v pdf na pc a zákazníkům než řeknou popel je posílám elektronicky, aby po mě nechtěli na papíře😀 zatím to vychází 😀 jinak ono ani tak nejde o ty peníze, jako o to, že to manželovi přijde prostě úplně zbytečné 😀 ale já ho uvrtám časem...

bordino
19. okt 2013

@crawler POTŘEBUJU HNĚDÉ HVĚZDY, v nejhorším teda ježky, ale hvězdy mají přednost ;)

jitu22
19. okt 2013

trocha šití ode mě - lehce překombinovaný model (dle slov manžela) pro Valentýnku. Chtěla jsem něco na zimu na doma, aby to bylo holčičí, ale ne růžové, a takhle to dopadlo 😀 Střih na bodyčko jsem tunila celý večer, ale jsem spokojená - konečně něco pro mého dlouhotělce s látkovkami. Ale všechno je zatím ještě velké, šiju vždycky pro jistotu o číslo větší 🙂

crawler
19. okt 2013

@bordino když mě se ty hnědý hvězdy nelíbí- vzala jsem ty švestkový😀 a ty hnědý ježky teda😀

crawler
19. okt 2013

@jitu22 krásný 😵

kuna
19. okt 2013

@barcav krása, pokojík i pyžamko a čepka. A dívám se na ten lem dole, ty šiješ trojjehlou? 😀

kuna
19. okt 2013

@jitu22 moc hezké a co je velké teď, za 3 týdny nebude 😀

crawler
19. okt 2013

@barcav ty žabky jsou krásný 😵 teda výrobky všechny taky samozřejmě 🙂

kuna
19. okt 2013

@crawler prosím, jak šiješ ty taštičky na vlhčené ubrousky, myslíš, že by to šlo i z kočárkoviny? Chci si jednu ušít a nevím, jestli by to šlo, nebo na to musím mít PUL.

aronek
19. okt 2013

@bordino díky, tak to bych fakt nenašla 😀

petkasv
19. okt 2013

@jitu22 krásný, já bych ani neřekla, že jí to je větší, to body mi přijde fakt akorát 😀

zuzka72
19. okt 2013

@piecee ty bundičky jsou super, my chceme takýýýý :D

sinala
19. okt 2013

@crawler a vy nic jiného netisknete nebo nepotřebujete skenovat, kopírovat?

denimaty
19. okt 2013

Chtěla jsem se zeptat, když se šije na overlocku obyčejnými špulkami, sundávají se pryč ty nástavce na kóny? Dík.

denimaty
19. okt 2013

A ještě prosím, když lemujete kalhoty dole lemgumkou, olemujete a pak sešijete nebo lemujete až po sešití?

a_lexa
19. okt 2013

@denimaty co se týče lemování kalhot, tak já nejdříve lemuju a potom sešívám, protože mám dole ty nohavice tak úzké, že je natáhnu tak tak na stroj a špatně by se mi to šilo. 🙂

caramilla
19. okt 2013

@denimaty Tak,jak píše @a_lexa 😉
Na OL šiju bez nástavců jak konama, tak obyč. spulkama, nástavce vůbec nepoužívám, ale jestli je to správně nevím 😀