Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bury super - jak kukla, tak model v krásném modelu. 🙂
@ucitelka70 wow parádní souprava - líbí se mi jak je to barevně sladělo a hlavně prošití je parááádní. 🙂
A ještě se chci zeptat - holky, kdo jste šil pánské kalhoty ze softu, kolik je potřeba materiálu a dá se někde koupit kvalitní střih?
@caramilla @crawler @kuna holky, díky moc za rady. Nakonec jsem to pořádně nastehovala, ty nejtlustší části na chvíli stáhla do svorky, aby to bylo placatější 🙂 a nakonec jsem dala obyč patku místo zipové a dohromady do celkem zafungovalo. Teda k dokonalosti ještě trochu chybí, ale už je to nositelné 🙂. Díky moc. Už jen pár dodělávek a bude tady fotka mojí první bundičky 🙂.
@wewe22 zvládla si to perfketne, aj polstrované dokonca... isto to bola veľká fuška, ale sa to vyplatilo... 😉
veru bola to fuska a toho paaaaaaaaaaaarania 😒 ale je pohodlny len uz sa mi neska nechcelo este mi chyba kapucka ale to uz je to najmenej
@zojec nevím jak to nazvat, takže ty tvoje obaly, či pytle na nosítka jsou super. Nosím malého v manduce, tak budu muset taky na zimu něco vytvořit. Střih jsi dělala sama, nebo jsi našla? Máš k tomu nějaké speciální nosítko, nebo se to dá dát na jakékoliv? Krásné aplikace nekomentuji, předpokládám, že si je vymýšlíš a tvoříš sama 😉
máte skúsenosti s alergiou na nikel? sestrinej dcére 26 ročnej zistili v piatok alergiu na nikel
dakujem vam za pochvalu taka som dojata az mam slzicku ja vas tu chodim pravidelne smirovat a vzdy mam sanku az na zemi a slintam 😀 tak pochvala od vas je pre mna ta najcennejsia 😉
@ucitelka70 ja mam alergiu na nikel aj na ine kovy,nemozem nosit ine sperky ako zlate, ani striebro nie..moj muz vravi,ze to draha alergia 🙂 ale nic strasne, jedine sa takymto veciam vyhybat...pozor aj napr. na hodinky, aj ked len to zapinanie je kovove,mna to zacne nenormalne svrbiet, vyhazde sa mi z toho cele zapastie 😒 Mne to nikdy nikto nezistoval,ani nepotvrdil,sama som zistila,ze taketo veci nemozem nosit...
Holky, poraďte mi prosím. Dnes jsem strihla na pyzamo a ve víru stříhání (řezání) jsem si zapomněla ověřit, že se mi všechny díly vejdou... no a raglanovy rukáv už nevyšel vcelku. Tak jsem si řekla, že ho nastavím. Jenže ouha, ono se mi to v tom svu děsně vlni a vůbec to vypadá šíleně. Existuje nějaký fígl, jak to udělat "neviditelne"? Díky!
@zuzkasim krásné!
@bury u nás kukly taky tlačily, musela jsem upravit a pak dobrý.
@ucitelka70 krásný komplet!

ahojte tak tot moj 2 dnovi vykon ma to kopu vizazistickych nedostakov ale je funkcny 😉
tymto sa chcem pdakovat za vsetky rady