Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@saaralota tak mě se to pod patku vejde, mám ještě takový "přizdvih", a vejde se ma toho fakt hodně a přítlak patky jsem snižovala, ale než mi to došlo tak jsem si myslela, že musí být jako velký a tak jsem přidávala a přidávala a pak mi došlo že tudy cesta nevede a snížila a to fakt o hodně a šlo to krásně 😀 😀 krásně se mi to provázalo 🙂
@a_lexa já mužovi koupila střih z burdy a totálně neseděl☹ vyhozených asi 120kč nebo kolik😝 střih, který jsem nakreslila rukou mu seděl líp a to jsem prosím se střihy neměla žádné zkušenosti,tak si asi představíš, jaký byl ten z burdy
@rebelie došlo nám, že stačí jít do knihovny 😀ále i tak díky za tip - když si k tomu bude chtít dát kafe, tak by do knihovny nemohl🙂
@macin73 Jestli šiješ na overlocku, tak si pohrát s nastavením diferenciálu, tím se reguluje, jak se látka bude pod patkou natahovat nebo naopak stahovat, ale zkoušet prvně na odstřižku. Jestli na mašině, tak snížit přítlak patky, ať se látka může lépe posouvat a na šití úpletů je fígl, nešít je rovným stehem ale mírným entlem. Nastavit si na entlu délku stehu jako na normální rovné šití a dát si tam malou šířku. Jestli tě to potěší, se šitím úpletů zatím taky dost bojuju, snažím se, aby výsledek byl dobrý, ale šíleně se s tím natrápím🙂
@macin73
To nadsivanie nikdy nebude take, ako si ho predstavujes... Ja by som ti poradila urobit oba rukavy ako tie dvojite - ako ked je kratky na dlhom, dufam, ze som to napisala zrozumitelne. Nemusia byt naozaj dvojite, staci "akoze" . Takze bud tu hornu alebo spodnu cast z nejakeho kontrastneho upletu vhodnej farby (ak mas pyzamko vzotovane, tak jednofarebnej) a k tomu pripadne lemy dole na nohaviciach a okolo krku a budes sa tvarit, ze to tak malo byt a nikto na to nepride 😀
@ucitelka70 tiez mam alergiu na kovy dokonca aj na zlato tu mi zistili ako prvu doteraz som mohla striebro ale aj to uz je pase... v podstate ma to nejak neobtazuje len si musim davat pozor na hodinky prstene vobec nausnice su v pohode az na zlato a hlavne vzdy zabudnem na opasky a cvocky na teplakoch a potom mam cele brucho flakate a svrbi to hnusne
@a_lexa ja som sila podla burdy,ale netusim cislo,som si dala namahu ich pozriet,ale nenasla som ju ☹ ,tiez jedna z mojich byvalych zavislosti mam ich tu asi zo sto 😝 ,netusim kde je,mala ju pozicanu aj tu jedna kocka zo slovenska,mozno ona bude vediet,tie sedia fakt super,maju na kolenach tie zahyby tak su aj pohodlne,mm ich derie stale,kupene strihy z burdy su uplne nanic,mam ich tu zopar ,nesedelo mi to,uz nekupujem
ale nasla so burdu kde je ten kabatik zo stojacikom.ten co si chcem sit zo softu,je to burda 11/2003
@ucitelka70 - kamarádka alergii má a je to celkem v pohodě - jen si musí dávat pozor na přezky u pásků a na knoflíky u džín - ty si podlepuje náplastí 😉 ona to má tedy tak, že když si vezme pásek, tak má pak flekaté břicho, lehce to svědí, ale za pár dní má klid. Takže to není žádná hrůza 😉
@petkasv hustýýýýýýýýý 😀
Já vkládám pidileginky 😎 Bambus ŠD 😀
A užijte si ty červené listy, páč už začínají opadávat, béééé, dneska ráno v 8 v ranním oparu, když jsem šla pro balík, jsem tam stála a koukala na náš barák, jak je to nádherné, takto krásné je to jen tak 7 dní v roce, pak to spadne a je po barvách.
holky teda vy válíte!!!já vůbec nemám čas na šití ani po pravdě náladu,nastoupila jsem do práce a jsem jakási přejetá
@zojec mohla by si, prosim, dat link alebo nejaky odkaz na Tvoj blog, kde to mas popisane? ja to nejako neviem najst. dakujem
Baby poradte mi, prosim, kto na Slovensku vyraba labels/stitky na objednavku? Respektive v CR, ale s postou na SK Dakujem 🙂
@kuna děkuji, ten sýrový je z oválného chleba, ořezaný z kůrek, dělávám i z kulatého chleba .-), potom jej rozříznů na pláty jako dort, tady vyšly 3 pláty, když je chleba větší, výjdou i 4. Já pomazánky nedělám, ale dávám hotové na váhu, třeba česnekovou, pikantní sýrovou, šunkovou pěnu atd. prokládám tu pomazánku a pláty šunkou a tvrdým sýrem na plátky. Celou dortu natřu pomazánkovým máslem a měkkým sýrem, mám zamíchané dohromady. Když zůstane, tak i tímto dort nazdobím zdobičkou 🙂 není to vůbec těžké, právě je jednoduchý, potom jak se vrátím z nemocnice, dám tady fotku jednoho dortu, zkoušela jsem traktor s vlečkou 🙂
@bordino koukala jsem na Tvůj odkaz na kombinézu a ty dva zipy jsou úžasný nápad! Prosímtě, jak to vidíš se spotřebou? Stačí cca 1m? A zipy to budou aspoň 60cm? Díky za info... já tomu (zatím - snad!) moc nerozumím... 😉
Ženy a jak je to s tou tepelnou izolací softshellu? Nechci si koupit tak akorát a pak zjistit, že jsem měla vzít víc, protože je potřebuju větší, abych pod to nacpala kamaše... Díky za rady 😉
Jo a softshell na unuodesign je dobrá volba? 🙂
@znamia a chces tlacene alebo tkane? tlacene skus aj tu: http://www.noiart.sk/www-noiart-sk/eshop/10-1-T...

Takže moje třídenní práce 😀 jeden večer stříhání, druhý našívání aplikací a včera jsem dílo dodělala 🙂 Ještě přibudou kalhoty 🙂 ať žije přítlak patky, protože v místě krytí zipu, jsem najednou z lícu měla 12vrstev softu a zip a stroj to zmaknul, musela jsem štelovat a asi jsem konečně vlastně pochopila na co ten přítlak patky je 😀