icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
21. okt 2013

Ufff, hotovo 🙂 Dneska jsem měla i modela a pěkně pózoval 😀

katka82
21. okt 2013

@michamicha jůůů fakt bombastický gatě 😲 😵 😵

katka82
21. okt 2013

@petkasv 😲 😲 😲 😲 tak ta tvoje bundička je naprosto úúúžasnáá 😵 😵
@fionka1711 jééé pandí PUL ten je kráásnej 😵

bury
21. okt 2013

@michamicha - krááása 😉

macin73
21. okt 2013

@barcav @caramilla Taky ho máme a taky ho miluju!!! http://cs.wikipedia.org/wiki/Loubinec_trojlaločný
A tohle máme taky, a právě jsem se dočetla, že tomu se říká psí víno.... http://cs.wikipedia.org/wiki/Loubinec_pětilistý (věděla jsem u obou jen ten latinský název).

lenasss
21. okt 2013

@michamicha tak ty jsou krááááásnéééé 😵 😵 😵 😵

palosek
21. okt 2013

@michamicha ty jsou parádní 😵 😵 😵 😵 sis s nima vyhrála 😀 😀 😀

piecee
21. okt 2013

@adorbar no čoveče to jsem chtěla hned dnes ráno ale přišel mi mej lsnad někdy ve 3 ráno 😲 že moje objednávka je vyřízená a v 6,30h ráno že je poslána.. 😀 takže jsem to nestihla

a_lexa
21. okt 2013

@papajka7 Aha, tak ty kupované střihy jsou k ničemu, ale v klasické Burdě se občas něco objeví. 😉 Kdyby jsi někdy zjistila číslo té burdy, tak dej prosím vědět - já se na ně hned tak nechystám 🙂 . Musím se na to nejdříve psychicky připravit 😅.

esteruska
21. okt 2013

@caramilla krásné barvičky, na blogu cingrlata zalévali listy do vosku a barvičky pak vydrželi, tak kdyby jste s Jasmí neměly do čeho píchnout...

ucitelka70
21. okt 2013
ucitelka70
21. okt 2013

@olivka84 tak neterke zlieza postupne už mesiac koža, už má hlboko zlezené, bolestivé, skoro až k mäsu.... robí na súde, takže špinavé papiere, farby, zošívačka, dierovač..... to ju irituje hrozne..... tak musí robiť v bielych rukaviciach

ucitelka70
21. okt 2013

@michamicha najkrajšie chalanské soft gate, čo som kedy videla.... 😉
ten len je úžasný...

jitu22
21. okt 2013

@michamicha ty jsou senzační 😵 Já asi ušiju jen sucharské jednobarevné s nažehlovačkami, nestíhám 😒

caramilla
21. okt 2013

@macin73 jo, díky, já si myslela, že se to jmenuje loubinec, ale nechtěla jsem to googlit 😀
@esteruska neměly do čeho píchnout 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 To někdy jde zažít? 😀 😀 😀 😀
Ale díky, Jasmí je kreativní hodně, jen na ni maminka ..... Vygooglim 😵

caramilla
21. okt 2013

vygoogleno, fakt super nápad, jdeme koupis víčky😀 Ale na ten loubinec to možná nebude fungovat, jsou hodně měkké, ale javor taky dobrý 😀
http://cingrlata.blogspot.cz/2013/10/listy-s-pr...

bordino
21. okt 2013

@elentari podle mě z metru určitě, budu to podšívat lamou a pod to určitě kamaše. zip si změř na modeliovy, od nožky pod bradu. akorát jsem nějak líná, nešije mi to

saaralota
21. okt 2013

čím kreslíte střih na látku? klasickou křídou? nebo něčím vymakanějším? Jsem už z těch svých kříd zoufalá...jsem schopná s nima kreslit tak s přesností na centimetr 🙂.

petkasv
21. okt 2013

@caramilla to je úžasný 🙂 🙂 svíčky máme, tak vytvoříme 🙂

petkasv
21. okt 2013

@saaralota na soft křídou na úplety většinou fixou na textil 🙂

caramilla
21. okt 2013

@saaralota právě, že jak na co, na pružné úplety je lepší snad nekreslit. Fixy jsou dobré, ale rychle se vypíšou, takže jí na úplety buď klasickou hodně měkkou křídou a nebo prostě našpendlím a ojedu kolečkem o rovnou vyříznu. Na pevné látky je super pastelková křída. Ta nešpiná ruce a kreslí přesně. Neosvědčily se mi takové ty "tužky", fixy jsou dobré. I když někdo chválil jednu nějakou značku bílé křídy v tužce, že je měkká, ale už nevím, co to bylo za značku 😝

allymally
21. okt 2013

@ucitelka70 ano, znám. Je to jedna z nejznámějších firem na Zlínsku. Svého času to byl pojem i v republice. Její image už trochu upadá 🙂

kusepa
21. okt 2013

kde kupujete lamu?
A když by byla nějaká hromadka, je příjemnější, teplejší apod. od MTX nebo Wendy?

caramilla
21. okt 2013

@kusepa MTX a wendy je prašť jak uhoď, je to totálně jedno. Pokud chceš brát z jednoho z těch shopů, tak Wendy má menší odběry, tak se vyplatí tam a mívá i větší výběr. Ale jinak kvalita atp. podle mě úplně totožná.

Já mám radši teď lamu s jemnějším chlupem
http://www.batani.cz/batani/eshop/26-1-WELLSOFT
Mám z toho mikinu už rok, peru stále dokola a je stále jako nová, hřeje. Má nižší chlup a takový členitější. Ta s delším chlupem je efektnější na ty chlupatky, ale chlup má tendenci se "slepovat" a slehnout.

Toť moje osobní zkušenost 😉

caramilla
21. okt 2013

Nějak jsem začala přemýšlet nad plenkama, chtěla bych si uplést vlňáčky, jakou vlnu byste na ně doporučily - nekousavou, vhodnou na vlňáky, silnější.
Líbí se mi tato http://www.fler.cz/zbozi/silnejsi-100-ovci-vlna..., ale chtěla bych asi natur 😀

katka82
21. okt 2013

@caramilla já je dělala z téhle: http://www.zlaticko.cz/index.php?page=detail&ko... a barvila jsem ji potravinářskýma barvama 😉

aronek
21. okt 2013

@zojec super fotoblog, asi najdu víc inspirace 😀 ten rukávník na kočár super 😉
@fionka1711 krásné svrchňáčky, taky se na ně chystám 😉

allymally
21. okt 2013

Tak já přidávám svoje sobotní "výtvory"....To se prostě nedalo.

Nedělní nemám ještě vyfoceny, ale některé fotit nemohu, pojedou brzy poštou 😉

caramilla
21. okt 2013

@allymally me berou osypky, po té, co jsem si takhle užila dovolenou v září, nemůžu houby vidět ani na fotkách 😠

katka82
21. okt 2013

@allymally týýýýjo a pak že nerostou 😀 😀