icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

allymally
21. okt 2013

@caramilla tak to se omlouvám 😀 ale já tohle miluju 😀

sinala
21. okt 2013

@katka82 a nepouštěly Ti ty barvy ve vlhku? ( nebarvily plenky?)

ucitelka70
21. okt 2013

@allymally jedna známa mala krajčírsky salon na športové oblečko a tričká - a stadiaľto brala, mávala pekné vzorované úplety, pre dospelákov hlavne..

allymally
21. okt 2013

@ucitelka70 tehdá ani nebylo kde koupit látky 😀 To není jak dneska. My jsme u nich s mamkou hodně nakupovaly, měli i prodejnu. Ale pak majitel nebo spolumajitel tragicky zahynul, tak už to není ono ☹ A konkurence je samozřejmě vysoká. Ale nebála bych se.

ucitelka70
21. okt 2013

@allymally a kde by boli ešte také vzorovné úplety pre žienky do kancelárie? tá známa totižto nezvládla, a je na nej exekúcia, skončili so všetkým.... a žienky by brali dalej tričká.... vzorované

allymally
21. okt 2013

@ucitelka70 nooo, tak to je docela problém ☹ Na děti je toho mraky, ale nějaké slušné úplety na dámy jsem snad ani neviděla. Zkusím zapátrat v paměti a na netu.

caramilla
21. okt 2013

@allymally já právě normálně taky! 😀 😀 😀 Miluju houby jíst, sbírat, vařit, všechno, ale jak jsme je 7 dní sbíraly na koše a každý večer jsem to celé sama v jedné osobě čistila, krájela, sušila, zavařovala a čuchala v 1. trimestru ty smrady, tak fakt letos houby nemůžu ani vidět 😀

allymally
21. okt 2013

@ucitelka70 napadl mě jedině produktservis, tam se občas něco objeví. Otázka je, zda je to Tvůj a holek vkus.

allymally
21. okt 2013

@ucitelka70 ještě mě teda napadlo toto: http://www.evi-latky.cz/31-uplet

ucitelka70
21. okt 2013

@allymally nebude, potrebujem úplet s elastanom - nejaké abstraktné vzory alebo trebárs také veľké listy, alebo kvety...

allymally
21. okt 2013

@caramilla no tak to joooo 😀 😀 😀 já mám naštěstí i pomocníky, neb musím samozřejmě stříhat a pracovat, že? Ale já si to zas užiju v lese, nikdo si nevezme nůž a já jak "dežo" všem čistím a ještě to nosím 😠 zapleštit málo 😀 Ale i tak mě to baví. Mám štěstí, ře mě se těhotenský nešvary vyhnuly, jen teď nemůžu chodit ☹ Nějak se mi stávkuje kyčelní kloub 🙂 Asi z toho stíhání. Takže se hlásím o jednu holi 😀 😀 😀

allymally
21. okt 2013

@ucitelka70 a ten druhý odkaz?

ucitelka70
21. okt 2013

@allymally no práve pozerám, páči sa mi táto napr. http://www.evi-latky.cz/uplet/5450-zakar.html

ale tá cenaaaaa 😒

allymally
21. okt 2013

@ucitelka70 fíííha, tak to je bomba. Akorát já jsem konzervativec ☹ Až mě to mrzí. Ale dovedu si představit krásnou halenku na paní v auditorsko-účetní firmě 😉

nufanek
21. okt 2013

Ahojte zienky, nemate niektora strich na kabatik pre 4 rocne dievcatko? Taka 110 dakujem

caramilla
21. okt 2013

@allymally No, mě baví sbírání, to jo, to nekonečně, hodiny. Ale teď bych nemohla ani sbírat, furt vidím ten stůl plný hub a nekončící hromadu, fuj 😝
Já mám problémy se zády od 3tt těhu, jak děloha tlačí na "můj nerv", necítím jednu nohu a včerejší procházku jsem došla v slzách a to i přes to, že tu byl 2x fyzioterapeut a řekl, že mám záda OK a není důvod, aby mě bolely, že nohu mám odblokovanou a procházka už určitě byla OK. Pak jsem tu hodinu uvolňovala ☹ A to v tom břiše zatím vlastně vůbec nic není 😠 Žáha pálí jako svině, ale co by člověk pro toho drobečka nevydržel, že 😀 Jen teda nevím, zda jsem si musela dělat to, že lezu po zemi a stříhám látky, to je na žáhu fakt super, ale super nápad 😠

kusepa
21. okt 2013

@caramilla Díky, na ten wellsoft jsem taky koukala, takže teď už je jasno 🙂

kusepa
21. okt 2013

@caramilla Díky, na ten wellsoft jsem taky koukala, takže teď už je jasno 🙂

allymally
21. okt 2013

@caramilla taky dobrej blázen 😀 já už bych nikdy nedělala v těhu hromádky 😀 fakt néééé, to může jenom blázen. Jenže někdy je to silnější, že? 🙂 Vím, že máš hodně práce, ale určitě i odpočívej. Já se na to chystám již 3 roky 😀

zuzu_epona
21. okt 2013

@michamicha Prekrásny lev, to si ho šila zo žltého softu? A máš super rovno prišitú lemovaciu gumičku, to by som chcela tak krásne vedieť 😝

arlette
21. okt 2013

děkuju za všechny "líbíky" a pochvaly, moc mě to těší! 🙂
@petkasv nádherná bunda 🙂 A kde se shání ta nažehlovačka MAMMA factory?
@caramilla leginky se mi líbí a to listí taky 😀 u nás jsou už stromy skoro holé. Chtěla jsem jít vyfotot děcka někam do lístí a ono prd. No, zkusím ještě pohledat 😀
@fionka1711 pěkné 🙂 pleny me nikdy neomrzí 🙂

trocha inspirace na čepičky http://grusskarte.wordpress.com/2011/09/20/tier...

arlette
21. okt 2013

@michamicha naprosto luxusní gaťata 😎
@saaralota já střihy neobkresluju, jako caramilla našpendlím a ojedu kolcem případně obstřihnu.

caramilla
21. okt 2013

@arlette my máme stromy ještě s listím, až se divím, opadaly jen višně a broskev.

caramilla
21. okt 2013

@allymally já jsem ti to říkala! 😀 Já mám oproti tobě ale podle mě menší záležitost, ale zase mám ještě nitě, zipy, šití... Tak si asi nemáme, co vyčítat 😝 Ono to ještě před 14 dny bylo OK, břicho jsem neměla ještě překážející a žáha pálila výjimečně, ale fakt 14 dní a situace jiná a než dojdou další látky, bude to ještě zase jiné 😝

arlette
21. okt 2013
josenka
21. okt 2013

Baby, prosím vás, aké sú nite gutermann? Mám aspo, tie sú fajn, teraz mi u nás v galantérke núkali gutermann. Inak, vďaka vašej diskusii sa mi lepšie šije - zistila som, že tie nite sú fakt podstatné. 😅

allymally
21. okt 2013

@caramilla když já jsem nepoučitelná, šak ty víš 😉 mě už bříško teda dost překáží ☹ hlavně se musím zohýbat a pak ty záda dostávaj zabrat. Hlavně že mi paní doktorka říká, hlavně se opatrujte a odpočívejte ☹ Ještě to odvezu a budu odpočívat a doufám, moc v tom doufám, že se tu budu semenit, až mě nebudete mít rády 😀 😀 😀 😀

bordino
21. okt 2013

Ach jo, dítě potřebuje na zítra softový kalhoty... druhý horečkuje... jdu na to 😝

petkasv
21. okt 2013
caramilla
21. okt 2013

@bordino Ona nemá ani jedny softky? 😕 Vy jste jak my. Jasmína má šusťáky a pak zimní hodně silné z toho drahého softu a nemá nic na podzim 😝 Ani jarní softovou bundu ani střední softovou bundu, prostě pod svícnem ☹

@josenka Ty jsou skvělé, mě přijdou lepší jak amanny, ale nechají si to zaplatit 😉

@allymally já taky 😝 Já mám práce až do Vánoc a pak začnu pracovat na výbavě, takže zase práce 😝 Ale těším se, už to promýslím, už mě to chytá, jen bych čebovala vědět to pohlaví 😀 Odpočívat vůbec neumím, takže to ani neplánuju. A myslím si, že těhule by se měly šetřit, ale nic se nemá přehánět, aktivní těhule, když neriskuje a snaží se trochu spát, trochu pohybovat na procházce a trochu cvičit, tak je v dobré kondici pro porod a šestinedělí, samozřejmě za předpokladu, že je těhu OK.