Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla aha, promiň 😀 já si našla jeden a pak jsem nehledala. Já se totiž furt s tím COL nemohu domluvit a mám tu spoustu projektů s lemováním. Mám i tu lemovací patku, ale prostě mi to nejde. Jsem asi levá 😀 Ještě počkám na niťky od Tebe, třeba to bude tím 🙂 Ještě nakouknu, děkuju za trknutí 😉 Holt můj mozek se trochu smršťuje na úkor bříška 😀 😀 😀
@caramilla Mám se už líp, sice ted nezaměstnaná, ale aspon chodím na brigádu o víkendu. Jindy totiž nemám hlídání. Mám rozjednanou nějakou práci na doma, tak jsem zvědavá jestli to klapne a bude to dobrý. Za týden se rozvádím, snad to bude hned. Nový přítel dobrý, malýho má strašně rád a malej jeho.
A ted konečně k šití!!!! dneska jsem se chystala na nový šustáky pro malýho, ale nějak jsem to nestihla. Jedny jsem mu ušila asi před měsícem, šustáku tu mám spoustu- dostala jsem od macechy co nevyšila na moje nevlastní bratry a některý jsou i nádherně potištěný, takže softshell se pořád odkládá na neurčito a budem šustákovat. to bude mít na několik let asi.
Taky jsem se trošku vrátila k pletení, upletla jsem pro malýho nákrčník i pro sebe a ted si pletu ještě šálu ke kabátu.
@lillyzelvicka mám Elnu, přesně totohttp://www.sici-stroje.eu/COVERLOCKY/Coverlock-...
@jitu22 to je krásné, a malá je úplně rozkošná 😵
@sinala ty kleště jsou vhodné na bodýčka a pod.? Asi se ptám hloupě, ale já mám doma ještě straou sadu patentek tak 30 let starou 😀 jsem trochu zamrzla v tomto 😅
a k těm výstřihům - při prvním dítku se mi můj neviditelný dekolt změnil v akorátní. Kupodivu mi tam po kojení zůstalo cosi navíc, takže dobré. Po druhém jsem se vrátila tam kde jsem byla po prvním, ale teď po třetím, no, škoda mluvit. Člověk aby to pohledal 😀 A to tuhle muž, když mě viděl v jednodílných plavkách, tak řekl, že vypadám jak nějaká dvanáctka. Nejdřív jsem ze zatetelila, že vypadám asi hodně mladě, ale pak jsem si všimla jeho pohledu, který ulpíval na mém ... ehm ... hrudníku a bylo mi to jsné 😀 😀 😀 😀 😀 Nula, nula nic! 😀
Nemáte někdo zkušenost s těma kleštma z LIDLu? Nebo jaké máte a fungují? Nějak bych patentkovala a není čím 😀
K výstřihům se nevyjadřuji. Jsem extrém, co měl před dětmi G a nyní je mi I malé, ale větší jsem nesehnala. Všude mi mrchy lezou a překáží. Ještě jedno dítko a dám je pryč 😠
Já si teď při kojení užívám, že se mi na hrudníku konečně cosi vlní🙂 Vím, že jakmile začnu s příkrmama, začne se to ztrácet a zas nebude nic...
Kleště jsou dobré od Prymu, nejsou ani nijak extrémně drahé, dají se samostatně koupit do 200Kč. Nevýhodou je akorát to, že se do nich musí kupovat originální patentky, které jsou drahé. I když holky už mi tu radily, jak i tohle jde obejít, jen zatím nebyl čas to zkusit.
@zuzkasim já si tedy svůj hrudník neužívám. Jednou poskočím a houpe se mi ještě za hodinu, žije svým životem 😠 Při běhu hrozí, že si nafackuji a když si lehnu na záda, tak se dusím 😠 Bože já tak závidím těm co tyhle problémy nemají. Sehnat pprádlo, nemožné a nikdy se mi nikdo nekouká do očí 😠 A to včetně ženských, ty je tedy časem zvednou, ale chlap nikdy 😠 Nemáš prosím odkaz, jak ty kleště vypadají? Abych věděla co sháním 😉
@aronek já měla kamarádku se stejným "problémem". Opravdu i já jsem se jí dívala víc do výstřihu než do očí, protože to prostě nešlo. Byla to ještě mladá "koza" a byla na svoji "přednost" hrdá, ale ve slabé chvilce řekla, jak ji stašně bolí záda, že nemůže sehnat prádlo, v létě děs,... tak jak píšeš ty. No a další známá to vyřešila zmenšením.
@arlette já právě chci odkojit děti a dám to pryč. Proč se s tím tahat, když funkce bude splněná 😀 Jako já mám zážitků. Skoro jsem utopila chlapa, jeden spadl z lešení, v zahraničí dostávám krásné dárky od místních, nejlepší bylo Turecko a Španělsko 😀 Taky mi dost často bylo nabízeno, jestli se nechci živit tělem. 😝 Ale jinak je to fakt o ničem, jen ty reakce lidí jsou sranda 😀

@caramilla Peťulko, prosím Tě. Ty ty trička lemuješ COL anebo stejně, jak máš postup na blogu? Děkuju 😀