Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@danielahe Když šiješ ta bodýčka s raglánovým rukávem, nemáš u krku žádné zapínání. Jak se to dětem obléká přes hlavu, jde to dobře? Já do těch cca 3 let i u triček měla ráda, když měli na rameni zapínání, že jsem je nemusela trápit při oblékání. A to řešení překlad na rameni jen na jedné straně taky vypadá sympaticky.
chcem si ušit tričko s dlhými rukávmi, len neviem koľko látky si mám objednať, látka je široká cca 150cm a tričko veľkosť 38 M
@wewe22 mohla být špatně navinutá moc na volno nebo jestli nemáš jinou šířku té cívky. Tak ať ti jde šiít od ruky 😉
@zabza40 a jak dlouho ses na něm učila nebo zžívala ?
Viděli jste https://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2013_6/... 😉
@lillyzelvicka neviem cim to bolo lebo som vysivala dierku a islo to v pohode a odrazu zacalo motat
dakujem
Holky, hledala jsem inspiraci na kabelky, které chci ušít neteřím, a našla jsem tyhle stránky. Paní je teda neskutečná. A taky má krásné prostírání. Milovnice patchworku si přijdou na své. http://www.milka-janov.estranky.cz/clanky/moje-...
Ještě prosím radu, v kterém shopu koupím nějaký pěkný softsheel na čepičky? máte zkušenosti? díky 🙂
šusťáky došity, fotka bohužel ne, nemám nainstalovaný mobil do pc. Až to zmáknu tak přidám
Moc prosím, kdo by měl nějaký hezký střih na bundu s přinechanou kapucí asi tak 104-110 vel. Děkuji moooc!!!!!!!!!!!
@zuzkasim také jsem se raglán body bála, ale @kuna jich už udělala spousty a chválila si to, tak jsem zkusila a je to ok, střih ottobre, jen jsem nepřidávala na švy u krku a dobrý
@katkaela moc hezké
@semy.cz ahoj, že se taky ukážeš 🙂), hezké tepláčky, soft např. batani, unuodesign, něco na šijem dětem, taky bibu + cz
@lillyzelvicka nemám 🙂 jen v práci šiju na něčem podobném 🙂))))
@lip72 a co děláš za práci ? 🙂
@lillyzelvicka není to moje stála práce, chodím šít do dílny, když mě potřebují 🙂 takže nic stálého 🙂 a jsem i docela ráda, je to totiž úkolovka a to já nedávám....

@lillyzelvicka dakujem vymenila som spodnu cievku a ide uz som sa bala ze je pokazeny