icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

wewe22
25. okt 2013

@lillyzelvicka dakujem vymenila som spodnu cievku a ide uz som sa bala ze je pokazeny

zuzkasim
25. okt 2013

@danielahe Když šiješ ta bodýčka s raglánovým rukávem, nemáš u krku žádné zapínání. Jak se to dětem obléká přes hlavu, jde to dobře? Já do těch cca 3 let i u triček měla ráda, když měli na rameni zapínání, že jsem je nemusela trápit při oblékání. A to řešení překlad na rameni jen na jedné straně taky vypadá sympaticky.

janula18
25. okt 2013

chcem si ušit tričko s dlhými rukávmi, len neviem koľko látky si mám objednať, látka je široká cca 150cm a tričko veľkosť 38 M

lillyzelvicka
25. okt 2013

@wewe22 mohla být špatně navinutá moc na volno nebo jestli nemáš jinou šířku té cívky. Tak ať ti jde šiít od ruky 😉

lillyzelvicka
25. okt 2013

@zabza40 a jak dlouho ses na něm učila nebo zžívala ?

danielahe
25. okt 2013

@zuzkasim taky jsem se bala,ze u toho raglanu bude problem,ale tim,ze tam mam vsity lem na overloku,tak se to pretahuje dobre a myslim si,ze bobek ma hlavu akorat,ani malou ani obri 🙂,ja jsem strasnej lenoch,takze zapinani nehrozi na rameni 😀

wewe22
25. okt 2013

@lillyzelvicka neviem cim to bolo lebo som vysivala dierku a islo to v pohode a odrazu zacalo motat
dakujem

abigail1
25. okt 2013

Holky, hledala jsem inspiraci na kabelky, které chci ušít neteřím, a našla jsem tyhle stránky. Paní je teda neskutečná. A taky má krásné prostírání. Milovnice patchworku si přijdou na své. http://www.milka-janov.estranky.cz/clanky/moje-...

semy.cz
25. okt 2013

ahoj zdravím všechny...🙂

jsem se zase pokochala těma vašima nádhernýma výtvorama...

já teď dělala akorát tepláky pro staršího do školky.....

jinak šiju na kšeft pro manžela do práce pouzdra na filtry...ale ty fakt nefotím 😀 😀

semy.cz
25. okt 2013

Ještě prosím radu, v kterém shopu koupím nějaký pěkný softsheel na čepičky? máte zkušenosti? díky 🙂

katkaela
25. okt 2013

Ahoj hoky, ja teraz fičím v softe. Najskor som sa tu rochnila v tých krásnych farbách a potom som sa do toho pustila. Plán som teda ešte nesplnila. Niečo pre kamošky a niečo aj pre nás.

katkaela
25. okt 2013

a aby malá Kovářová nechodila "bosá" 😀 zatial len nohavice z letného softu, musím došiť zimné...

mehlo
25. okt 2013

šusťáky došity, fotka bohužel ne, nemám nainstalovaný mobil do pc. Až to zmáknu tak přidám
Moc prosím, kdo by měl nějaký hezký střih na bundu s přinechanou kapucí asi tak 104-110 vel. Děkuji moooc!!!!!!!!!!!

daisyr
25. okt 2013

@danielahe také zadní díl našívám, když mám jen 0,5 m 🙂)
@zuzkasim jinak ti hnědí ježci by měli být ten bambus/bavlna, merino je přírodní s hnědými ježky atp.
@danielahe máš to pěkně veselé a nedostatky se člověk učí, taky jsem to tak měla, ale zase to potěší, když to je od tebe

daisyr
25. okt 2013

@janula18 stačí délka trička, pokud je krátký rukáv, pokud dlouhý, tak spíše délka trička + délka rukávu (+ přídavky na švy a něco na vysrážení) - takže cca 0,7-0,8m - 1,5/1,6m - změř si nějaké

daisyr
25. okt 2013

@zuzkasim také jsem se raglán body bála, ale @kuna jich už udělala spousty a chválila si to, tak jsem zkusila a je to ok, střih ottobre, jen jsem nepřidávala na švy u krku a dobrý
@katkaela moc hezké
@semy.cz ahoj, že se taky ukážeš 🙂), hezké tepláčky, soft např. batani, unuodesign, něco na šijem dětem, taky bibu + cz

allymally
25. okt 2013

@palosek wooow, to je krása, a zrovna to co potřebuju pro mimino 😀

zikie
25. okt 2013

@bordino Já bych brala ten šedivej!

semy.cz
25. okt 2013

@daisyr já vím, moc sem teď nepřispívám, nějak nebyl na šití teď vůbec čas....jak bylo hezky tak jsme byli pořád venku, ted jsme zas pro změnu marodili....já totiž paradoxně od té doby co je Dáda ve školce mám strašně málo času 😀

děkuju za tipy 🙂

lip72
25. okt 2013

@lillyzelvicka nemám 🙂 jen v práci šiju na něčem podobném 🙂))))

lillyzelvicka
25. okt 2013

@lip72 a co děláš za práci ? 🙂

bury
25. okt 2013

@danielahe - bodynka jsou krásný 😵
ježiš jak já bych šila z těch úpletů, ale na rovnostehu je to tak naprd 😔 u krku to vypadá divně, nepruží to tak, tak jak má 😒
ach jo, ach jo 😝

bury
25. okt 2013

@katkaela - paráda 😀 hlavně ta hromada látek je dobrá 😀 😀

zikie
25. okt 2013

@katkaela Krásné!!!

lip72
25. okt 2013

@lillyzelvicka není to moje stála práce, chodím šít do dílny, když mě potřebují 🙂 takže nic stálého 🙂 a jsem i docela ráda, je to totiž úkolovka a to já nedávám....

mima2011
25. okt 2013

@laeela je dobré u namáhaných švu na rubové strraně přehnout šev (sežehlit) k jedné straně a přehnutí z líce v kraji prošít trochu delším stehem, aby jsi látku hustým stehem neprosekala. Je to už trochu srozumitelné 😅 ?

zuzkasim
25. okt 2013

@bury Ne že by to bylo 100%, ale s úplety se dá kouzlit i na normální mašině. Místo rovného stehu použít malý entl, ten totiž pruží.

bury
25. okt 2013

@zuzkasim - já vím že jo 😉 , ale já třeba neumím začišťovat hezky lemování kolem krku a na tom OL to vypadá tak hezky 🙂 Ale máš pravdu, když člověk chce, tak to krásně ušije i na normální mašině 🙂

petkasv
25. okt 2013

@janula18 s dlouhým rukám vezmi 1,5m 🙂