Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahojte, tak konečne pridávam aj ja moje prvé zverejniteľné výtvory zo synovho šatníka. Spací vak, mikinka, body a dvoje pyžamkové nohavice s vyšším patentom. Fotky nie sú dobré, ale časom sa snáď zlepším. Okrem tohto som synovi ušila aj nejaké plienky a minulý rok ešte mantinel do postieľky, obliečky a výplň do perinky. Inak zamilovala som si šitie dvojihlou, vyzerá to tak profi. Manžel mi sľúbil overlock, tak už sa teším.
@vianne toto je super🙂 kolko vyjde cena za usitie??
A mám tu ještě volné 4m počesaného fineribu z climayarnu, barva tmavá khaki, 241,-/m Brala jsem ho včera v mtx, měli poslední zbytek.
baby z SK nechcete niekto predplatné ottobre od 6/2013 detské 4 čísla? ja som si minulý rok nevšimla, že to je dlhotrvajúce predplatné a objednala som si druhé, cena je 40 EUR a poslala by som vám vždy číslo, alebo by som sa skúsila s nimi dohodnúť, aby to posielali na inú adresu, ak nikto nechce skúsim to zrušiť
holky, můžete mi prosím poradit - za kolik tak kupujete patent - náplet? Ještě jsem ho nekupovala a chtěla bych si u Stoklasy objednat. Mají ho bavlna+lycra a 160x80 cm vychází na 270 Kč. Je to hodně nebo je to běžná cena?
@petkula minulý týden mi dorazil tento, není to klasický žebro, ale mě stačí http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=66649487&tab=1
@marienka1703 tazko povedat, tu ma vysiel material cca 7 eur + galanteria 5 eur...normalne lutujem, ze som neveela sit ked som ja potrebovala fusak 🙂
@zuzkasim - fakt? To si nejak neumim pradstavit... Ja mam jen takovou pribrzdovaci brzdu, je to klasicka packa, jako na kole a je tam, kde ma rukavnik ten zadni ohyb... Takze ja brzdim jako na kole, akorat nemam riditka, ale madlo ... Takze ten rukavnik bych pres to nezapla, ta brzda by musela byt uvnitr... Jak to po sobe ctu, tak se to snad ani pochopit neda 😀 a jeste pisu z mobilu ☹
@bury já mám taky rukávník přes brzdu. Zkoušela jsem to pro jistotu v obchodě, než jsem ho koupila, ale sedí dobře. Vyfocené to nemám...ale mám ho na Peg perego GT3, když někde mrkneš na fotky, tak uvidíš, že je tam ta brzda dost výrazná a v pohodě. Co máš za kočárek? Kamarádka má Quinny speedi a taky rukávník přes brzdu v pohodě.
Ahoj!
Mám takový malý dotaz... trička, která jsem šila mezi prvníma na overlocku (ten, který tady má 99,9% žen 🙂 ) procházejí zatěžkávací zkouškou. Přijde mi, že se švy jakoby vytáhly. Měla jsem stehy docela husté, aby byly švy pružné. Teď se vytáhly a zvlnily... Co s tím? (myslím, co se týče nastavení overlocku)
Díky!

@snowwitch mám to, napiš mi e-mail