Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
moje včerejší akce. Kamašky pro staršího z fineribu. A ze stejného pro mladšího tepláčky... chtěla jsem je udělat malinko větší a trošku jsem to přehnala 😀 obleče je i starší, akorát mu to plandá, jak nemá plínku 😀 😀 , ale když jsem ohrnula lemy, tak to jde (viz. foto na mimču 😉 ). takže jestli vydrží matroš a moje šití, tak budou tepláčky asi na dlouho 😉 😉
@saaralota určitě, normálně vezmi proužek, přelož ho a našij ho lícem k líci do výstřihu 😉 Můžeš to takhle udělat s každou látkou, která pruží.
baby potrebujem vasu pomoc,lebo som v koncoch-davam dokopy staru veritasku po mamke a chcem na nej sit dvojihlou-vrchnu stranu latky sije tak ,ze sem tam vynecha steh a spodnu uzlikuje.co s tim?? ☹
děkuji dobré duši za srdíčko.
Ahoj holky, nemáte některá prosím střih na dámské pyžamo? Nebo nevíte, kde by se dal koupit či jinak sehnat? Chtěla jsem ušít ségře a mamce jako dárek k Vánocům a s mým začátečnickým tempem (ušij, rozpárej, ušij znovu a lépe...klidně několikrát dokola) bych asi měla začít 🙂 Díky moc...
@crawler to je nádhera!!!
Holky prosím SOS. Zlomila jsem svou poslední jehlu do OL (Singer) a přemýšlím, kde si koupit nové, aniž bych musela platit stovku poštovné. U nás v galanterii to fakt nehrozí 😒
@zuzimia nádherná!!! Vypadá jako kupovaná 🙂
@caramilla toto by Ti mohlo pomoct 😉
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=12710
@zuzimia krásne si ušila aj skombinovala.... kde si splašila kockovaný soft?
Ahojte kočky🙂
Mám tu posledných 50 cm z tyrkys merina. Nechcete niektorá? Samozrejme tie čo mi už písali to majú medzi rezervačkami na webe.
10,67 éčok

@jitule23 - ze softu se šije moc dobře 😉 máš to hezký...
včera jsem si zrovna říkala, že ty starý stroje mají něco do sebe - dokud jsem šila na starém (35 let 😉 ), tak jsem nepotřebovala řešit tloušťku jehly, nějaký velký nastavování.... šil všechno v pohodě. No a na novém je to pořád něco 🙂 trhá se nit, vynechává steh .... 😖 😀 ale zase šije potichu a plynule.