icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
2. nov 2013

@jitule23 - ze softu se šije moc dobře 😉 máš to hezký...
včera jsem si zrovna říkala, že ty starý stroje mají něco do sebe - dokud jsem šila na starém (35 let 😉 ), tak jsem nepotřebovala řešit tloušťku jehly, nějaký velký nastavování.... šil všechno v pohodě. No a na novém je to pořád něco 🙂 trhá se nit, vynechává steh .... 😖 😀 ale zase šije potichu a plynule.

bury
2. nov 2013

moje včerejší akce. Kamašky pro staršího z fineribu. A ze stejného pro mladšího tepláčky... chtěla jsem je udělat malinko větší a trošku jsem to přehnala 😀 obleče je i starší, akorát mu to plandá, jak nemá plínku 😀 😀 , ale když jsem ohrnula lemy, tak to jde (viz. foto na mimču 😉 ). takže jestli vydrží matroš a moje šití, tak budou tepláčky asi na dlouho 😉 😉

anastazieb
2. nov 2013

@saaralota určitě, normálně vezmi proužek, přelož ho a našij ho lícem k líci do výstřihu 😉 Můžeš to takhle udělat s každou látkou, která pruží.

vranovcanka
2. nov 2013

baby potrebujem vasu pomoc,lebo som v koncoch-davam dokopy staru veritasku po mamke a chcem na nej sit dvojihlou-vrchnu stranu latky sije tak ,ze sem tam vynecha steh a spodnu uzlikuje.co s tim?? ☹

jitule23
2. nov 2013

@bury Děkuji za pochvalu

jieff
2. nov 2013

Moje první látka z lillestofu. Moc se mi líbí, dokonce k ní pasujou i jednobarevný úplety, co mám doma. Teda už poslední zbytečky - tak jsem z nich poslepovala trička pro mě a Kristý. Střih pro sebe je upravený z obyč roláku a mam radost, že už se mi i daří ušít sobě něco co sedí 🙂

sinala
2. nov 2013

@jieff hezké 🙂 🙂 🙂 , taky jsem si měla vzít ty tulipány 🙂

crawler
2. nov 2013

něco jiného než merino - triko je pro Fanouška (střih z letošního ottobre)- byla to rychlovka - překvapení a udělalo velkou radost 😵

jitule23
2. nov 2013

děkuji dobré duši za srdíčko.

lemuritto
2. nov 2013

Ahoj holky, nemáte některá prosím střih na dámské pyžamo? Nebo nevíte, kde by se dal koupit či jinak sehnat? Chtěla jsem ušít ségře a mamce jako dárek k Vánocům a s mým začátečnickým tempem (ušij, rozpárej, ušij znovu a lépe...klidně několikrát dokola) bych asi měla začít 🙂 Díky moc...

petkula
2. nov 2013

@crawler to je krása 🙂

crawler
2. nov 2013

@petkula díky 😵

anastazieb
2. nov 2013

@crawler to je nádhera!!!

caramilla
2. nov 2013

@jieff krásné! 😵 😵 😵
@lemuritto já vždycky obkreslím svoje stávající pyžamo 😀 😀 😀 😀

a_lexa
2. nov 2013

@crawler jůůů, to triko je nádherný. 😵

zuzkasim
2. nov 2013

@bury Ten proužek oživí každou látku!
@jieff Tulipány mám pro sebe taky koupené, doufám, že na ně brzy dojde🙂

bury
2. nov 2013

@zuzkasim - jojo, oživí 😉 já právě chtěla tmavej základ, za chvilku budeme mít lezoucí dítko, tak to tu začne vytírat, tak je to praktičtější 🙂 U staršího tak jako tak 😀

adorbar
3. nov 2013

Holky prosím SOS. Zlomila jsem svou poslední jehlu do OL (Singer) a přemýšlím, kde si koupit nové, aniž bych musela platit stovku poštovné. U nás v galanterii to fakt nehrozí 😒

zuzkasim
3. nov 2013

@adorbar Myslím, že jehly ti v obálce pošle většina e-shopů, nemělo by tě to pak vyjít víc jak 40Kč na poštovném, stačí o to požádat. Do overlocku jsou nějaké speciální jehly? Do mého jsou totiž klasické, jako do mašiny.

zuzimia
3. nov 2013

Tak dnes som dokoncila softku pre dceru, este sa z nej pari..., velmi sa vytesujeme obe. A nejake foto...jedna aj s bleskom, nech vidno reflexky. Strih je kombinacia viacerych aj s nejakymi vlastnymi upravami a farebnu kombinaciu si vybrala Zuzka.

anastazieb
3. nov 2013

@zuzimia nádherná!!! Vypadá jako kupovaná 🙂

petkasv
3. nov 2013

@zuzimia nádherná a modelka taky 😵

caramilla
3. nov 2013

Dotaz na pletařky, chci Míně uplést čepici s takovýmto vzorem, nevíte někdo, jak se plete? 😵

bury
3. nov 2013

@zuzimia - tak ta je dokonalá, do posledního detailu 😉

zuzkaanicka
3. nov 2013
lip72
3. nov 2013

@zuzimia ta bunda je bomba! moc krásná 🙂

ucitelka70
3. nov 2013

@zuzimia krásne si ušila aj skombinovala.... kde si splašila kockovaný soft?

bubulakovo
3. nov 2013

Ahojte kočky🙂
Mám tu posledných 50 cm z tyrkys merina. Nechcete niektorá? Samozrejme tie čo mi už písali to majú medzi rezervačkami na webe.
10,67 éčok

jitule23
3. nov 2013

@zuzimia Nádherná dokonalá bunda

zuzkasim
3. nov 2013

@zuzimia Ta je skvělá! A ten dvoubarevný softshell je odkud?
Já dnes konečně ušila nosící vsadku, nechám se v nějaký příhodný den vyfotit, abych se mohla pochlubit.