icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

snowwitch
3. nov 2013

@caramilla To jsou přetahovaná oka....v tom místě oko neupleteš ale jen přendáš na druhou jehlici, uděláš to ve dvou řadách, takže ti to oko 2 řady neplete a při přendávání necháváš nit před okem či za, tak aby nebyla vidět.....

zuzimia
3. nov 2013

Dakujem vsetkym. Aj ja sa tesim, lebo mi vysla lepsie ako som dufala a aj herecke sadla.
@zuzkasim @ucitelka70
Ten dvojfarebny soft je z hromadky od @definitiv, akonahle dosiel, tak som sa donho pustila.

caramilla
3. nov 2013

@snowwitch Moc díky. Tzn. že je to pletu celou tu řadu obratce a jen tam přetahnu to oko a tím se to oddělá na ty "bobky"? Ptám se jak debil, ale já umím plést jen hladce a obratce a to ještě s rezervou 😀 Díky moc!

caramilla
3. nov 2013

@zuzkaanicka dík 😉

zuzkaanicka
3. nov 2013

@caramilla, ak budes potrebovat poradit, tak sa ozvi, ale myslim, ze to hravo zmaknes 😉

bordino
3. nov 2013

Holky prosím, nemala byste některá kousek oranžového ještěřího softshellu? Tak půlmetr, stačilo by i míň....

bordino
3. nov 2013

beru zpět, oranžové vlastně nebyly 😀

anfei
3. nov 2013

@zuzimia Ta bunda je suprácká 😵

petkasv
3. nov 2013

@bordino a chceš nějaký,mám tu asi od každý barvy určitě metr a teď fakt nevyužiju a těžko říct, jestli to holkám do puberty vydrží a jestli se jim to bude líbit 😀 mě se nelíbí

bordino
3. nov 2013

@petkasv asi bych adoptpvala tyrkys, uvidím, právě z něj šiju J. kabátek

season
3. nov 2013

@zuzimia krásne sa Ti podarili modelka aj bunda. Super to sadlo, krásne si to vymyslela a skombinovala, no proste majstrovské dielo!

palosek
4. nov 2013

@zuzimia krásná bunda....pěkně zkombinované....super 😵 😵 😵 😉 😀

palosek
4. nov 2013

@jieff ty trička se ti podařilo parádně nakombinovat. Vůbec by mě to takhle nenapadlo, fakt super....Bude foto na modelkách??? 😀 😀 😀

petkasv
4. nov 2013

@bordino tak pak písni 😀 😀 😀

mehlo
4. nov 2013

@crawler prosím Tě co to máš za stroj, že máš ty stehy tak krásně velký. Já i když to dám na čtyřku, tak je tak hezký nemám.

mehlo
4. nov 2013

@zuzimia no to je nádhera, přesně jak kupovaná

crawler
4. nov 2013

@mehlo myslíš OL nebo rovnosteh stehy? OL mám ten Brother 3034D a rovnosteh Brother elektronický DS140 (?)...délku stehu šiju běžně na 3mm - líbí se mi to víc než 2,5mm...nebo myslíš něco jiného?

snowwitch
4. nov 2013

@caramilla JJ, bobky jsou dělaný tím, že ty dvě řady, co se jeví jako obrace, to oko jen snímáš.... Já viděla tvůj loňský svetr a myslím, že pleteš dobře....já taky zvládám jen hladce, obrace 🙂

snowwitch
4. nov 2013

@bordino Já už se lekla, že jsem si nevšimla oranžových 😀

mehlo
4. nov 2013

@crawler ne myslím právě rovnosteh. Na 3 mm? Mně to připadá delší. Jsem asi nějaká mimo.

crawler
4. nov 2013

@mehlo no fakt jen na 3mm😀 když stehuju,tak na 4-4,5mm a to se mi už nelíbí

bordino
4. nov 2013

Včerejší prácička, dnešní hobití dárek pro Jolanku, stejný kabát, jako má maminka. Fotky narychlo před odchodem do školky, je mnohem hezčí 😀 odtrhy, stahování v pase zkouším novou brzdičku, která se přidělá přímo do látky, zatím se mi moc líbí. No a prý jestli jsem jí ho neudělala moc velkej 😀 je to hrůza, 4 letýmu dítěti šiju 122...

bordino
4. nov 2013

fotky!

mehlo
4. nov 2013

@bordino tak 122 to je síla. Ten můj mrňous má 110.

zlate_deticky
Odpoveď bola odstránená
jieff
4. nov 2013

@palosek nevim jestli se k fotce necham ukecat 🙂

palosek
4. nov 2013

@bordino kábát krásný, aspon dýl vydrží....Já šila 3,5letý neteři vel.116 😀 Na ty odtrhy jsem zvědavá. Poreferuj za pár týdnů, zda pořád drží 😉

palosek
4. nov 2013

@jieff tak aspon prcka 😉

zikie
4. nov 2013

@bordino Je super! A hustý jsou i ty ještěrácký knoflíky!!!

adorbar
4. nov 2013

@bordino Můžu se zeptat, co to jsou odtrhy? To mě zatím minulo 🙂