icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

adorbar
4. nov 2013

@zuzkasim Tak to mě vůbec nenapadlo, že bych tam mohla dát normální 😀

bordino
4. nov 2013

@palosek poreferuju, děsně se jí líbí, takže budou v permanenci 😀
@adorbar http://sijemdetem.cz/produkt/odtrhy

bury
4. nov 2013

@bordino - parádní kabátek 😉

zabza40
4. nov 2013

@bordino Teda ten je úžasný ,nejvíc mě dostaly ty knoflíky , nejsou dělaný?

bordino
4. nov 2013

@zabza40 nejsou, jsou kupovaný a paní měla jen ty dva 🙄 ☹

a_lexa
4. nov 2013

@bordino wow - nádhený kabátek 😵 😵 a ty knoflíky jsou fakt paráádní.

lenasss
4. nov 2013

dnešní poobědovka,aby mámě netáhlo na krk,když mi dnes dorazil ten nový kabátek 😝

ivari007
4. nov 2013

Zdravim a prosim o radu. Jak poznat, ktera vlna je vhodna na pleteni vlnacku? Prodava se bezne v kamennem obchode? Muzu samozrejme objednat pres internet, to najdu vlnu, kde primo uvadeji, ze je na vlnaky vhodna. Ale chci zkusit uplest jedny vlnaky, takze vlny nebudu potrebovat moc a postovne by to dost prodrazilo. Poradite? Pripadne kde v Praze vhodnou vlnu prodavaji? A jak odhadnout potrebne mnozstvi (velikost 80-86)? diky.

piecee
4. nov 2013

zdravím švadlenky jdu opět něco přidat ať jsem aktivní🙂)

petkasv
4. nov 2013

@lenasss Leni krásný 😵

@ivari007 v normální gala se těžko shání vlna na vlňáky, potřebuješ merino vlnu, nebo ovčí vlnu, ale ta většinou kouše, merino nekouše, dokonce si myslím, že v normální galanterii seženeš jenom merino od vlnapu a to je 50%merino a 50%akryl a to nevím jestli je na vlňáky až tak vhodné, jinak aby se ti vlna neprodražila být tebou nakoupím na fleru u desconhecidy a ta má vlnu jak ovčí tak merino a vybereš si ze spousty barviček a poštovné nemá zbytečně předražené na velikost 80/86 by ti mělo stačit jedno klubko 50g ale barvičky jsou tak nadherné, že vem klidně dvě 🙂 :- a ta cena je fakt krásná

stassy
4. nov 2013

@ivari007 Na vlnacky potrebujes cistou vlnu, bez primesi (zadny akryl apod), bud ovci vlnu nebo merino. A spotreba je necele klubko 100g.
edit: nez jsem to pres mobil natukala, Petka me predbehla. 🙂

abigail1
4. nov 2013

Ahoj, prosím o radu. Šiju mikinu a potřebuju do ní našít zip, bohužel jsem koupila moc dlouhý a nevím, jak ho zkrátit. Zip je umělohmotný. Jde to nějak? Galanterku zrovna za rohem nemám, tak se mi nechce čekat, až se tam zas dostanu. Chtěla jsem mikinu dnes večer došít a zas tohleto...

lip72
4. nov 2013

@abigail1 ahoj, jde to, šiju tak také zipy 🙂 ten konec odstřihnu a vložím mezi podsádku a přední díl, někdo i vytrhává kousek zoubku aby to nebylo tak tvrde na prošití. Snad mi rozumíš 🙂

abigail1
4. nov 2013

@lip72 děkuju, jo rozumím, právě, že mi to přijde moc tvrdé, čím by šly ty zoubky vytrhat? Stačí pinzetou? Jde to vytrhat dobře, nezničím ten zip nějak? Se ptám blbě.. 😅 Vždycky dávám pozor, abych koupila správnou délku zipu, no tak tentokrát se mi to nějak nepodařilo...

zuzimia
4. nov 2013

@abigail1
Pekne po jednom povyberat zubky, ja to robim tupymi noznicami, len treba s citom(ale zase silou), aby sa nenatrhla ta latka, na ktorej su. Treba ich tahat akoby po hrane latky, oni su tam tak ponasuvane a potom stlacene. Da sa to v pohode.

rina76
4. nov 2013
abigail1
4. nov 2013

@zuzimia děkuju, děkuju, děkuju!! Chvíli mi trvalo, než jsem našla způsob, jak je vytrhat, nůžkama to jde milionkrát líp, než pinzetou. Už jsou skoro venku! 🙂

janasrub
4. nov 2013

Potřebuju poradit, jak je háčkovaná tahle čepice? Jsou to jen obyčejné krátké sloupky? Teda já doufám, že jsem poznala háčkování.

petkasv
4. nov 2013

@janasrub háčkovaná je, moje kamarádka loni rozluštila postup, nejsou to obyč. krátké sloupky ale jsou píchané ze zadu https://www.facebook.com/HackovanecepickyodReni... tady si projeď alba a ona tam má někde krásný video o tom jak se to dělá 🙂

ballenka
4. nov 2013

skusenejsie krajcirky preco sa mi stale LAME IHLA,
siju bambusovy sportovy uplet netaham, latku ihla je streč,70tka mam kvlaitne nite sijem rovnomerme mam to v kracajucej patke tak co to este moze byt sakra?

olivka84
4. nov 2013

@ballenka a ked das iny material nelame ti ? iba pri tom bambuse?

petkasv
4. nov 2013

@ballenka nemusíší mít kráčející patku, zkusila bych jehly s kulatou špičkou, ale tím to být nemusí, dělá to i při jiné látce . nějaký normální uplet, oboulíc? Co konkretně máš za nitě?

aronek
4. nov 2013

@bordino
@mehlo
@palosek já teď vyřazovala 98 a to mu budou čtyři v březnu 😅 Mám drobínka 😀

anastazieb
4. nov 2013

Holky lepíte někdo aplikace Koresem? Dělám zrovna mikinu s autíčkama a dost by mi to ulehčilo, kdybych nemusela každý okýnko a kolečko (a že jich tam je asi dvacet) zažehlovat... Udrží se mi to při šití, nebude se to žvejkat? Zkoušela jsem to na odstřižku látky a přišlo mi to dobrý, ale radši se ještě zeptám 😉 Díky

petkasv
4. nov 2013

@anastazieb a co stylefix, ten by ti mohl taky pomoc 🙂

palosek
4. nov 2013

@lenasss Jako háčkovaná poobědovka??? 😵 😵 😵 Krásný....Na kolik ok? Já bych to dělala tak měsíc. 😀 😀 😀 😀 Nemáš náhodou odkaz na návod? Děkuji. 😉

palosek
4. nov 2013

@anastazieb Já lepila taky Kresem. Dá se to, ale vliesofix je vliesofix 😀 Už jsem taky aplikaci podžehlovala vliselínem a pak lepila a šila...to se taky dalo. 😉

zojec
4. nov 2013

nieco z mojej dielne, klasika kapsy :D ale trhla som sa a usila aj suknu aj softky.. skoda len, ze som na nich spiekla reflexny kvietok 🙄 😠

zojec
4. nov 2013

@anastazieb tiez lepim tycinkovym lepidlom :D ale len soft a flis,z upletu mi to par krat zliezlo, tak ten radsej vliesofixom, to je istota :D ale v nudzi urcite urobi sluzbu 😉