Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek poreferuju, děsně se jí líbí, takže budou v permanenci 😀
@adorbar http://sijemdetem.cz/produkt/odtrhy
Zdravim a prosim o radu. Jak poznat, ktera vlna je vhodna na pleteni vlnacku? Prodava se bezne v kamennem obchode? Muzu samozrejme objednat pres internet, to najdu vlnu, kde primo uvadeji, ze je na vlnaky vhodna. Ale chci zkusit uplest jedny vlnaky, takze vlny nebudu potrebovat moc a postovne by to dost prodrazilo. Poradite? Pripadne kde v Praze vhodnou vlnu prodavaji? A jak odhadnout potrebne mnozstvi (velikost 80-86)? diky.
@lenasss Leni krásný 😵
@ivari007 v normální gala se těžko shání vlna na vlňáky, potřebuješ merino vlnu, nebo ovčí vlnu, ale ta většinou kouše, merino nekouše, dokonce si myslím, že v normální galanterii seženeš jenom merino od vlnapu a to je 50%merino a 50%akryl a to nevím jestli je na vlňáky až tak vhodné, jinak aby se ti vlna neprodražila být tebou nakoupím na fleru u desconhecidy a ta má vlnu jak ovčí tak merino a vybereš si ze spousty barviček a poštovné nemá zbytečně předražené na velikost 80/86 by ti mělo stačit jedno klubko 50g ale barvičky jsou tak nadherné, že vem klidně dvě 🙂 :- a ta cena je fakt krásná
Ahoj, prosím o radu. Šiju mikinu a potřebuju do ní našít zip, bohužel jsem koupila moc dlouhý a nevím, jak ho zkrátit. Zip je umělohmotný. Jde to nějak? Galanterku zrovna za rohem nemám, tak se mi nechce čekat, až se tam zas dostanu. Chtěla jsem mikinu dnes večer došít a zas tohleto...
@caramilla tato je dost podobná http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=12710
@janasrub háčkovaná je, moje kamarádka loni rozluštila postup, nejsou to obyč. krátké sloupky ale jsou píchané ze zadu https://www.facebook.com/HackovanecepickyodReni... tady si projeď alba a ona tam má někde krásný video o tom jak se to dělá 🙂
skusenejsie krajcirky preco sa mi stale LAME IHLA,
siju bambusovy sportovy uplet netaham, latku ihla je streč,70tka mam kvlaitne nite sijem rovnomerme mam to v kracajucej patke tak co to este moze byt sakra?
Holky lepíte někdo aplikace Koresem? Dělám zrovna mikinu s autíčkama a dost by mi to ulehčilo, kdybych nemusela každý okýnko a kolečko (a že jich tam je asi dvacet) zažehlovat... Udrží se mi to při šití, nebude se to žvejkat? Zkoušela jsem to na odstřižku látky a přišlo mi to dobrý, ale radši se ještě zeptám 😉 Díky
@anastazieb a co stylefix, ten by ti mohl taky pomoc 🙂
@anastazieb Já lepila taky Kresem. Dá se to, ale vliesofix je vliesofix 😀 Už jsem taky aplikaci podžehlovala vliselínem a pak lepila a šila...to se taky dalo. 😉
@anastazieb tiez lepim tycinkovym lepidlom :D ale len soft a flis,z upletu mi to par krat zliezlo, tak ten radsej vliesofixom, to je istota :D ale v nudzi urcite urobi sluzbu 😉

@zuzkasim Tak to mě vůbec nenapadlo, že bych tam mohla dát normální 😀