icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

janasrub
4. nov 2013

@petkasv děkuji, už jsem to našla, tam je teda fotek....

anastazieb
4. nov 2013

@petkasv na stylefix ještě čekám 😀 Mně jde akorát o to, aby to tam drželo, když to budu přišívat. Nepotřebuju to nějak zpevňovat, protože našívám na teplákovinu a ta se moc netahá.

ballenka
4. nov 2013

@olivka84 lamalo no uz nelame,
@petkasv s kracajucou je to super aj ked si na nu len zvykam a s kulatou spickou nemam len norm, strecove 70 a 90

petkasv
4. nov 2013

@janasrub jj ona je háčkovací mistrině 😀 😀 😀 😀 😀 😀

olivka84
4. nov 2013

@ballenka skús pomaly točiť kolieskom rucnym a sleduj čo robí ihla teda ak si to medzitým už nevyriešila

crawler
4. nov 2013

@anastazieb pěrun, ty sis ho u mě objednávala? že ne...?

anastazieb
4. nov 2013

@crawler ne, neboj 😉 Objednávala jsem ho v jiné hromadce.

crawler
4. nov 2013

@anastazieb jsem se lekla,protože jsem většinu rozeslala a navíc už nemám 😀 těš se - vše s ním jde jedna báseň -nechápu,proč jsem ho už dávno neměla :p

petkasv
4. nov 2013

@ballenka ještě mě napadlo je ta jehla dostatečně zašroubovaná???

sinala
4. nov 2013

@piecee krása a jak máš udělaný ten obrázek na tričku, to je barva n atextil přes šablonu ( vlastní šablonu?)

lenasss
4. nov 2013

@palosek já nepočítala očka,jen jsem si změřila řetízek (130cm) potom jsem ho spojila do kruhu a už to jelo dokud nedošlo klubíčko 😀 je to rychle

laeela
4. nov 2013

@lenasss jů, parádní nákrčník. A nevím, jestli to není blbý takhle psát, ale si moc hezká, na té malé fotce ikonky to není tolik vidět.
Tady ti to moc sluší.

sufik1
4. nov 2013

@ballenka mě se lámala jehla furt a chyba byla ve vyosené kráčející patce a hnuté jehle, resp. ne jehle samotné, ale toho držáku na jehlu. Spravil až opravář.

lip72
4. nov 2013

@abigail1 já to ještě nezkoušela 🙂 ale určitě to půjde dolů dobře 🙂 já bych to asi dělala opatrně kleštěma...

sinala
4. nov 2013

@laeela taky jsem si říkala, že je @lenasss kočka 😀

piecee
4. nov 2013

@sinala ne-e ono to není moc vidět lae je to nažehlovačka moje tvorba🙂

lilyen2011
4. nov 2013

Kočky potrebujem od Vás radu. viete mi odporučiť, resp. napísať ktorý stroj má takýto steh? myslím to obšité okolo tej aplikácie dookola. ďakujem moc!! 🙂

daisyr
4. nov 2013

Po dlouhé době zase něco ode mě 😉
Trochu brzda, ale konečně jsem se dokopala k tučňákům (hit loňska) 😀 jen mi to dítko ušpinilo dříve, než jsem to vyfotila a nevypralo se to 😒
A jedny softky pro mladšího ze zbytečků aneb jak z 1,5m ušít jedny kalhoty dospělácké, další ve vel. 98/104 a ještě ze zbytků vel. 86/92 😀

daisyr
4. nov 2013

@lilyen2011 to by měl být klasický cik-cak jen hustý, což by měl mít snad každý stroj, pokud se nemýlím (nepočítám staré šlapí apod.)

zuzkasim
4. nov 2013

@lilyen2011 Přesně jak píše daisyr, je to cik-cak steh nebo-li entl, má ho každý stroj a i některé staré šlapací (jeden takový doma mám, stará šlapací Minerva).

ofelieee
4. nov 2013

ahoj holky, taky jdu pro radu, mám dekovinu z sijemdetem ("BIO bavlněný silný oboustranný plyš") a jen jsem to oentlovala (cikcak, nemám OL) a použila jako deku, ale ten pruh cca 2cm s tím cikcak stehem se mi po celé délce odervává ☹ jak mám tu úžasnou látku zachránit? (a miminko před příchodem zimy 🙂 ?) mám možnost ke kámošce na OL, kdyby to podle nějaký rady mohlo pomoct...

sinala
4. nov 2013

@daisyr tyrkys tučňáky tady taky mám netknuté 🙂 🙂 🙂

lenasss
5. nov 2013

@sinala
@laeela se tu červenám 😅 děkuji .Si změním tu profilovku 😀

petkasv
5. nov 2013

@ofelieee no můžeš zkusit ten OL, a nebo olemovat šikmým proužkem, látka je to nádherná 🙂 já osobně bych zvolila ten šikmý proužek a dala si na tom fakt záležet, aby to vypadlo krásně 😉

lenasss
5. nov 2013

Než se děti ráno vzbudily tak jedna příprava na vánoce 🙂

lenasss
5. nov 2013

ale dnes už snad sednu i k šicímu stroji 😅

jemi
5. nov 2013

@lenasss než se děti vzbudili? já si nevím představit, že bych vstávala dřív než dcerka 🙂

petkasv
5. nov 2013

@lenasss nádhera 😵

zuzkasim
5. nov 2013

@ofelieee Určitě bych volila olemování proužkem látky, vůbec není potřeba šikmo střižený, pokud nemáš kulaté rohy, stačí normálně rovně střižený. A udělala bych proužek z látky širší, aspoň 2 cm, to znamená, že bys ho stříhla cca 6 cm široký.