Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkasv na stylefix ještě čekám 😀 Mně jde akorát o to, aby to tam drželo, když to budu přišívat. Nepotřebuju to nějak zpevňovat, protože našívám na teplákovinu a ta se moc netahá.
@anastazieb pěrun, ty sis ho u mě objednávala? že ne...?
@crawler ne, neboj 😉 Objednávala jsem ho v jiné hromadce.
@anastazieb jsem se lekla,protože jsem většinu rozeslala a navíc už nemám 😀 těš se - vše s ním jde jedna báseň -nechápu,proč jsem ho už dávno neměla :p
Po dlouhé době zase něco ode mě 😉
Trochu brzda, ale konečně jsem se dokopala k tučňákům (hit loňska) 😀 jen mi to dítko ušpinilo dříve, než jsem to vyfotila a nevypralo se to 😒
A jedny softky pro mladšího ze zbytečků aneb jak z 1,5m ušít jedny kalhoty dospělácké, další ve vel. 98/104 a ještě ze zbytků vel. 86/92 😀
@lilyen2011 to by měl být klasický cik-cak jen hustý, což by měl mít snad každý stroj, pokud se nemýlím (nepočítám staré šlapí apod.)
@lilyen2011 Přesně jak píše daisyr, je to cik-cak steh nebo-li entl, má ho každý stroj a i některé staré šlapací (jeden takový doma mám, stará šlapací Minerva).
ahoj holky, taky jdu pro radu, mám dekovinu z sijemdetem ("BIO bavlněný silný oboustranný plyš") a jen jsem to oentlovala (cikcak, nemám OL) a použila jako deku, ale ten pruh cca 2cm s tím cikcak stehem se mi po celé délce odervává ☹ jak mám tu úžasnou látku zachránit? (a miminko před příchodem zimy 🙂 ?) mám možnost ke kámošce na OL, kdyby to podle nějaký rady mohlo pomoct...
ale dnes už snad sednu i k šicímu stroji 😅

@petkasv děkuji, už jsem to našla, tam je teda fotek....