icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

allymally
6. nov 2013

@michamicha mam 🙂 necekane :D

zuzu_epona
6. nov 2013

@alenf áno, zasiela na SR a majú aj účet v EURách 😉

palosek
6. nov 2013

@michamicha 😵 😵 😵 krásné aplikace na kalhotách 😵 😵 😵 😵 Obdivuji tu trpělivost 😉

zuzkasim
6. nov 2013

@anfei Vidíš to, to je dobrý nápad, tak to taky prubnu.

bury
6. nov 2013

@a_lexa - na jednu stranu mě to pěkně štve, že "musím" nakupovat v Německu, radši bych podporovala český obchodníky. No ale když je to tam prostě lepší a ještě levnější?? Já to mám do Německa kousíček - vlastně i blíž, než do většího města tady v ČR, takže je to prostě výhodnější 😉

kveta007
6. nov 2013

@crawler Evi, našla jsem před už nějakým časem, že jsi se v diskuzi ptala po látce zorb na zaslání z USA do ČR. Teď jsem ji objevila na http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/...
Šila jsi z toho něco? Osvědčilo se? Nebo má zkušenost někdo jiný? První dítě bylo učůraný až hrůza - Anavy s bambus. vkládačkama mi běžně pročůral za hodinu (cca ve 3 měsících), tak jestli by tohle byla alternativa.

petkula
6. nov 2013

@zuzkasim taky jsem o něm uvažovala ale nedávno jsem někde četla, že ten sliz docela zanáší a ničí pračku ☹ Tak nevím, co je na tom pravdy...nemůžu ten článek teď nikde najít.

zuzkasim
6. nov 2013

@kveta007 By se ti asi zrovna mohl hodit tento test http://susu-sufik.blogspot.cz/2013/11/mikrovlak...

@petkula Fakt? To jsem ještě neslyšela, když jsem prala plenky na první dvě děti, používala jsem ho hodně. Pračka byla v pohodě, ale měli jsme mrňavou, pak jsem ji prodala a kupovali jsme větší.

bordino
6. nov 2013

@allymally a už máš hvězdičkky? 😀

petkula
6. nov 2013

@zuzkasim jestli ten článek najdu, tak ti pošlu odkaz. Nevím, co je na tom pravdy, třeba to tvrdí výrobci pracích prášků a gelů 🙂

allymally
6. nov 2013

@bordino dej jim asi tyden :(

petkasv
6. nov 2013

@alenf jj Petra posílá i na Slovensko 🙂

palosek
6. nov 2013

@mehlo moje první pokusy taky selhaly 🙂. Děrovač stále nepoužívá, ale kleště už zvládám 😉

sinala
6. nov 2013

@bury a v prášku z DM jsi už prala?

alenf
6. nov 2013

@zuzu_epona a uz si od nej brala daco?priblizne ako vychadza postovne?🙂

zuzu_epona
6. nov 2013

@alenf Ja som teraz objednala iba reflexne nazehlovacky a pojde to v obalke obycajne na moje riziko za 39 kc. Vacsie veci netusim.

allymally
6. nov 2013

Holky, tak já zkusila několikrát prát Lille na 90st. Jako test. Dopadlo to výborně. Nesepralo se, barvy zůstaly stejné. Počet praní cca. 5x. Pak jsem toho nechala. Jinak já peru v gelu Batole (na vysoké teploty teda prášek Batole), peru většinou naruby, i ostatní trička s potiskem či jakýmkoliv obrázkem. Mám pro synka tričko už asi rok a vypadá pořád stejně. Musím říct, že i oboulíc z Wendy je stále stejný. Určitě velký vliv má kvalita vody. Pokud je tvrdá, tak to jde hned poznat. Určitě bych se snažila vynechat prací prášky, které mi s prádlem dělají paseku. Jenže ne vždy to jde. To chápu. Zkuste fakt dát si práci a převrátit oblečení a nechat to tak i u žehlení. Fakt je to poznat 😉

Nemile mě překvapila informace o plné pračce. Moc za ni děkuji. Já si hlavu lámala, proč to tak je, že prádlo nevoní ani po éterických olejíčcích typu mandarinka, když ostatní prádlo voní. A ejhle. Ona za to může moje "spořivá" stránka. Nerada plýtvám vodou. Děkuju za upozornění.

alenf
6. nov 2013

@zuzu_epona no ja som tam pozerala dáke látky,zdá sa mi dobrý výber a aj tie nažehlovacky su pekne,tak preto uvazujem.🙂.A este som neobjednavala takto zo zahranicia🙂.

kveta007
6. nov 2013

@zuzkasim Jéé, tak to je super. U Sufíka na blogu jsem byla asi před týdnem a koukám, že to tam Alča dala teď v mezi čase. 🙂 Díky za odkaz.

caramilla
6. nov 2013

@mamata tvůj stroj podle mě přítlak patky nemá, já měla vyšší řadu o hodně dražší a ten přítlak měl. Pomůže kráčející patka, jinak nevím.

@ivuska.h Ty tu máš pro účet? 😀 Máš tam krásnou fotku v profilu! Sluší!

Ad designované PULy - byla to celá špatná várka. Reklamovalo se to pak celé vč. metráže. Více vedle v diskusi.

Moje tvorba.
Jinak od pondělí bojujeme se střevní chřipkou, zatím jen Jasmína, takže jsem zase na prášky. Fak síla, potřebovala bych pracovat a ho... ubelec? ☹ ☹ Ne, to druhé, sprosté a to doslova a v každé minutě ☹ Nesnáším, nenávidím podzim!!!!

lillyzelvicka
6. nov 2013

@caramilla ty žáby jsou boží

allymally
6. nov 2013

Tak jsem se pustila do focení. Sice jen rychlovka, abych se mohla konečně čím pochlubit 🙂 Moc toho teda není. Vyžehlení to teda není, tak to jde poznat. U nás to jde ze šňůry zase do provozu ☹ Nestíhám ani žehlit ☹

První jsou legíny z certifikovaného fleesu z Mylly, druhé fialové merino Mylly...vše pro kamarádku.

Pak prckův nátělník z bambusu z Mylly, a trička z Lille. Plus asi 4 tepláčky, ale fotila jsem jenom jedny 😀

katka82
6. nov 2013

@caramilla krásné,jako vždy 😵 😵 😉 teda chudák Jasmí ☹ je vidět že je taková pohublá 😒 a asi i promrzlá co? 😉

crawler
6. nov 2013

@caramilla nádherné výtvory a hlavu vzhůru!!! 😉 bude líp 😉
@kveta007 Květi,já to nakonec nekupovala,protože Iva (Anavy)mi právě říkala, že kvůli tomu, že je látka dost těžká se prodražuje pošta, takže jsem se nato vyprdla, protože přeci jen mám raději ty bio látky, bambus apod.a zkoušela jsi něco s konopím?nebo se lnem? flísy z nich v kombinaci s bambusem jsou skvělé...sice to hrubne,ale savost je skvělá a k zadečku bys mohla dávat nějakou jemnější látku...LInda je taky oproti Fanulkovi učůraná mnohem víc...

ivuska.h
6. nov 2013

@caramilla Jojo, nedávno jsem si ho pořídila 🙂)

kveta007
6. nov 2013

@crawler Do těch novorozeneckých plínek a vkládaček jsem dávala buď bamb. flís nebo bamb.-konopný, ale spíš přemýšlím už dál, co pak do těch větších kapsovek., aby to nebyl moc velký vycpaný balík. Ale to jen, že jsem na ten zorb narazila a zkoumala, co to je. To je ještě daleká hudba budoucnosti. 🙂

mamata
6. nov 2013

@caramilla díky, já už si to vysvětlila s Petrou z unuodesignu

crawler
6. nov 2013

@kveta007 jestli ho budeš zkoušet, tak pak napiš své dojmy 😉

kveta007
6. nov 2013

@crawler No, po přečtení právě článku u Alči na blogu nevím, jestli nezkusím spíš jen ten mikroflís...

michamicha
6. nov 2013

@allymally jé a šlo by to přifařit ještě k tomu doplatku co u tebe mám?