icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

snowwitch
7. nov 2013

@bordino krásný kukly, myslím, že J+J je nutně potřebují 😉
@caramilla chudák Jasmí...ta si s tím záchodem nevybere....
@lenasss ten je krásnej. Jak se taková nádhera dělá?

lenasss
7. nov 2013

@snowwitch to se jmenuje falešný patchwork. 😉 je to jednoduché 🙂

lenasss
7. nov 2013

@arlette vidíš a já jsem zase takový jižní typ.Tmavé vlasy,tmavé oči a raději bych na severní pol 😀 já nesnáším léto.Nemám ráda ty hnusné vedra 😅

caramilla
7. nov 2013

@snowwitch toto je furt lepší jak zácpa 😀

crawler
7. nov 2013

Ach jo...už jsem si 2x chtěla dát nocovku bo nestíhám a vy tady vesměs šijete jen v noci,ale mládě nedovolí - opět jsem v 9,30muselaskončit u ní,páč jsem řezala věci z merina a každou chvíli jsem od toho musela odbíhat...😝 tak já teda nevím...vám ty děti spí tak hezky, že vás to netahá od práce? 😅 😕

allymally
7. nov 2013

@arlette já bych tě spíš hodnotila jako podzimní typ 😀

Já bych zase v MTX potřebovala nějaký zbytek frotého na pyžamo 🙂 Chlapské barvy 🙂 Nemají nějaký zbytek?

allymally
7. nov 2013

@caramilla tak u nás začíná téct z nosa, tak doufám, že zas neskončím na ATB ☹ a noci bezesné mi začaly již včera, tak snad to nebude mít dlouhé trvání. Jdu dítko odchytit a nakapat do nosu jemný nosní olejík z Nobilisu 🙂 A do aromalampičky borovicíííí 🙂

bordino
7. nov 2013

@crawler cha chá, jsou noci, kdy odbíhám po půl hodinách 😀 Ale aspoň je šance, že usne, zkoušela jsem teď šít přes den a hrůza, furt po mě leze, šteluje mi kolečka na stroji a v blbých chvílích šlape na pedál 😀

jemi
7. nov 2013

@arlette já teď budu dělat v mtx objednávku pro víc lidí, tak se můžu zeptat zda by o beránka nebyl zájem, já pro sebe ho nechci, tak bych ho nedorovnávala -spíš teplákovinu a finerib

laeela
7. nov 2013

@caramilla mě se osvědčilo nechat dítě doma na rekonvalescenci. Když jsou marodi, odsunu práci na noc a víc se jim věnuju, obvykle marodí protože se něco semlelo, je doma nepohoda, nahrne se víc práce - ono to pak vypadá, že to jako dělají naschvál, ale oni prostě jen vnímají že se něco děje a nerozumí tomu.
Filip měl včera horečku, dnes už ne, jen lehce nudlá, celý den si hraje. Ale do školky půjde až v pondělí. Jde jen o ten pátek, chápu, pracovní den k dobru, ale radši to nějak polepím, než hned školka. Ono když nejsou úplně fit a v kondici, tak ta školka je taky záhul - hodně dětí, hodně vjemů, hodně hluku, málo individuální pozornosti.

allymally
7. nov 2013

Holky, ještě taková nešicí otázka. Máte nějaké oblíbené blogy, kde je třeba domácí pečení rohlíků, chleba, a všeobecně příprava domácích potravin, zavařenin atd. Já v těch blozích neumím hledat. Nějak mi to mimino šlape na můj sedmý smysl, který normálně fungoval před dětma 😀

crawler
7. nov 2013

@bordino mě Fany vždy čistí OL - štěteček a šmrdlá mi vevnitř (ale jako fakt obstojně😀) a Linda je zatím v pohodě - to teprve přijde - už se začíná plazit(couvat)a požírat mi odstřižky nití a látek ze země - takže mi nastávají těžké časy - musím si uklízet hned po tom, co nařežu a ne až třeba za 2 dny 😀

caramilla
7. nov 2013

@allymally pana Cuketku asi znáš, viď? 😀
@laeela A myslíš, že i průjem je takový záhul pro organismus, že je tak oslabený? Po rýmě a chřipce nechávám doma ještě týden od uzdravení, ale ta střevní chřipka mi přijde nějaká taková jakoby lehčí. I já, když ji mám, tak jak přestane průjem, cítím se úplně zdravě. Z toho jsem právě vycházela, že to organismus moc zase neoslabí, ale právě nevím...

jemi
7. nov 2013

@crawler já přes den taky nemůžu šít, jednou jsem si skoro přešila prst(nakonec mi ho jen skřípla patka), protože jsem se nějak lekla jak ke mě běžela a omylem jsem přidupla pedál a minule se zase chtěla dostat ke mě na klín a na stůl a stroj mi svrhla (jako že se položil na stůl-naštěstí bez následků), takže přes den šiji jen když je to nevyhnutné. Ale musím mi každém šití kontrolovat kolečka na ol, protože minule jsem ušila celé tričko a až nakonec zjistila, že to nastavení bylo uplně rozhozené, ale tričko funguje.

lenasss
7. nov 2013

@crawler Tak já šiju většinou přes poobědové spaní,ale ten náš kulihrášek už spí asi hodinku a víc ne 😝 TAk toho moc nestihnu.A večer? Uspávám tak do devíti průběžně a potom teda spí,ale mě už se nic nechce 😀

laeela
7. nov 2013

@caramilla záhul nezáhul, když člověk něco chytne, tak je vždy nějak oslabený, ať fyzicky nebo častěji psychicky.
A i kvůli ostatním dětem bych nedávala, pokud to bylo infekčního původu, tak ještě to může přenášet.

laeela
7. nov 2013

@crawler ve čtyřech a necelých třech už spí díkybohu dost dobře. 😀 Ale právě když marodí během těch DPH-áček, tak právě obvykle nestíhám, protože se mi tu první část noci budí, když to dotáhnu přes půlnoc, tak pak už kupodivu chrní.

laeela
7. nov 2013

@jemi já se zas minule lekla, že se mi porouchal stroj, protože jsem vstala, vytáhla látku a on najednou začal šít. Až pak jsem si všimla, že se mi do kuchyně pod stůl vplížila malá potvůrka a stoupla si na pedál. 😀
Ten moment překvapení byl fakt slušnej.

caramilla
7. nov 2013

@laeela TO mi právě doktorka říkala, že už by infekční být neměla. Tak teď babo raď 😀

petkasv
7. nov 2013

Tak já se hlásím ke chcíplotinám 😀 😀 😀 v neděli jsem dobrala ATB a od pondělí mám nateklé uzliny, dneska už je posun v tom, že můžu polykat, ale mám asi zánět středního ucha, či zvyukovodu, bolí to jak prase a brzo umřu, už jsem se rozhodla 😀 😀 😀 😀 mě to fakt nebaví ☹

mimochodem mé šicí počiny, pro @ivuska.h jejich 35, detalní fotky sem fakt dávat nebudu 🙂 budou na FB
- první řada je wellsoft a lama
- druhá flís
- třetí velur
😀

caramilla
7. nov 2013

@petkasv ty brďo, ty jsi hustá!!!!! 😎
S tím zánětem je to fakt šílené☹

eustoma
7. nov 2013

@petkasv au au. na zanet ked sa liecis samovolne doma je dobry alkohol. kapnut do ucha, aj nosa. do ucha ked je to zanest zvukovodu. do nosa, ked zanet stredneho ucha. mam cerstvu skusenost... fakt to boli.

arlette
7. nov 2013

@allymally ty hnědé vlasy nejsou moje 😀 já jsem špinavá blondýna 🙂
no a froté tam měli zbytek role, tak 1,5 kg asi , já to neodhadnu. Barva taková ta modrá batikovaná a nějaká světle šedá nebo modrá, teď nevím.

crawler
7. nov 2013

@petkasv tak super, jsem si říkala,kolik jich vypotím v mezi pauze mezi zakázkama,ale tohle se nebudu snažit trumfnout 😀 😲

ucitelka70
7. nov 2013

@caramilla ano, asi zapíjala @petkasv antibiotiká redbulom 😉

michamicha
7. nov 2013

@allymally pan Cuketka, Vařila myšička a pak teda hledám recepty na Dámě 🙂

michamicha
7. nov 2013

jo když už tady probíráte ty šátečky, tak musí to být s těmi ostrými rohy? já nejradši šiju ty svý zaoblený 🙂

petkasv
7. nov 2013

@caramilla no hele dvouvečerní práce, nic hrozný, hrozný bylo převracet je na líc, myslím, že pán potřebuje prachy teď, tak jsem zasedla 😀 😀 😀 odměnou jsou mé hodné a tentokrát zdravé děti 😀 😀 😀 za to chcíplá matka 😀 neslyšet na jedno ucho je ale taky výhoda, neslyším jak tu spolu ty cácory ječí 😀 😀 😀

anastazieb
7. nov 2013

@caramilla já bych jí teda nechala zítra určitě doma... Střevní chřipka mi lehká nepřipadá, já jsem měla před dvěma lety v létě blicí virózu asi dva dny a chcíplá jsem byla pak ještě týden. A pro imunitu je lepší se víc vzpamatovat než zase jít do bacilů 😉

bordino
7. nov 2013

@petkasv
@crawler co je to za akci?