Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ach jo...už jsem si 2x chtěla dát nocovku bo nestíhám a vy tady vesměs šijete jen v noci,ale mládě nedovolí - opět jsem v 9,30muselaskončit u ní,páč jsem řezala věci z merina a každou chvíli jsem od toho musela odbíhat...😝 tak já teda nevím...vám ty děti spí tak hezky, že vás to netahá od práce? 😅 😕
@caramilla mě se osvědčilo nechat dítě doma na rekonvalescenci. Když jsou marodi, odsunu práci na noc a víc se jim věnuju, obvykle marodí protože se něco semlelo, je doma nepohoda, nahrne se víc práce - ono to pak vypadá, že to jako dělají naschvál, ale oni prostě jen vnímají že se něco děje a nerozumí tomu.
Filip měl včera horečku, dnes už ne, jen lehce nudlá, celý den si hraje. Ale do školky půjde až v pondělí. Jde jen o ten pátek, chápu, pracovní den k dobru, ale radši to nějak polepím, než hned školka. Ono když nejsou úplně fit a v kondici, tak ta školka je taky záhul - hodně dětí, hodně vjemů, hodně hluku, málo individuální pozornosti.
Holky, ještě taková nešicí otázka. Máte nějaké oblíbené blogy, kde je třeba domácí pečení rohlíků, chleba, a všeobecně příprava domácích potravin, zavařenin atd. Já v těch blozích neumím hledat. Nějak mi to mimino šlape na můj sedmý smysl, který normálně fungoval před dětma 😀
@bordino mě Fany vždy čistí OL - štěteček a šmrdlá mi vevnitř (ale jako fakt obstojně😀) a Linda je zatím v pohodě - to teprve přijde - už se začíná plazit(couvat)a požírat mi odstřižky nití a látek ze země - takže mi nastávají těžké časy - musím si uklízet hned po tom, co nařežu a ne až třeba za 2 dny 😀
@allymally pana Cuketku asi znáš, viď? 😀
@laeela A myslíš, že i průjem je takový záhul pro organismus, že je tak oslabený? Po rýmě a chřipce nechávám doma ještě týden od uzdravení, ale ta střevní chřipka mi přijde nějaká taková jakoby lehčí. I já, když ji mám, tak jak přestane průjem, cítím se úplně zdravě. Z toho jsem právě vycházela, že to organismus moc zase neoslabí, ale právě nevím...
@crawler já přes den taky nemůžu šít, jednou jsem si skoro přešila prst(nakonec mi ho jen skřípla patka), protože jsem se nějak lekla jak ke mě běžela a omylem jsem přidupla pedál a minule se zase chtěla dostat ke mě na klín a na stůl a stroj mi svrhla (jako že se položil na stůl-naštěstí bez následků), takže přes den šiji jen když je to nevyhnutné. Ale musím mi každém šití kontrolovat kolečka na ol, protože minule jsem ušila celé tričko a až nakonec zjistila, že to nastavení bylo uplně rozhozené, ale tričko funguje.
Tak já se hlásím ke chcíplotinám 😀 😀 😀 v neděli jsem dobrala ATB a od pondělí mám nateklé uzliny, dneska už je posun v tom, že můžu polykat, ale mám asi zánět středního ucha, či zvyukovodu, bolí to jak prase a brzo umřu, už jsem se rozhodla 😀 😀 😀 😀 mě to fakt nebaví ☹
mimochodem mé šicí počiny, pro @ivuska.h jejich 35, detalní fotky sem fakt dávat nebudu 🙂 budou na FB
- první řada je wellsoft a lama
- druhá flís
- třetí velur
😀
@allymally pan Cuketka, Vařila myšička a pak teda hledám recepty na Dámě 🙂
jo když už tady probíráte ty šátečky, tak musí to být s těmi ostrými rohy? já nejradši šiju ty svý zaoblený 🙂
@caramilla no hele dvouvečerní práce, nic hrozný, hrozný bylo převracet je na líc, myslím, že pán potřebuje prachy teď, tak jsem zasedla 😀 😀 😀 odměnou jsou mé hodné a tentokrát zdravé děti 😀 😀 😀 za to chcíplá matka 😀 neslyšet na jedno ucho je ale taky výhoda, neslyším jak tu spolu ty cácory ječí 😀 😀 😀
@caramilla já bych jí teda nechala zítra určitě doma... Střevní chřipka mi lehká nepřipadá, já jsem měla před dvěma lety v létě blicí virózu asi dva dny a chcíplá jsem byla pak ještě týden. A pro imunitu je lepší se víc vzpamatovat než zase jít do bacilů 😉

@bordino krásný kukly, myslím, že J+J je nutně potřebují 😉
@caramilla chudák Jasmí...ta si s tím záchodem nevybere....
@lenasss ten je krásnej. Jak se taková nádhera dělá?