icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

svela
8. nov 2013

@lenasss Díky, to mně je jasný, já bych si ho i objednala, ale při minulé hromadce jsem neřekla kamarádce a ona je teď tak trochu naštvaná, za ceny na netu jí přijde drahý... 😝

sinala
8. nov 2013

Děkuji všem za pochvaly, to je děsně povzbuzující 😀

@semy.cz jen jsem ty zipy sešila rovně, ony mají ty kraje tuhé, tak by se neměly párat. Jen si myslím, že jsem je sešila až moc těsně u kraje ( tak mi to vycházelo na šířku patky 😀 😀 😀 ), tak uvidím, zda to vydrží. 😀

@caramilla je to strašně divné, soft jsem už šila a v pohodě. Dneska ten stroj ještě rozeberu. Je nedávno čištěný, možná jsem tam něco špatně dala, jen nevím opravdu co 😒

@petkasv jen já tu bundu šiju pro největší, protože vyrostla a ta co má, jí je už krátká

@crawler jako dárek opravdu super, protože pouzdro se líbilo i klukům 😉

lenasss
8. nov 2013

@svela Tak to neporadím 😒

ivuska.h
8. nov 2013

@papajka7 Určitě můžou, jen musíme pak technicky vyřešit přesun peněz z SK do ČR...

ivuska.h
8. nov 2013

@sufik1 Ty s houbama jsou boží! Hodíš foto i na FB skupinu?

sufik1
8. nov 2013

@ivuska.h nemám a nechci facebook. Můžu poslat fotky na mail a vložíte

ivuska.h
8. nov 2013

@sufik1 Aha, OK, klidně vložím. Ještě mi k tomu teda prosím pošli kontakt, kde můžou lidi kdyžtak objednat. Dík! 🙂

sinala
8. nov 2013

@mehlo ono to je právě lehčí sešívat k sobě jenom zipy než zip všívat 😀 😀 😀

zuzu_epona
8. nov 2013

Jedno tričko pre O., kým včera spal. Moje prvé strihnutie do lille 😉

sinala
8. nov 2013

@caramilla @petkasv tak chyba objevena - jak reguluju přítlak patky, tak jsem tu tyč měla nějakou vysunutou ( přítlak skoro nebyl) a není mi jasné, jak se to stalo, protože normálně mi jderegulovat přítlak pouze o 180 st. a teď s tím mohu točit několik otáček. Na zkušebních 4 vrstvách softu v pohodě 😀 😀 😀 . Tak uvidím až večer sednu k bundě, která už je vyloženě rozpíchaná 😀

laeela
8. nov 2013

@mehlo kloktat, kloktat, kloktat. Nejlépe teplej šalvějovej čaj, pokud není, tak aspoň slanou vlažnou vodu - nejlépe mořskou, lze přidat i špetičku sody, je to hnusný, ale účinný.
Lokálně jsou dost účinné pastilky vincentka nebo Islamoor.
Pokud potřebuješ krátkodobě obživnout, tak jsou cucací tablety s lidokainem - Orofar.

bury
8. nov 2013

@lenasss - když on náš Honzík chodí už druhým rokem 😒 minulý rok takhle nemocný nebyl. teda taky byl - hned dotáhl neštovice 😀 , ale nebylo to takhle hrozný. No musíme to nějak přežít, když už jsme se dostali přes období, kdy ráno brečel, když jsem odcházela 😉

@mehlo - taky mě hrozně bolí v krku, asi se lehce rozjíždí angina. Byla jsem s malým teď na kontrole a dr. se mi tam taky podívala a říkala, že úplně angina to ještě není, ale je to takový na hraně. Doporučila mi Bioparox a kloktat šalvěj 😉
@crawler - díky 😉 galanterku ve městě máme (takovou krásnou, komunistickou 😀, vypadá to tam 40 let stejně...), tak uvidím jestli budou něco mít 😉

bury
8. nov 2013

@sinala - taky jsem se orosila, když jsem viděla ty zipy, ale pak mi došlo, že to je jiný, než když se všívá 😉

caramilla
8. nov 2013

@sinala No vida 😀

@zuzu_epona Je fakt super!

lip72
8. nov 2013

@sinala tak to pouzdro nemá chybu 🙂 krása

saaralota
8. nov 2013

@svela mě by se taky hodila ještě jedna hromádka na softshell - objednala jsem málo - tedy spíš jsem ušila menší bundu a větší kalhoty, takže budu šít znova...a ještě chce kamarádka... nechtěla jsem syslit, tak mi teď chybí...

svela
8. nov 2013

@lenasss Nevadí, myslela jsem, jestli se někdo nechystá dělat hromadku.
@saaralota Já zásobu mám, ale tak akorát pro holky na zimní kalhoty. Kamrádka si se mnou brala předposledně a hrozně dlouho jí trvalo, než se vyjádřila, jestli něco chce a kolik, tak jsem jí tentokrát ani neříkala a teď je mi to blbý.

caramilla
8. nov 2013

@saaralota ; @svela Já myslím, že bude až zase na jarní soft na jaře. Teda tak to chodívá... Navíc teď budou Vánoce, to moc hromadky nefrčí, protože lidi šetří na dárky.
Já myslím, že ceny softu MO šly tak nízko, že už se nemusí hromadama tak moc stresovat, navíc kdo by v listopadu čekal třeba 6 týdnů, až mu dorazí softshell, potřebujeme přece našít co nejdřív. Podle mě se vyplatí vzít maloobchodně a mít do do týdne doma a ušít to, co potřebuju.
Jako každá koruna dobrá, ale mě někdy přijde, že je lepší si připlatit a mít to obratem doma a bez rizika, že na mě něco nevybude nebo to bude s kazem 🙂

saaralota
8. nov 2013

@caramilla jojo, však já objednám normálně v e-shopu...jen si teď říkám, že jsem měla vzít víc 🙂 No, kdybych nebyla bývala blbě měřila, tak mi to stačilo. Ale když je to ušité jednou malé a podruhé obrovské, tak musím znovu, no 🙂.

lenasss
8. nov 2013

@caramilla TAk přesně tohle provozuji taky.Většinou se mi nechce čekat tak dlouho a raději si pár korun připlatím a mám to hned.Protože než mi příjde látka z hromady zapomenu na co jsem jí chtěla 😅

ucitelka70
8. nov 2013

@svela ja som v máji zhánala súrne a veľmi dobrý výber a za priateľnú cenu mali v batani

wewe22
8. nov 2013

ahojte chcela by som kupit novy stroj bo ten co mam je skor len na take obsivacky a mam problem ked chcem cosi hrubsie presit viete mi poradit nejaky tak okolo 200e?
dakujem

caramilla
8. nov 2013

@lenasss 😀 Jojo a nebo než přijde látka, tak je jiná sezona a čekám na další zimu třeba než to vyšiju 😀

alenf
8. nov 2013

@saaralota ahoj cez aky e shop objednavas soft?

caramilla
8. nov 2013

@wewe22 myslím, že dobře šijí v tom smyslu, že hodně prošijí a mají "sílu a tah" stroje pfaff. Co jsem měla Brother, tak jsou skvělé, ale pfaff více vrstev zvládá víc. Ale mám teda horní podávání.

saaralota
8. nov 2013

@alenf ještě jsem neobjednala, koukám na batani, unuodesign, bibu....

alenf
8. nov 2013

@saaralota tiez obzeram ten unuodesign,ma tam dobry vyber a aj ked su ceny za polmetra-nezda sa mi to drahe az tak velmi.Tie ceny sa pohybuju asi vsade podobne🙂

wewe22
8. nov 2013

@caramilla pozerala som tie pfaff ale to uz je o ligu vyssie ako ma pusti penazenka 😒 tak som trocha bludila po nete a celkom dobre recenzie maju janome alebo brother aj cenove su si podobne ktora znacka je lepsia?

crawler
8. nov 2013

@caramilla nakolik cca vyjde COL?já se radši na e-shopy nekoukám, aby mě to moc nelákalo,ale tak pro zajímavost? 😀 nějaký obstojný, žádný chrastítko ani žádný 2v1....z jakých značek a typů jsi vybírala?otázka platí i pro @bordino @allymally a další, kdo má COL a o kom nevím😀

svela
8. nov 2013

@caramilla
@lenasss
@saaralota
Mně taky nepřijdou ceny nijak strašný a objednala bych, kamarádka nakonec asi taky objedná. Já jsem si brala v září od Bibu, vyzvedla jsem si to u ní bez poštovnýho, tak se mi to vyplatilo.