Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Děkuji všem za pochvaly, to je děsně povzbuzující 😀
@semy.cz jen jsem ty zipy sešila rovně, ony mají ty kraje tuhé, tak by se neměly párat. Jen si myslím, že jsem je sešila až moc těsně u kraje ( tak mi to vycházelo na šířku patky 😀 😀 😀 ), tak uvidím, zda to vydrží. 😀
@caramilla je to strašně divné, soft jsem už šila a v pohodě. Dneska ten stroj ještě rozeberu. Je nedávno čištěný, možná jsem tam něco špatně dala, jen nevím opravdu co 😒
@petkasv jen já tu bundu šiju pro největší, protože vyrostla a ta co má, jí je už krátká
@crawler jako dárek opravdu super, protože pouzdro se líbilo i klukům 😉
@caramilla @petkasv tak chyba objevena - jak reguluju přítlak patky, tak jsem tu tyč měla nějakou vysunutou ( přítlak skoro nebyl) a není mi jasné, jak se to stalo, protože normálně mi jderegulovat přítlak pouze o 180 st. a teď s tím mohu točit několik otáček. Na zkušebních 4 vrstvách softu v pohodě 😀 😀 😀 . Tak uvidím až večer sednu k bundě, která už je vyloženě rozpíchaná 😀
@mehlo kloktat, kloktat, kloktat. Nejlépe teplej šalvějovej čaj, pokud není, tak aspoň slanou vlažnou vodu - nejlépe mořskou, lze přidat i špetičku sody, je to hnusný, ale účinný.
Lokálně jsou dost účinné pastilky vincentka nebo Islamoor.
Pokud potřebuješ krátkodobě obživnout, tak jsou cucací tablety s lidokainem - Orofar.
@lenasss - když on náš Honzík chodí už druhým rokem 😒 minulý rok takhle nemocný nebyl. teda taky byl - hned dotáhl neštovice 😀 , ale nebylo to takhle hrozný. No musíme to nějak přežít, když už jsme se dostali přes období, kdy ráno brečel, když jsem odcházela 😉
@mehlo - taky mě hrozně bolí v krku, asi se lehce rozjíždí angina. Byla jsem s malým teď na kontrole a dr. se mi tam taky podívala a říkala, že úplně angina to ještě není, ale je to takový na hraně. Doporučila mi Bioparox a kloktat šalvěj 😉
@crawler - díky 😉 galanterku ve městě máme (takovou krásnou, komunistickou 😀, vypadá to tam 40 let stejně...), tak uvidím jestli budou něco mít 😉
@sinala No vida 😀
@zuzu_epona Je fakt super!
@lenasss Nevadí, myslela jsem, jestli se někdo nechystá dělat hromadku.
@saaralota Já zásobu mám, ale tak akorát pro holky na zimní kalhoty. Kamrádka si se mnou brala předposledně a hrozně dlouho jí trvalo, než se vyjádřila, jestli něco chce a kolik, tak jsem jí tentokrát ani neříkala a teď je mi to blbý.
@saaralota ; @svela Já myslím, že bude až zase na jarní soft na jaře. Teda tak to chodívá... Navíc teď budou Vánoce, to moc hromadky nefrčí, protože lidi šetří na dárky.
Já myslím, že ceny softu MO šly tak nízko, že už se nemusí hromadama tak moc stresovat, navíc kdo by v listopadu čekal třeba 6 týdnů, až mu dorazí softshell, potřebujeme přece našít co nejdřív. Podle mě se vyplatí vzít maloobchodně a mít do do týdne doma a ušít to, co potřebuju.
Jako každá koruna dobrá, ale mě někdy přijde, že je lepší si připlatit a mít to obratem doma a bez rizika, že na mě něco nevybude nebo to bude s kazem 🙂
@svela ja som v máji zhánala súrne a veľmi dobrý výber a za priateľnú cenu mali v batani
ahojte chcela by som kupit novy stroj bo ten co mam je skor len na take obsivacky a mam problem ked chcem cosi hrubsie presit viete mi poradit nejaky tak okolo 200e?
dakujem

@lenasss Díky, to mně je jasný, já bych si ho i objednala, ale při minulé hromadce jsem neřekla kamarádce a ona je teď tak trochu naštvaná, za ceny na netu jí přijde drahý... 😝