Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bury aj na ten som pozerala este sa my pozdava tento http://sici-stroje.heureka.cz/janome-920/
ja mam stroj dva roky ale nelubi sa mi, casto vynechava steh aj ked vsetko vycistim nepomoze, necham ho par dni ladom a odrazu ide v pohode, ale ma problem s hrubsimi latkami a ja som sialenec, sit neviem ale pustam sa do takych veci ako nositko a tam je vela vrstiev
@wewe22 ten Janome 920 mám doma..a jsem s ním moc spokojená, zatím ušil všechno co jsem chtěla, zvládne i víc vrstev celkem bez problémů....navím teda jak moc a co šiješ, ale na takový to běžný šití myslím stačí...i ty pružný stehy jsou tam dobrý, hodně používám ten co je namalovaný úplně vpravo, na úplety a pružné látky a zatím nebyl žádný problém, pěkně drží....takže myslímže můžu doporučit, za ty peníze odpovídá 🙂
@lenasss - krásný kalendář 😉 já snad budu muset taky udělat nový....
@jemi - já myslím, že už to pochopí - teda náš Honzík to pořád nechápe, kde se to tam bere (nedáváme mu všechno naráz, ale večer mu dám to příslušné kapsičky buď nějakou sladkost, malou hračku, nějakou figurku k Legu apod.), ale radost z toho má hroznou. Manžel mu totiž jednou řekl, že to nosí pořád Mikuláš a on se toho nějak chytl a teď nevím, jak mu vysvětlit, že najednou Mikuláš ne 😀 Já šila před dvěma lety toto https://www.modrykonik.cz/blog/bury/album/moje-... . Zpracování hrůza, teď už bych to asi ušila líp 😀 ale účel plní.
@ucitelka70 Od Martinky som brala asi pred 2-3tyzdnami,som velmi spokojna s obchodom🙂!,mozem ju len odporucit!!!🙂Uz si zo softu robím bundu,je skoro hotova🙂.Ešte obzerám po e shopoch teplákovinu,coral flees a taketo látky,preto som sa pýtala na e shop.
A pripojím sa do debaty ohladne strojov,ja mam tento
http://www.ab-obchod.sk/sijacie-stroje-brother/...
a mozem ho len odporucit,brala som ho asi pred 2-3 rokmi priamo od dodavatela pre slovensko,Velmi dobry vyklad som k nemu dostala,lebo predtým som pouzivala staru kovovu ladu(ktora ale presila naozaj vsetko:D!) a tento stroj je velka zmena,ale oplatilo sa mi to.Mam k nemu aj obnitkovacku z tej istej znacky,pre mna su to spolahlive stroje🙂.
@alenf na detivbavlnke majú aj teplákovinu, ale ak chceš aj coral flíz, či lamu, tak potom ostáva batani.cz.... ak sa s niekým ešte spojíš, predsa bude poštovné lacnejšie...
@jemi Andrej měl už ve 4 m, ale jen proto, že ho měly i jeho sestry 😀 , šila jsem tehdy 3*24 pytlíčků 😀 😀 😀 . Foto jsem už sem dávala, ale dám ještě jednou 😀, tak snad to nikomu nebude vadit . Loni už rád vytahoval, sice nechápal, ale radost měl. A dávala jsem tam zdravé bonbony z DM - pytlík jsem měla na několik dní, ale i nezdravé věci nebo třeba ozdoby na stromeček, klidně můžeš upéct perníčky

@wewe22 - já když jsem si kupovala šicí stroj (ani ne rok zpátky), tak jsem vybírala bez Brother a Janome. Chtěla jsem do pěti tisíc (moc toho nenašiju) - takže finančně asi tak jako ty. A nakonec jsem po vybrala Brother - tento: http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-brother-bn-27...
Jsem spokojená. Předtím jsem šila na mamky stroji zn. Neckermann, 35 let starý 😀 Srovnání teda moc nemám. Je pravda, že ten starý stroj překousl fakt všechno. Byl celokovový, hodně těžký, patka udržela a několik vrstev tlusté látky apod. To ten Brother je proti tomu takový pírko 😉 Lehký, ale taky tichý a mnohem líp se dá regulovat rychlost šití. Prostě je vidět, že je to nové.