Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler My jsme s mamkou zvolily toto:http://www.sici-stroje.eu/COVERLOCKY/Coverlock-ELNA/Si... Byly jsme se na to i podívat, mamka si to vyzkoušela. Původně jsme chtěli Janome, ale bylo nám doporučeno toto. To ještě neměl v nabídce Bernina, už je to nějaký ten pátek 🙂 Mamka na něj nadává, ale po mnoha diskuzích s holkama, to je normální 🙂 Já jsem zkoušela lemovat výstřihy s lemovacím přístrojem (omlouvám se názvosloví není moje hobby), a prostě mi to nešlo. Měla jsem nitě Hardy 5000, tak teď to zkusím s Amannama od Car.
Holky, vím, že je to troufalé, ale chtěla jsem Vám nabídnout se přidat k objednávce kosmetiky Nobilis a čajů, koření, kokinek ze Sonnentoru. Dlouho jsem zvažovala, zda zveřejnit, ale byla bych ráda za každé přihození 🙂 Samozřejmě za nižší ceny, než jsou prodejní 😉 Kdyžtak mi napište 🙂 Pokud je to moc troufalé, tak mě prosím omluvte 🙂 Právě ze Sonnetoru mi čaje chutnají, jiné jsou blééé 🙂 Těhotenské chutě 😀
Přepadla jsem Látky Mráz a mám krásné, teď se jen dokopat k šití 😀 soft už je doma taky 😀
@allymally dávám drobnosti z papíráku - prupisky, barevné lepící pásky, ozdoby na stromeček dále i sladkosti jako např. jednu kinder čokoládu. Pak jsem jim dávala i ponožky. To bylo pro velké, malému buď to co holkám nebo jsem dala něco vhodnějšího. Loni mu to bylo jedno co tam je, hlavně, že vytahoval 😀
a kopněte do mě, ať jdu něco dělat!
když už jsme u těch příprav na Vánoce 🙂
MOooc vám všem děkuji.Dalo mi to zabrat šila jsem to od pondělí 😅 😀
a já tu furt jsem 😀 ale abyste vděly, aspoň jsem ukořistila super merino prádlo. Co budu dělat s kilometrama merina, co mám na cestě, nevím 😀 teda vím, koukat na něj 😀
@elentari ehm, u bordino 😝 😅 😅 Holky sorry, ona tý paní neseděla, mám ji tu zpět a chci to ještě dovychytat. No a jsem nějaká pomalá, takže prosím o strpení. Pokusím se v pondělí. Jinak pořadí je následující:
Elentari
Aronek
Ellysa
Petkasv
Zabza40
Saaralota
anitramv
Winnyfred
A_lexa
Daisyr
Esteruška
Petule55
Bulinka
Petkon
Sufik1
Tak jsem si hrála...Měla jsem těsně před dokončením své softshellky,ale odstávala mi kapuca a byla úzká,tak jsem se totááálně vytočila a rozstříhala ji 😀 😎 A vznikla tato pro tříleťačku - kapuca celá podle phillipy, jinak je to poměrně dost patchwork a hatla patla podle dodaných mír, ale konečně už chápu to šití protiškrábavky na zip (nevím,jak se to správně jmenuje 😅 ) - díky fotonávodu na farbenmixu - německy neumím, ale ty obrázky fakt stačí a já jsem ráda,že jsem ty svoje bundy krapet vytunila 😵
@crawler ach ta je krásná. Mě se ty ještěřky vůbec nelíbily a už začínám mít pro ně slabost. Díky bundám od některých z vás.
Já sem přišla dát svoje dokonalé merinotriko, které vyjímečně nemá jediný nedostatek, jediný křivý šev a je naprosto skvělé. Jenže teď po tvém dokonalém dílu je naprosto obyčejné. 😀 Ale i tak jsem v sedmém nebi, provedu zátěžové zkoušky a pak asi nakoupím 10 metrů a ušiju všem milovaným. 😀
Šila jsem velikost 34, místo 36, kterou obvykle nosím, páč jsem chtěla opravdu na tělo a to merino hodně pruží a ještě jsem nepřidávala na švy. Sorry za fotku, mám doma akorát prťata, líp teď neumím. 😉
@laeela skvělý! 😵 já chci taky takové...😵 došla jsem k názoru, že softku si koupím...nebo ještě učiním jeden pokus - tentokrát se nebudu pokoušet ušít dle vlastního střihu (to můžu fakt jen dětem) a zkusím tu phillipu, když už ji mám doma..zkusím tu největší velikost a snad to bude nositelné a pod ni budu právě potřebovat takovéto merino triko...skvělá vychytávka, jak vidím, je to, že tam máš ten otvor na palec - to je super! Máš nějaký střih nebo jsi obkreslila nějaké své oblíbené triko?

@sinala co to jsou zdravé bonbony z DM??