Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@aronek já kapsy šiju přesně jak jsi popsala, jsem líná a takto je to rychlejší a neplandá to vevnitř 😀
Lemovku šiju najednou, je třeba ji mít přesně ohlou tam, kde je naznačena půlka a pak se většinou trefím. Ideál je 20 - 25 mm šíře.
Švy začišťuji, pokud jsou z rubu vidět, i kapsy a tak na overlocku. Z lícu prošívám švy na bocích směrem dozadu kvůli kapsám a sedy podle toho, zda je to kluk nebo holka. Vnitřní nohavici nechávám neprošitou.
Průchodky nabíjím kladivem, mám blistr a tam jsou všechny komponenty pro to natlučení a potřebuješ už jen prkénko a kladívko, jde to dobře.
@jajkaz vkládačky šiju z bambusového flísu aoboustranného bambusového froté z šijem dětem. Obojí si před šitím vyvař a případně i přežehli, ať se to co nejvíc vysráží. Pečlivě našpendli. Určitě nešij víc než 3 vrstvy, ty dvouvrstvé dlouhé nudle se šijou asi nejlíp. Hodně rad o šití plínek najdeš na blogu susu-sufik.blogspot.cz a něco málo u mě - jituli.blogspot.cz A pak ještě všeude možně dál, chce to googlovat
@jajkaz Doufám, že tady nevytvořím nějaké nezdravé konkurenční prostředí, ale výborné materiály na šití vkládacích plenek má i www.mechulka.cz, bambusové froté (jinde se tomu asi říká aksamit), výplněk (flís) i bambusový úplet mají i tam. Něco je i v kombinaci s konopím, dobře se mi z toho šilo, s používám jsem velmi spokojená. Nemá sice tak široký výběr těchto látek, ale zase příjemnější ceny.
@bordino a nehlásala jsi v pátek, že šít nebudeš a konečně se vyspíš 😀 😀 😀 😀 😀
přihazuju dvoje tepláčky ze zbytků. Mají záplaty na kolenou, bo bylo málo látky a jsou nastavované, ale mám z nich radost, povedly se. Jedny teplákovina, jedny kojoplyš. Sloní trika jsou už z jara, ale dorostl až teď a neměli jsme k nim nic do kombinace
@aronek čau! tak já šiju kapsový váček do průhmatu a pak otáčím. Nelemuju lem. gumkou. Když jsem ji používala na svrchní kalhotky tak jsem šila jedním krokem a nešpendlila ani nestehovala. Šev prošívám je to potom kvalitnější a začištuju OL všechno, ale ten soft nemusíš. Průchodky jsem doted nepoužívala až ted začnu, co jsem si koupila ty kleště. Jde to kladivem, ale mně ne. Jsem na to neschopná
Jo a ještě moje angínové!! OT- od pátku jsem na bioparoxu a už se cítím skoro skvěle. Jak jste na tom Vy?
Holky jdu s nqbidkou🙂nechtela by jste nektera 2m CERVENEHO SOFTU?5/10 ..cena 210kc/m nebo gymenim za sedy...
@anastazieb
@caramilla
@jitu22
@zuzkasim
Holky, děkuji moc, jste zlaté 😉 Kdyby něco, zase příjdu pro radu 😀
tak právě jsem dodělala druhou kombinézu v 86. Až dorazí Jáchym, ozkouším a pak kdyžtak může střih do světa ;)
baby nemate strih na naoznik alebo fotku

@jajkaz plenek se neboj, určitě zvládneš pak i svrchňáčky, je tu hodně holek, co na plenkách začínalo! 😉 Vkládačky jsou sice jednoduché, ale nudné 😀 Na vkládačky je dobré i bambusové froté a aksamit nebo velur / kojenecký plyš. A také jako vnitřní savá vrstva materiály z konopí, to jsem měla já.