icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
9. nov 2013

@jajkaz plenek se neboj, určitě zvládneš pak i svrchňáčky, je tu hodně holek, co na plenkách začínalo! 😉 Vkládačky jsou sice jednoduché, ale nudné 😀 Na vkládačky je dobré i bambusové froté a aksamit nebo velur / kojenecký plyš. A také jako vnitřní savá vrstva materiály z konopí, to jsem měla já.

caramilla
9. nov 2013

@aronek já kapsy šiju přesně jak jsi popsala, jsem líná a takto je to rychlejší a neplandá to vevnitř 😀
Lemovku šiju najednou, je třeba ji mít přesně ohlou tam, kde je naznačena půlka a pak se většinou trefím. Ideál je 20 - 25 mm šíře.
Švy začišťuji, pokud jsou z rubu vidět, i kapsy a tak na overlocku. Z lícu prošívám švy na bocích směrem dozadu kvůli kapsám a sedy podle toho, zda je to kluk nebo holka. Vnitřní nohavici nechávám neprošitou.
Průchodky nabíjím kladivem, mám blistr a tam jsou všechny komponenty pro to natlučení a potřebuješ už jen prkénko a kladívko, jde to dobře.

jitu22
9. nov 2013

@jajkaz vkládačky šiju z bambusového flísu aoboustranného bambusového froté z šijem dětem. Obojí si před šitím vyvař a případně i přežehli, ať se to co nejvíc vysráží. Pečlivě našpendli. Určitě nešij víc než 3 vrstvy, ty dvouvrstvé dlouhé nudle se šijou asi nejlíp. Hodně rad o šití plínek najdeš na blogu susu-sufik.blogspot.cz a něco málo u mě - jituli.blogspot.cz A pak ještě všeude možně dál, chce to googlovat

bordino
9. nov 2013

@crawler no já mám celkem pas, 72 cm, tak to nevypadá tak hrozně ;) a měřím 176 cm

bordino
9. nov 2013

@snowwitch prej bordino spí 😀 Cha cha, bordino všívá podšívku do kombinézy 😀

caramilla
9. nov 2013

@bordino ty jsi fakt blázen 😝 Já jsem dnes myla okna a uklízela muškáty 😀

aronek
10. nov 2013

@caramilla já jsem asi fakt blbá. Ale pokud tam dostanu tu vyšší část a z rubu to přikopím tou druhou, jak do toho mám bít tím kladivem? Blistr nemám a je tam psané, že stačí kladícko a podložka ☹ To to mám jako nějak roztáhnout, ale jak jen kladivem?

zuzkasim
10. nov 2013

@jajkaz Doufám, že tady nevytvořím nějaké nezdravé konkurenční prostředí, ale výborné materiály na šití vkládacích plenek má i www.mechulka.cz, bambusové froté (jinde se tomu asi říká aksamit), výplněk (flís) i bambusový úplet mají i tam. Něco je i v kombinaci s konopím, dobře se mi z toho šilo, s používám jsem velmi spokojená. Nemá sice tak široký výběr těchto látek, ale zase příjemnější ceny.

sufik1
10. nov 2013

@bordino a nehlásala jsi v pátek, že šít nebudeš a konečně se vyspíš 😀 😀 😀 😀 😀

přihazuju dvoje tepláčky ze zbytků. Mají záplaty na kolenou, bo bylo málo látky a jsou nastavované, ale mám z nich radost, povedly se. Jedny teplákovina, jedny kojoplyš. Sloní trika jsou už z jara, ale dorostl až teď a neměli jsme k nim nic do kombinace

bordino
10. nov 2013

@caramilla Já chudinka ubohá muškátu nemaje, jdu šít už třetí kombinézu 😀

mehlo
10. nov 2013

@aronek čau! tak já šiju kapsový váček do průhmatu a pak otáčím. Nelemuju lem. gumkou. Když jsem ji používala na svrchní kalhotky tak jsem šila jedním krokem a nešpendlila ani nestehovala. Šev prošívám je to potom kvalitnější a začištuju OL všechno, ale ten soft nemusíš. Průchodky jsem doted nepoužívala až ted začnu, co jsem si koupila ty kleště. Jde to kladivem, ale mně ne. Jsem na to neschopná

mehlo
10. nov 2013

Jo a ještě moje angínové!! OT- od pátku jsem na bioparoxu a už se cítím skoro skvěle. Jak jste na tom Vy?

piecee
10. nov 2013

Holky jdu s nqbidkou🙂nechtela by jste nektera 2m CERVENEHO SOFTU?5/10 ..cena 210kc/m nebo gymenim za sedy...

elixia
10. nov 2013

@sufik1 wow! kraaasne, uzasna kombinacia tyrkysovej a hnedej 🙂 tie tyrkysovo hnede pasiky su aka latka prosim ta?

sufik1
10. nov 2013

@elixia to je kojoplyš, ale v čr asi k nesehnání...

aronek
10. nov 2013

@mehlo jsem stejně neschopná, prostě kladivem mi to nejde 😠 sice tam jsou, ale fakt hrůza, koupím kleště 😉

jajkaz
10. nov 2013

@anastazieb
@caramilla
@jitu22
@zuzkasim
Holky, děkuji moc, jste zlaté 😉 Kdyby něco, zase příjdu pro radu 😀

sinala
10. nov 2013

@crawler ta je suprová a Fanymu růžová sluší a jakou to máš velikost. Já se chystám pro Andreje šít 122/128 ( nosí tak 98/104), prototže mi ta philippa přijde šíleně úzká 😀 a rozměrově na něho mi to tak sedí a to je normální, statný kluk, ale ne cvalík 😀

petkasv
10. nov 2013

@sinala Phillipa je ale střihem holčíčí bunda, tak proto je tak úzká 🙂 pro kluky je tam quinn, pokud chceš šít phillipu, musíš nejen zadní díl rozšířit a lepší je to poměřit s nějakou co nosí 🙂

sinala
10. nov 2013

@petkasv já jsem právě měřila 😀 😀 😀 , vím, že je holčičí, ale opravdu na droboučké holčičky 😀 😀 aspoň mi tak připadně 😀

bordino
10. nov 2013

tak právě jsem dodělala druhou kombinézu v 86. Až dorazí Jáchym, ozkouším a pak kdyžtak může střih do světa ;)

bordino
10. nov 2013

Můj víkend ve znamení kombinéz..... velikost 86, 92 a 116

lip72
10. nov 2013

@bordino neuvěřitelné jako vždy 🙂 nádhera 😉

bury
10. nov 2013

@bordino - paráááda 😉

@mehlo - Bioparox nezabral, čepů plné mandle, takže mám ATB 😝 😝 po tom, co jsem je před čtrnácti dny dobrala 😢 😢 😝 😝

bury
10. nov 2013

@sufik1 - plyší komplet je super 😉

veronel24
10. nov 2013

baby nemate strih na naoznik alebo fotku

crawler
10. nov 2013

@sinala no velikost je to cca 104/110,ale je to šito na míru - rozměr mezi podpaždím je u bundičky 34,5cm*2 a Fany by pod to dal v pohodě 2 dlouhý rukávy ...,Fany je taky takovej spíš statnej- žádná hubenina - má 18kg.

a_lexa
10. nov 2013

@bordino wow, ty jsou parááádní. 😵 😵

bordino
10. nov 2013

Hurá! Druhý pokus sedí skvěle!

denimaty
10. nov 2013

@bordino Prcek je nádherný a kombinéza je super!!!