icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

nelibeli3
10. nov 2013

@bordino no ženska, si macher, chcem sa opytat ci ten strih mozes poslat aj na slovensko, ja by som sa ho tiez chcela 🙂

crawler
10. nov 2013

@bordino paráda 😵 😵skvěle sedí a Jáša je v ní prďáckej 😵

jen trocha barev...odpočinek u plenek 😵Normálně věřte tomu nebo ne - šila jsem 1.kalhotovkuna suchý zip 😀 bylo třeba trochu upravit střih než je ten na patentky,ale zdařilo se na poprvé

bordino
10. nov 2013

@nelibeli3 odkud jsi?

nelibeli3
10. nov 2013

@bordino okres Prešov

arlette
10. nov 2013

tak naše první softky jsou na světě. Bundu jsem zatím nedodělala, neb mi chybí nějaké komponenty - zip a průchodky. tak jsem spíchla gatě, byl to fofr a ani to nebolelo 😀 Jsou teda větší, ale to byl úmysl, protože chci, aby chvíli vydržely 😉
a čepička s rukavicema pro miminko, tak snad mu padne. Nevím vůbec, jak je to mrně velké.

zikie
10. nov 2013

Holky nemáte některá prosím tip, na střih na pánskou soft vestu???

caramilla
10. nov 2013

@bordino ty jsi fakt nadšvadlena!!!!

@aronek Je třeba toto vše - kovová podložka jako já nevím, jak to nazvat, do toho zasuneš to vyšší, aby se to nerozpláclo, to prostrčíš dírou v softu, na to z rubu dáš ten kroužek, pak na to dáš z toho černého udělátka takový "špunt" do toho válečku, co leze uprostřed kroužku a do toho praštíš kladivem a tím se to rozplácne a zafixuje. Nevím, jak to popsat, na blistru je namalovaný návod pro blbé 😀 Pokud nemáš tato dvě udělátka, tak máš smůlu, musíš si koupit buď blistr, který je má (a stejnou velikost jako máš průchodky doma) a nebo kleště. Levnější je blistr, kleště nemám ani já 😀

bordino
10. nov 2013

@nelibeli3 škoda, budu posílat něco do Bratislavy. Holky je Vás strašně moc, zvažuju, že si dám tu práci s překreslením a a nascenováním a dám to jako placený střih na Fler, stály byste o něj i tak? A případně jaká částka by pro Vás byla únosná? Zase byste to měly hned a nemusely čekat, až to dorazí

caramilla
10. nov 2013

@bordino to udělej! Částku dej podle toho, v kolika velikostech to máš, ale dala bych cca 100 kč, pokud to je alespoň ve 2 velikostech.
Já si ho koupím 😎

caramilla
10. nov 2013

@bordino jo a muškáty je pro mě ode dneška sprosté slovo, včera jsem uklidila tak 1/4 a dneska jsem pokračovala, asi 50 květináčů a truhlíků, ostříhat, vyčistit, vynosit na půdu po schodech. Záda namožená, ani zvednout se nemůžu. Ještě furt chceš ten velký barák se zahradou? 😀

bordino
10. nov 2013

@caramilla 😀 Momentálně mám ověřenou velikost 110/116 a 86/92. No a ta třetí je 92/98, to jsem dělala asi nejhůř a nemám, na kom ji ozkoušet 😀

bordino
10. nov 2013

@caramilla chci, ale nesnáším muškáty, tak to budu mít jednodušší 😀 I když vlastním 1700m2 zahradu, tak o práci na zahradě něco tuším 😉

caramilla
10. nov 2013

@bordino a proto radši ničíš záda u šití 😀 Mě se muškáty líbí na oknech, ale nesnáším je přenášet, zalévat, hnojit a střihat 😀 😀 😀 😀 Najmu si zahradníka?
@bordino Dej mezi to 98/104 a dej to za 150 Kč 😉 A nebo to pak udělat jako jednovelikostní a každou velikost nechat platit zvlášť za 50 Kč. A nebo ty dvě nekompatibilní k sobě, ale je to takové divně, že by tam byla díra, pak se připrav na Fleru na 10000000 otázek, proč tam nemáš velikost mezi tím. 😝
Jinak střihy na prodej mají velká, velká úskalí, tak se na to připrav.
A ještě vlastně ty ceny, co já bych doporučovala jsou vč. fotonávodu, ale to bude hračka pro tebe, když šiješ 10 denně, tak to nafotíš raz dva, ale bez fotonávodu bych to dala levněji a s fotonávodem se ti to spíš prodá 😉

bordino
10. nov 2013

@caramilla díky za cenné zkušenosti. Já se právě bojím reklamací, všichni víme, že 😀 Takže jako jít do ofiko návodu se mi nechce, spíš tu jednovelikostní s popisem měr. Nějak nemám v plánu mít to jako podnikatelský byznys plán, jen jsem si představila, jak si to posílá 20 holek, tak ta poslední ho dostane v březnu. Nechceš ho k sobě na blog? 😀

sinala
10. nov 2013

@zikie zrovna tady prohlížím burdy a střih na jednu tady je, je šítá z proševu a je normálně rovná, jen PD a ZD a stojáček. Pokud chceš, mohu Ti ji naskenovat jak vypadá, ale až zítra a když tak pošlu celou burdu, aby sis vykreslila. Když tak piš IP 😀

caramilla
10. nov 2013

@bordino No, nejhorší je, že to reklamují, i když to na mm přesně sedí 😠
Klidně to můžeme dát na blog a kontakt na tebe, ať platí tobě a budeš posílat ty, nemám s tím problém 😉 Nebo nevím, jak jsi to myslela 😀

bordino
10. nov 2013

@caramilla jo asi tak a tobě jako provizi 116 😀
Jako jak reklamace, když to sedí? Nechceš se přesunout do jiné diskuze?

daisyr
10. nov 2013

@crawler bunda perfektní a plenečky krásně barevné 🙂
@bordino kombinézky krásné a ten kukuč 😉
ad střih, jak jsem koukala, jsem někde ke konci, tak je pravda, že v únoru už by mi byl asi k ničemu 😀, takže klidně připlatím nebo pošli 2 verze, třeba každou velikost zvlášť? že by se to protřídilo... S mým tempem šití bych měla vzít už tu větší velikost, aby to bylo na za rok, takže by to vlastně v únoru mělo stačit 😀 😀 😀

petule55
11. nov 2013

@bordino kombinéza vypadá moc dobře, takže si střih velmi ráda koupím! Myslím, že bys to tak měla udělat, práce s tím máš hodně... A když bude fotonávod, tak to bude příjemné 🙂

aronek
11. nov 2013

@crawler super plínky a krásně sladěné patentky 😀

aronek
11. nov 2013

@caramilla tak vím kde je vada, nemám blistr 😀

petkasv
11. nov 2013

@bordino já souhlasím, klidně zpoplatni, nevim častku si urči sama, když bude i fotonávod, dám klidně jako za FM střih 🙂 jestli ho máš ve 3 velikostech dej klidně těch 150,--

mehlo
11. nov 2013

@bury no já nevím. Cítím se líp, polykat můžu, ale vždycky k večeru se to zhorší a to mě pak pálí v krku šíleně. Já ATB neměla už tak rok a to mi mamka tvrdí, že mám nějakou sníženou imunitu, protože jsem pořád nachlazená. Ale to je přece normální takhle na podzim.

nelibeli3
11. nov 2013

@bordino ja viem ze je nas vela preto som sa pytala ci pojde strih aj na slovensko, ale pokial to das za poplatok, je to dobre, ved ty s tym mas pracu, takze v pohode 😉

mehlo
11. nov 2013

@bordino určitě zpoplatni. Těch 150 Kč klidně s fotonávodem. On si nikdo neuvědomuje, kolik to dá práce ten střih narýsovat- teda kromě nás tady.

ellysa
11. nov 2013

@bordino súhlasím s babami niečo na štýl FM návod a fotopostup by bol super a samozrejme za poplatok

kuna
11. nov 2013

@bordino taky souhlasím se zpoplatněním, každý, kdo dělal střih, ví, co to dá práce.

elentari
11. nov 2013

@bordino Klidně to zpoplatni, koupím si to 🙂 ono s tím bude práce při překreslování ještě habaděj... :-/ Ale tím, že to bude vícevelikostní mě pěkně nahlodáš, jestli nemám udělat prckovi větší, aby mu to vydrželo třeba i na příští rok 😀 Jinak kombinéza na Jášovi vypadá suprově! Jsi fakt jednička 🙂

kuna
11. nov 2013

aby to nevypadalo, že dělám kulový....

rukavice - prototyp, ale celkem sedí a dítko si je samo obleče i s palcem, což je super. Reflexní vločky se osvědčily při jízdě na odrážedle, jsou krásně vidět zepředu. Ranní rychlovýcvak, omluva za nekvalitu 🙂

softky pro neteř, ještě mají reflexky na boku, ale nejsou vidět

tepláky pro mladší kousek 🙂

petkon
11. nov 2013

@bordino střih si ráda koupím, kombinéza vypadá moc dobře a měla jsi s tím spoustu práce 😉