icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
13. nov 2013

@esteruska to snad není pravda😀 zkus to třeba teď,mě stopli album jednou jedinkrát a to,když jsem tam měla "zdravé papání" -mé jídlo.Důvod byl, že to nevařím pro dítě,ale pro sebe 😀 Tak jsem se chlámala no a teď? Jedno jídelní album vedle druhého 😀

@aronek tak paní má aktuálně k dispozici 3-4tisíce, takže děláme základní výbavu - asi 6ks PUlek, 4 noční kalhotovky a zbytek kapsovky...jinak myslím, že výbavy se můžou hodně lišit.Já naši výbavu pořídila komplet na mk bazárku za 1200kč (2pulky,2kapsovky, 30vv),pak jsem dokoupila asi po čtvrt roce 2ks kapsovek od @katka82 a v té chvíli jsem se rozhodla, že se naučím šít, takže výbava se rozrostla, ale dalo se to i s tím málem😉

olivka84
13. nov 2013

@maryol a ktoré máš a akú dĺžku ja neviem či stačia 210 alebo 230

loocie_h
13. nov 2013

@sinala Ahoj, 2 diskuze nestíhám a nevím, jak se píšou nějaké SZ na MK, takže vkládám do diskuze...Nechystáš náhodou nějakou hromádku zase na Polimex? Docela by se mi hodily nějaké nitě a s těma hardama jsem do rovnostehu spokojená 🙂

laeela
13. nov 2013

@sinala zrovna tenhle flanel mám v jiné barevnosti, šila jsem z něj sobě kalhoty na spaní a drží, akorát hned po prvním praní je ten flanel celý žmolkatý a takový hodně sepraný, barvy vybledly, tak nevím, jestli ti ho doporučit. Je pravda, že se trhnul jen jedne šev a jinak drží. 😉

martinkah
13. nov 2013

@olivka84 ja mám 210 a som veľmi spokojná, ale 230 vyskúšané nemám

laeela
13. nov 2013

@olivka84 já mám Kai, jsou dokonalé, mám je dva roky, nebroušené a stříhají jako ďas.

olivka84
13. nov 2013

@laeela a ktoré máš lebo majú tam aj 20 e aj za 50 ale na tie som muža neukecala že toľko nedá za nožnice

martinkah
13. nov 2013
sinala
13. nov 2013

@laeela dík za recenzi 😀 , jsem zjistila, že bych z něho do vánoc nestihla ušít co chci, tak s objednáním počkám

laeela
13. nov 2013

@olivka84 já mám tyto:
http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?188,noznice-...
Jukla jsem do faktury, stály 471,-, myslím, že úplně stačí, ty větší a dražší bych brala, pokud bych stříhala velké množství látek v e-shopu, pak bych chtěla delší.

laeela
13. nov 2013

@sinala aspoň ušetříš. Já se musím vrhout holkám na pyžama.
A teď jsem se nějak rozešila, do toho si dala utrum s objednávkami, i když ne úplně jsem dodržela, ale odolala jsem některým dost velkým hromádkám a zjišťuju, že mám nějak málo látek, zejména teda úpletu, nějak to pomizelo. 🤐

crawler
13. nov 2013

@katka82 mám doma ten patent z mylly - nechceš kněmu třeba metřík opičáků - -mám tu opět celých 5metrů😀

saaralota
13. nov 2013

Holky, právě mi rovnosteh "sežral" látku - tenoučké merino se mi zaseklo do té desky pod jehlou... co s tím, abych to nemusela vystříhat a zničit....?

mamata
13. nov 2013

@saaralota celé rozdělat, já to dělala cvičně dvakrát za sebou 😠

katka82
13. nov 2013

@crawler jé super,díky 🙂 opičáky asi ne čéče mam tu ještě 2 metry 😝 nějako je teď nikdo nechce 😝
hele normálně jsem včera přemýšlela jestli už mam ten patent doma nebo ještě ne 😀 😀 no fakt máčo 😀
jinak jdu do finále s tím fusakem 😉 už mi chybí jen díry na kšíry a je HOTOVO 😎

saaralota
13. nov 2013

@mamata no to jsem zvědavá, jak si s tím poradím...ale to už teda budu muset nechat na večer, to s mladým v zádech asi nedám 🙂

Já pořád bojuju s tím, když mám kráčející patku, jak nějak hezky začít...jak se ta patka nadzvedává a ještě není na začátku nit pevně chycená v látce, tak se to celé hýbe a právě mi to chytlo tu látku...blbne to na začátku látky, i když začnu "uprostřed" jako teď (šila jsem pas kolem dokola..teda chtěla šít...)

zuzkasim
13. nov 2013

@saaralota To je zvláštní, mám zkušenosti s kráčející patkou na Veritasce a na Janome a obě naprosto bez jakýchkoliv problémů...

mamata
13. nov 2013

@saaralota a mě se to stalo s normální patkou, vzala jsem návod a bylo to raz dva venku

saaralota
13. nov 2013

@zuzkasim no on to není jako technický problém, spíš vlastnost šití s tou patkou... jak se ta patka zvedá, tak nedrží tu látku a jehla jí "tahá" nahoru nebo dolů za sebou...a hýbe se to tím. Když kousek ušiju, už je to dobrý... mám Janome.

ellysa
13. nov 2013

@saaralota aj mne sa to už stalo, keď som začala príliš na okraji látky, tak mi ju zožulo, musím začínať ďalej

zuzkasim
13. nov 2013

@saaralota Obě ty patky, které znám já, fungují jako tvoje nohy, když jdeš. Mají dvoje packy, kterými drží látku a vždy jsou jedny packy nahoře, druhé dole a takhle se pořád střídají, takže nikdy nedojde k tomu, že by látka byla jen tak navolno. Proto se mi to zdá divné...

bordino
13. nov 2013

holky kam v Praze dát nabrousit nůž do OL? chudinka, nějak mi otupěl... 😀

katka82
13. nov 2013

Huráá mam hotovo 😵 😵 tady jsou fotky 😉 doufám že kamarádka bude spokojená 😅 ten přední díl jsem udělala nějakej moc širokej 😝 tak jsem tam nandala patentky ať si to může zůžit 😉 no snad to bude i dost dlouhý 😅 z toho mam dycky hrůzu 😅

sufik1
13. nov 2013

holky tak ty trika k manžestráčkům. Už jsem to došila. Ale už teda máme jen ty hnědé manžestráčky, modré se odebraly do věčných lovišť 😖 😠 .

sufik1
13. nov 2013

@bordino jedinej, kdo má brusku na OL nože je Propos na Bělohorský. Ostatní z Prahy jim to tam posílaj taky... i Zuska z Braníka i z Tavisu... Já si teda objednala na strimě druhý nůž a střídám je. A nebyl drahý řádově 200,-
@katka82 super fusak

bury
13. nov 2013

@katka82 - no vida. Fusak jsi zvládla a i jsi to přežila 🙂 😉

maryol
13. nov 2013

@olivka84 mám tieto: http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?65,noznice-k...
naozaj sú výborné (dlhé roky som si vystačila s lepšími kancelárskymi, až som dostala ako darček tieto :o)

maryol
13. nov 2013

žienky SK, bude niektorá objednávať v blízkej dobe z gabinka.cz?
potrebovala by som asi 0,5m http://www.gabinka.cz/822-sustak-nepromokavy-hf...

katka82
13. nov 2013

@sufik1 krááásný 😵 manžestráčků je mi líto 😒
@bury jj díky Tobě a Bořkovi 😉 😀 😀 jinak se jako divím že jsme to zvládla bo myšlenky mam úplně jinde a přišlo mi že to ty ruce šili sami bez mozku 😕 😀 😀

jancasoch
13. nov 2013

@sufik1 máš ty manšestráky nějak podšité? Mám tady tu modrou a pořád přemýšlím, zda to nějak zateplit, je to dost tenké.